AS1000!

Bra nog länge sen en uppdatering men va fan, våren har ju kommit och vi har ju till och med fått en smakbit av sommaren som det känns!
Fint väder får en ju på bra humör det vet vi ju men värme kan faktiskt få en på ännu bättre humör.
Dörren har stått öppen hemma hela påskhelgen. Himla har varit ute hela dagarna, Fanny har suttit på altanen och lekt medan jag har solat osv. UNDERBART!
Men alla (negativa människor) pratar ju ett stort fett jävla bakslag, men jag vägrar tro på det. Världen är annorlunda nu så jag tror vi kommer få en riktigt låååång sommar som är varm och solig som bara den!
Tänk om sommaren började nu, vilken dröm!
/
Påsken har varit en fantastiskt rolig påsk.
Skärtorsdagen var det utgång för då hade Cattis precis kommit hem, även om jag inte stannade länge på folkan så hade jag vansinnigt roligt på förfesten.
Långfredag tillbringades i Risbrunn solandes med nästan hela familjen. Thomas fattades för han jobbade. Sen kl 17 var det bowling i vemdalen. Thomas bowlade som en sopa, men inte sämre än Anna som kom så jävla sist man kan. Det var tight i toppen mellan Öystein och Björn, minns inte vem som vann, men det jag faktiskt minns är att jag kom trea! HA!
Lördagen han vi med mycket. Vi var i Movallen en sväng och hälsade på Thomas mamma bland andra som var där. Och på eftermiddagen avr det påskmiddag hos Anna och Björn.
Kan säga att kvoten av familjen Hjorth är mer än fylld efter den här påsken. =)
Söndagen så var vi till Glissjöberg och åt hos Thomas pappa, solade hela dagen där innan det så lite färg i fejset blev det faktiskt. Somnade i solstolen, gud så skönt.
/
Hund vill jag ha oxå... Har ju hittat en kille (hund) på blocket. En omplacerings kille på fem år och jag kan bara inte släppa honom. Han ser bara så jävulskt snäll ut alltså.
Jag ska faktiskt ta och ringa dit efter att jag gjort färdigt här och surra lite med ägaren.
Jag har bearbetet Thomas ganska så bra tror jag. Han har ju faktiskt inget med hunden vi har nu att göra, jag gör ju allt, så han borde ha lite tala tycker jag. Men jag skulle ju inte bara kunna köra över honom heller....faktiskt.
Och ja, jag vet att det smitit in något inlägg här någon gång om hur trött och piss less jag är på Himla, men så fungerar vi. Himla och Jag. Hon är typ exakt lika less på mig då oxå och skulle nog mer än gärna skicka iväg mig till Risbrunn emellanåt för att å börja längta igen. Men så är det, och jag skulle inte byta bort Himla för allt i världen.
Det enda problemet jag ser som blir med en hund till är att det blir svårt att åka någonstans och få plats allihopa. Det är ju svårt som det är nu och blir ju inte lättare med en hund till. Men så jävla ofta åker vi inte bort och så länge är vi inte borta att vi inte skulle få hundvakt åt en av dom. Lovis är mitt säkra kort när det kommer till hundvakt. =)
/
Imorgon är det 30 års kalas för Helen!! Ska bli kul som fan. Var länge sedan jag var på 30 års kalas. Tror jag oxå ska ha ett riktigt stort jävla kalas när jag blir 30. Men dit är det ju lååååååångt. =)
Och på lördag är det afterski 1000. Lite av årets grej faktiskt. En av få tillställningar som jag ALDRIG haft tråkigt på, och igår när jag såg väderkartan så skrek jag rätt ut! SOL!!!
MEN, då hade ju Thomas bestämt att han skulle vara SNÄLL och ta hem traktorn och göra MINA rabatter just på lördag, och det går inte att göra om han blir ensam med Fanny.
Tydligen svårt att fråga någon man känner om barnpassning ett par timmar.
Frågade om vi inte kunda ta det på söndagen istället då så kan ju jag oxå hjälpa till..... Svaret blev; "du vet att jag helst inte vill göra nå på söndagar"
Just. Tror inte det argumentet håller riktigt.
/
Ska slänga upp lite bilder en annan kväll. Har ju tagit massor med kort med min nya astuffa telefon!! Underbart att ha kamera som tar bra bilder i telen.
Lär väl bli en och annan bild från as1000 oxå.
God kväll!
//M

Det är tråkigt när...

Man hela tiden vill göra saker men fastnar pga en endaste sak, och det är nog den värsta och bästa saken i hela världen beroende på om man har det eller inte. Pengar.
Exempelvis skulle jag vilja ha ett stooooort påskris på altanen nu när påsken närmar sig, men då måste jag köpa en stor kruka först.
Jag vill beställa växter, träd och buskar för att få fint på tomten i sommar.
Jag vill att Fanny ska flytta in i sitt eget rum.
Jag vill få altanen fin i sommar med blommor, utemöbel, matta, grill och myspys.
Jag vill göra trädäck på baksidan med en stor fet markis över.
Jag vill sätta upp staket runt tomten.
Jag vill göra färdigt allt jävla småfix inne.
Men, ett stort fett jävla MEN dyker upp varje gång!!
Men jag måste ju köpa precis allt jag nyss skrev upp, exakt allt! Jag har fan inte ens en kruka så jag kan göra påskfint på altanen.
Och det största MEN´et är "men jag har inga pengar". Inte till ett jävla skit faktiskt.
Och just nu när våren är här, sommaren är på G och man har ungefär tre, säg fyra månader på sig att göra saker ute, då har man inte en spänn att lägga på något.
Jag börjar tröttna på att behöva spara tre månader till att göra nå som man egentligen borde "ha" pengar till. Jag är förbannat trött på att det kommer feta jävla räkningar man inte räknat med tamefan varje månad nu.
Jag är trött helt enkelt.
Många har höst depressioner, men jag förstår verkligen dom som får det på våren.
Pengar kan ta knäcken på fan vem som helst.
//M

Funtime!

Jag har många bilder men det är nå visst med det här. Äkta på nå vis.
Måste dela med mig!
Här har vi kul!

Vill

Snabbt man vänjer sig vid det bättre vädret, så snabbt att den här dagen som bestått av regn och rusk känns som den  sist var här för ett år sedan.
Men regn och rusk den här årstiden betyder en sak endast för mig, städning! Skiner solen och det är varmt så är jag knapp inne på dagarna under våren så det förfaller lätt här hemma. Idag han jag storstäda toaletten tex. Blir det regn imorgon så hinner jag kanske putsa lite fönster eller storstäda datarummet.
Ska ta och göra lite påskigt här hemma oxå. Brukar inte pynta så överdrivet varken till jul eller påsk, speciellt inte till påsk, men nu känner jag mig redo för det. Ska komma ihåg att inte sätta riset i vatten...Thomas blir så vansinnigt allergisk då.
Blir en tripp till dollar imorgon för att handla pynt. Man får mycket för lite där och det är precis enligt min ficka nu.
Försöker även få Thomas att inse att det är aktuellt att prioritera ute nu kommande tid och INTE källaren!
Alla människor i hela världen (typ) passar på att göra fint ute nu så fort vädret tillåter, men min karl han ska ner i källaren. What? Jag vet inte hur jag ska få honom att begripa att det kanske är lämpligare som höst projekt. Vår, varmt, solsken, grönt = utomhus. Höst, blåst, regn, kallgrader = Källaren!
/
Nu la sig Fanny utan välling oxå...Ville inte ha. Hoppas inte hon tror att hon sa få frukosten tidigare imorgon bara för det. Inte innan sju är nya regeln. Då är jag för trött, ego tycker vissa men nej nej. Hon har fullt upp i sängen med nallar och filtar och allt styr i minst en halvtimme från det att hon vaknat.
Imorgon ska jag springa igen. Har vilat foten nu så jag hoppas det är lättare imorgon igen. Vill ju inte gärna lägga av nu när man kommit igång..
Hade gärnat haft en stor godispåse framför mig nu oxå... Mycket man vill.
//M

A piece of heaven..

Blev en rätt effektiv helg det här. Lämnar den bakom mig och är nöjd.
När Thomas sätter fart på saker och ting då jävlar går det undan, ibland lite för fort, man oftast blir det bra. Han har bytt däck på båda bilarna, städat dom invändigt och tvättat dom utvändigt, (inte på statoil faktiskt) kört skräp på återvinningen och städat garaget. Jag har gjort en REJÄL städning av sovrummet. Alltså, det är inte ett endaste dammkorn kvar vill jag lova. Det är helt annan luft där inne nu.
Jag dammtorkade tak, dammsög lister och torkade persienner, vädrade täcken och kuddar ja rubbet. Fannys nallar fick till och med sitta på altan i stormen för att bli dammfria.
Och som pricken över i´t så bäddade vi in våra nya satinsängkläder. Sånna som hotellen har. Våran säng blev som en liten del av himlen vill jag lova! Vi sov som prinsessor i natt.
Fanny fick givetvis provligga först!

Vi har inte hunnit göra så mycket mer i helgen. Jag överansträngde nog mina stackars ben med lite för mycket promenad och jogging så jag var helt färdig i benen igår. Har därför bara gått i helgen.
Jag ska ringa upp på vårdcentralen imorgon och be om en tid hos en läkare som i sin tur får ge mig remiss till röntgen med foten.
Jag har ju skit ont i den när jag belastar den på ett visst vis, specielt när jag går utan skor. Och det resulterar i att jag inte springer som jag brukar med den foten och det sätter sig tillslut i ryggen och nacken efter att tag. Plus att jag får total kramp i smalbenet när jag är ute och springer, och det gör ju att jag får ont på andra ställen oxå. Inte Ok!
Får se vad dom säger... Oftast ska man ju helst veta själv vad det är för fel på en för att få någon hjälp..

Nä, nu ska jag ta hundarna och gå till Sara och Ante med deras lillhund som jag varit vakt åt i helgen.
Han har varit så duktig såååååå förutom....idag på morgon prmenaden då han INTE ville gå hem. Han trivdes bättre i skogen utan koppel.
//M

Påsk!

Vilken dag vilken dag! Ibland, sällan, men ibland så blir jag så nöjd med mig själv när jag tar tag i saker direkt från morgonen.
Idag hade jag gjort allt tråkigt hemma styr innan klockan hade blivit halv tio, och jag hade sprungit dagens runda redan innan halv tre. Ska det vara så svårt att göra så typ varje dag?

Imorgon är det fredag igen så ni vet, ni som inte har koll på den dagen. Är väl egentligen inget speciellt som händer den här helgen. Vi ska vara barnvakt åt Tjoffe och sen ska det göras ett jävla ryck här hemma. Thomas ska byta däck på bilar, städa och tvätta bilar, köra skräp och städa garage.
Vi har inte  nå stökigt i garaget alls, vi har knappt nå saker som står där meen Thomas ska städa det så han må väl få göra det då. Räcker med att ställa cyklarna brevid varandra så är det klart typ....men men.
Jo, Anna din cykel är här så du vet.
Jag ska däremot hålla mig inne och göra ryck i helgen, så jag hoppas på sämre väder över våran tomt. Badrum och sovrum skall göras vårfina!

Inte så jävla långt till påsk nu heller!! Och den här påsken kommer bli king oavsett vad vi hittar på för Cattis kommer ÄNTLIGEN hem!! Det var fyra långa månader sen hon var hemma. FYRA! Fatta vad som hänt sen dess, alltså inte med mig eller någon annan vuxen men med de små. Fanny var ju bara en orörlig fläck som knappt lät eller nå sist Cattis var hemma. Nu, inte helt orörlig iaf, och mycket mer högljudd!
Kom hem så vi kan uppdatera de här bilderna lite.
Sen saknar vi dig på alla vis!!!
//M

Nelly.com

Den här dagen tog musten ur mig totalt. Har inte gjort nå vansinnigt ansträngande heller så jag förstår inte varför jag blev så trött. Hoppade joggingsvängen iaf för jag har antagligen inte orkat ett skit ändå, men jag har vansinnigt dåligt samvete för det just nu...och det är bra, då vet jag att jag tar i mer imorgon istället.

Shopping suget börjar göra sig påmind...och inte blir det bättre av att jag surfar in på nelly.com och inser att dom börjat med barnkläder oxå! Alla underbara söta små kläder på samma ställe. Vissa märken i barnkläder fastnar man bara för och alla mina favvisar fanns med här kan jag lova.
Ett par sånna här KAN ju bli aktuella att köpa till sommaren faktiskt. Känns redan nu som att det kan bli svårt att inte köpa dom.
Dom här hade varit aktuella till Thomas OM han sett ut sådär. Men, vi siktar på ett par längre badshorts istället.
Jag sitter och kollar på festklänningar till mig nu oxå. Känns som att det är lång bit kvar, men jag svor precis i blod (typ) med Proos att vi SKA nå våra mål. Mitt är att gå ner en hel del i vikt till i augusti för att inte skämma ut en kär vän. Jag SKA ta mig dit!!! Hur tråkigt det än är att springa de här jävla rundorna och hur svårt det än är att gå på gym som inte finns osv, jag SKA fixa det!

Nu börjar ju sveriges mästerkock strax. Det börjar dra ihop sig så det är spännande som fan nu varje avsnitt.
Måste se.
//M

Något kul och något fruktansvärt tråkigt..

Jag har beställt ny mobiltelefon!!!!!!
I slutet av april kommer den och jag är så lycklig!
Den här skönheten blir snart min. 8,1 megapixelskamera. Dom är svåra att hitta nu när facebook är det viktigaste i telefonen.


Det vansinnigt tråkiga är att en hårig familjemedlem har gått bort... Zita är numer i hundhimlen.
Akut blev det då hon fick livmoderinflammation.
Klokare hund har jag aldrig träffat. Man kunde prata med Zita och hon förstod exakt vad man menade. Behövde aldrig höja rösten till henne.
Hon ÄLSKADE att sitta i knät, följa med överallt och hon gick alltid lös.
Hon förtidspensionerades av pappa då hon en vacker dag inte ville jaga nå mer.
Underbara hund! Vi fick iaf elva år med henne.
Busig, kramgo, skärpt vansinnigt söt och otroligt snäll!
//M

RSS 2.0