Billy!

Ännu en vecka har runnit förbi, men den har inte gått lika fort som vanligt. Jag har nämligen varit sjukt trött och allt har gått trögt. Det är nog första gången på ett halvår som det inte gått smidigt på jobbet och det påverkat mig negativt.
Men på måndag ska jag komma på jobbet med massa ny energi hade jag tänkt.
Jag ska ju även jobba lite på söndag. Staffare ska ha maskinuppvisning i Sunsätt hos Roffa och då ska vi vara där och träffa lite skogsfolk.
Sånt är alltid kul, även om jag ska erkänna att jag hade glömt bort det tills i förrgår och hade annat planerat för söndagen...men men.
Jag hade även massa to do saker planerade för övriga helgen, men jag tror jag få lägga ner allting. Annars hinner jag inte umgås med min egen familj ett dugg, och det är inte ok. Ett måste har jag och det är att sätta om alla blommor hemma och det ska jag göra IDAG!
Jag rensade garderoben igår. Väldigt befriande faktiskt! Ska lämna in fem par jeans på eken och se om jag får dom sålda. Snygga jeans som jag helt enkelt är för fet för.

Billy verkar trivas bra hemma hos oss iaf. Hundvalpen vi hämtade för en vecka sen alltså. Himla tycker inte att han är lika äcklig längre så nu går det bra. Men i och med att han känner sig hemma nu så blir det mer och mer bus. Men han är duktig som fan faktiskt. Han har bara kissat inne tre gånger på en vecka, och det är vårat fel. Han gnäller nämligen när han vill ut och hör man inte det får man skylla sig själv.
Och sen är vi benhårda på att det inte är bus inomhus. Så det blir många stunder ute nu för att han ska få ruscha av sig rejält. Vägrar ha två hundar som härjar inomhus.
Fanny och Billy går oxå ihop. Fanny är snäll med Billy och Billy är snäll med Fanny. Han brukar tugga på hennes händer när han är bussjuk eftersom dom är i så lagom höjd, men Fanny är ju inte den som inte säger ifrån som tur är. Hon puttar bort honom eller så skriker hon tills han flyttar på sig. =) Och han verkar fatta att det inte är ok.



Här är han, go killen våran! Länsterhöjdens Roy (Billy)



Ja, lite nördigt kanske, men det är faktiskt det här jag jobbar med och jag älskart!



Se så fint det blir! Tyvärr är det inte mitt köp det där utan P-Os.

Trevlig helg på er!

//M

Formsvackor!

Vilka formasvackor jag drabbas av under dagarna! Hur mycket energi som helst från morgonen och fram till halv tre-tre ungefär. Sen är jag lite loj till efter middagen då får jag en ny energikick och kan göra massa saker under kort tid. Hade heldre velat ha en jämn energiström under hela dagen, för jag blir helt knäpp kl tre alltså. Jag förstår knappt hälften av vad jag pysslar med under den tiden.
Därför har jag tagit en paus nu, göra ett inlägg här och sen ska jag gå på kondis och köpa en tårtbit till Thomas som fyller 35 år idag. Gammalt värre. =)
Jag har faktiskt köpt present åt honom oxå. Ska bara smyga in någonstans hemma och slå in det oxå.. Fanny hjälper säkert till så det går smidigt och snabbt.

Hon var toksnorig imorse oxå. Och när man är 1,5 år så blir det i regel snor överallt om man är förkyld. Hon såg ut som en torr sjöbotten i morse av intorkat snor i ansiktet. Lillskruttan.
Men hon var lika glad för det. Hoppas det stannar vid att vara lite snorig bara så det inte blir feber och skit lagom till helgen så man inte kan hitta på nå.
Eller hitta på. Vi ska hämta valpen och sen har jag en känsla av att det mesta kommer kretsa runt den. =) Fast jag ska städa bilen...den här helgens tråkiga projekt. Av all städning man kan göra så är städa bilen det tråkigaste jag vet. Men Himla är ju nybadad och fin nu så det är nästan synd att ha henne bak i bilen för där är det inte riktigt lika rent och fint..
Och på söndag är det våfflor i Glissjöberg på schemat.
Låter som jag har helgens planer check!

Mot kondis!

//M

Bra helg!

Inleder nya veckan med en förkylning. Känns ju sådär, men vad gör man? Bara att bita ihop och försöka jaga iväg den rackaren illa kvickt.

Helgen som var var en bra helg! Jag han göra (alltså, han. "Jag han göra massa saker", "och inte han där borta", stavas det olika??) Jo, jag han göra massa saker trots att vi hade främmande i form av Joan.
Jag hade två saker jag satt upp för mig själv som jag skulle göra i helgen och det var att göra Himla vårsnygg och att rensa och frosta av frysen. Och när jag väl satte igång så blev det lite annat oxå.
Projekt Himla tog jag i Risbrunn. Så fick fisen träffa mormor och morfar oxå. Det var ju inte bara att trimma Himla, det tog bra mycket längre tid än jag trodde, men hon blev fin. Och luktar numer gott!
Och igår var vi iväg och kollade på hundvalp oxå. Vi ska köpa en jakthund. Det är väl mest Thomas som ska jaga med den, men den blir iaf till hälften min.
Det ska bli så kul. Nu får man ju se om man är kapabel till att uppfostra en hund så som man tänker sig drömhunden. Jag vet i stora drag hur man ska bete sig tycker jag, men det är just det att, man ska följa det oxå.
Himla hon kan ju det hon kan, men jag tror inte det är jag som lärt henne nå. Hon gör ju som hon vill och råkar vara snäll på det.
Vi får se hur det går!

Ny jobbvecka, och jag ska koncentrera mig på att boka lite besök med kunder. Det är riktigt kul. Utmaning. =)
Nu tar jag huvudvärken och åker på konsum.

//M

Helg!

Nu tar jag helg! Min hjärna gjorde det för närmare en timme sen så det känns inte annat än rätt att jag följer med.
Ha det bra hörrni!

//M

Projekt

Helgen i Tänndalen var riktigt skön!
Trots att halva familjen åt Anna drabbades av magsjuka...
Vi hade tur med vädret och han vara ute hela förmiddagarna innan snöstormen drog in.
Vi bowlade och var på afterski. Fanny älskade afterski så det var inte sista gången.
Vi åt gott och kollade på schlagern, och tack Sverige! Det är första gången på många år som vi slipper skämmas för vårat bidrag och faktiskt har en chans på vinst!

Annars tuffar det på i vanlig takt. Jobb och jobb.
Till helgen får vi besök av Fannys gudfar Joan som ska hälsa på. Ingen speciellt planerat för helgen så vi hoppas på bra väder så man kan vara ute iaf.
Fast fisen tycker ju inte att det är kul att vara ute. Hon gå nämligen inte då, utan står helt still och surar. Han har väl halkat på isen några gånger och går därför inte heller på snö. Det tog ett par timmar innan det lossnade åt henne i Tänndalen.

Annars har jag massa projekt på gång hemma. Eller projekt, det lät ju jävligt stort. Jag ska se till att börja rensa och städa inne nu innan det blir kanonväder och man vill vara ute hela tiden.
Projekt ett, frosta av och rensa frysen... Inge kul.
Projekt två, rensa garderoben. REJÄLT! Delade känslor där.
Projekt tre, Himla. Hon ska borstas, igen, badas, borstas och klippas. Jag ska göra en vårrenovering på hela henne. Vi får väl se hur bra det blir när jag trimmar henne själv. Jag hade tänkt ta hals och öron och alltihopa faktiskt. Jag ska skriva ut instruktioner från internet nu... Ser ni inte henne och mig på sveg på ett tag så är det för att hon ser förjävlig ut och skäms.

Idag ska vi äta middag hos Thomas farmor. Tanten blir 20 år yngre när fisen är där och härjar. Och hon tycker att hon alltid ska äta när vi kommer dit så då passade det bra med middag.

Jag har lite kvar att göra på jobbet än. Tog an paus nu för att rensa tankarna lite. Har fått undan en hel del småsaker idag, det känns riktigt skönt. Men samtidigt så rör det till nå förbannat i huvudet alla dessa löst hängande saker.
Imorgon är det utedag som gäller och på fredag intrevju.

Jo, jag har tagit min första springtur oxå. Första, på vad som kändes som någonsin faktiskt. Så kopiöst stel nu så det är inte sant. Igår var det krypplingsvarning, men idag är det så att man kan jogga bort det iaf. Så det tänkte jag göra ikväll. Ta en sväng till.
Det gick ju så jävla lätt att springa så jag blev helt chockad. Men främst glad! Jag sprang nästa hela sträckan!
Men jag ska inte göra samma misstag som jag brukar när jag sätter igång och ska röra på mig...börja stenhårt! Nej, nu är det lugna puckar som gäller. Jag springer de dagar jag har tid och lust, no pressure alls ska det vara. Då tror jag det går tusen gånger bättre än innan.

//M

Lunchpromenad!

Nu ska jag ta en lunch promenad med Himla alldeles strax, men jag tänkte slänga in ett meddelande om att det om några timmar är sportlov för fam Hjorth/Holmin och fam Hjorth/Edén!

Vi dara till Tänndalen i eftermiddag hela högen. Utom Thomas som kommer imorgon efter jobbet.
Det ska bli så vansinnigt skönt!
Man åker dit och bara är. Ungarna är på loftet och leker, spelar spel eller är ute och åker pulka och skidor. Själv sitter man framför brasan med en kall öl eller kanske tt glas vin. Så har jag bestämt att det ska vara iaf. =)
Jag ska komma ihåg att packa en del leksaker åt fisen iaf. Sist hade jag med för lite. Jag ska gräva djupt i lådorna och ta med något tyst som hon inte lekt med på ett tag. Och böcker!
Själv måste jag nog slänga med mig jobbdatorn... Det är riktigt stressigt för mig nu, säkert inte lika stressigt för dom som jobbat ett tag, men för mig börjar det röra ihop sig.
Igår kom jag på mig själv att svära över 8 plusgrader och sol...
Det får det gärna vara, men inte i Kårböleskog!

Nä, promenad var det. Himla ser måttligt uttråkad ut...

Trevlig helg på er!

//M

Headaches...blä.

Vad glad jag är att vi tog med fisen till östersund i helgen som var!
Hon skötte sig exemplariskt utan krångel eller gnäll.
Hon löpte amok på jamtlis utställningar och tyckte det var skit kul! Sen smackade hon i sig hela min förrätt när det var dags för mat. Jag fick inte en bit!
Det var en dag på jamtli som behövdes för att väcka aptiten igen.
Men det var inte bara fisen som vart trött efter den där dagen. Jag kände redan klockan nio att min sociala kompetens sjönk drastiskt så jag gick på hotellrummet, la mig i sängen och kollade på en film.
Riktigt mysigt!! Fanny sov som en gris och stördes inte ett dugg av att tv´n var på.
Avrundade söndagen när vi kom hem med att härja hos Anna och ungarna några timmar. Fanny tiggde även till sig middag där.. Nike och Fanny kan verkligen leka som tokar ihop.
Och Fanny bara skrattar och skrattar!

Dagen har tillbringats mest i bilen, och det har gett mig en rungande huvudvärk. Hoppas det går över med lite middag sen.
Därför packar jag ihop den här dagen NU!

//M

Östersunds helg

Vilken värdelös vecka som äntligen tar slut!
Ingenting har åstakommits varken hemma eller på jobbet. Eller jo, på jobbet har jag ju gjort det jag måste men ingen utöver det.
Jävla sjukdommar!
Igår fick jag ju be pappa snällt om barnvakt så jag skulle hinna få någonting gjort den här veckan.
Fanny hade ju inte ätit någonting sen i söndags riktigt så på dagis i onsdags smackade hon i sig en jätte portion med frukost och kräktes givievis upp den sen.
Ni som har barn på dagis vet att den stora skräcken tydligen är magsjuka. Så det var bara att hämta fisen de och ha henne hemma på torsdag för att undvika hat på dagis har jag en känsla av.
Men det var ingen magsjuka! Hon hade det i lördags, spydde sista gången kl 5 på söndag morgon, var hemma måndag och tisdag. Åt massa frukost på onsdag och kräktes. Var tvungen att be pappa vara barnvakt åt ett helt friskt barn...
Ja jag vet att man ska ha dom hemma om dom spytt oavsett, och jag förstår er som blir nervös när en unge spyr på dagis. Men jag blir så jävla trött på att behöva sitta hemma och glo med friskt barn när man skulle kunna göra något vettigt. Typ jobba.
Och Fanny var inte direkt sugen på att vara hemma heller. Hon började klä på sig direkt efter frukost och ville till dagis.. Tur som sagt att pappa kom och hittade på lite saker med henne igår.
Idag är hon på dagis iaf, frisk!

I helgen ska jag och Thomas åka till stan med hela hans familj. Hans über pigga mormor fyller 80år, så vi ska fira henne med massa aktiviteter i Östersund.
Är fortfarande lite i valet och kvalet om vi ska lämna fisen hos mormor och morfar eller om hon får följa med. Det tråkiga är ju att någon måste göra kväll klockan sju medan de andra sticker och äter nå gott någonstans.
Ska höra med Risbrunn idag vad dom säger. Man vill ju att dom ska säga nej om dom inte vill, men det gör dom ju inte.. Man får fråga typ hundra gånger, Är ni säker på att det går bra??!
Ska bli kul oavsett att åka iväg och göra något annat iaf!

//M

RSS 2.0