Äntligen höst!

Nu jävlar ska jag passa på att göra ett inlägg medan datorn behagar fungera längre än 5 min. Skit grejer!
Nu var det ju en vecka sen jag skrev igen ju. Fan vad trist. Jag har varit på väg att skriva flera dagar, men datorn vill jusom inte och när den väl hoppar igång då är Fanny hungrig eller så kommer nå annat ivägen.
Fanny som by the way är tre veckor idag. =)
Fan vad tiden går utan att man gör nå vettigt. Lite skrämmande faktiskt.
Nu fyller hon ut sina kläder lite bättre och hon har alldeles strax växt ur sitt barbapappa startkit. =)
Hon vägde 3760g i fredags när vi var upp. =) Stor nu ju!
Fredags, ett jävla under att jag kom ihåg det då. Jag tappade nämligen en dag den här veckan.
Man gör ju som sagt inte allt för mycket om dagarna, men ett mission om dagen brukar det ju bli iaf, och i onsdags skulle jag till Hede och köpa färg.
Så i tisdags när jag varit ute och gått brorundan med Anna och pysslat på lite här hemma så började ju fundera på vad det var för dag egentligen... Blev verkligen osäker på riktigt så jag messade till Thomas och frågade. Jo, tro på fan att det var onsdag och inte tisdag!! Det var ju idag jag skulle varit till Hede alltså! Fattar inte hur en hel dag bara kunde försvinna ur mitt huvud.
Anna hade tyckt det lät lite lustigt när vi var ute och gick och jag pratade om Hede och färg köp och onsdag som imorgon när det faktiskt var onsdag idag, men hon sa inget...
Blev iaf ingen färg alls den här veckan!
Nu ni har hösten anlänt!! Äntligen!
Sen hade den väl inte behövt göra entré med en deci snö och strömavbrott kanske, men fan så skönt att den äntligen kommit.
Nu får det inte vara mer än max 8 grader ute på dagarna, och sol!
Tror bestämt det skulle vara kanon väder hela veckan. =) Hoppas hoppas!
Blev bajsad på idag oxå förresten. Inte varje dag det händer, men min kära dotter var tydligen inte färdig med nr två när jag tog av henne blöjan imorse.
Hon drog upp benen till magen och klämde på. Nu kan jag tyvärr inte stava till ljudet som bajs-strålen kom med, men det var ljud. En gul linje över hela skötbordet och på mina byxor.
Och vad gör man? Jo, man skrattar. För till och med en bajsstråle är gullig när dom är så där små. =)
Fick mess av pappa igår kväll...
"Jag sitter vid tvn, mamma är ute och röker, ropar högt Thomas skynda dig. Jag rusar ut tror det brinner. Mamma frågar vad är det för lyse uppe i berget är det en skotare? Nä, det är månen..."
Det är min mamma de. Pappa har det inte lätt säger han. =)
Jaha nähe...Jag som haft så mycket på huvet som jag vill skriva om, men inte kommer väl jag ihåg allt sånt nu. Måste skriva oftare!
Ska lägga ut bilder på stumpan som blir större och större oxå. Har två bra på henne i samma body. Ett från då hon är några dagar och ett från igår. Viss skillnad. =)
Nu ska jag ta med min tösen och åka till Risbrunn en sväng tror jag.

//M

Ny vecka!

Äntligen en ny vecka!
När det är torsdag längtar man till helg och när det är söndag vill man ha ny vecka.
Jag tappar verkligen all jåm på helgerna.
Orkar inte laga mat, orkar inte motionera blir bara rastlös. Får ingenting vettigt gjort.
Tacka vet jag nya veckor. Energin bara sprutar! Elle?
Nä, inte riktigt sprutar direkt, man jag är fan så mycket piggare iaf.
Men nu har jag fått lära mig att små barn tar sin tid att ha. =)
Jag skrev en lång jagvla lista på saker jag skulle ha gjort idag, men inte ens hälften blev färdigt.
I och för sig så sover vi ju länge skräpet och jag på mornarna men det får man när man är uppe ett par gånger om nätterna. Sen tar vi en långpromenad efter frukost och sen är det ju liksom redan eftermiddag.
Och då är jag trött igen och skulle helst ha sovit en timme, men det hinner jag inte. Man kan ju missa nå. =) Nä, men man får främmande, det ska ätas och bytas på. Lagas mat osv. Tiden flyger verkligen iväg.
Men ikväll tänkte jag lägga mig i tid om Fanny tillåter det. Hon har ett jävla mat-marathon på kvällarna oftast och då kan ju maten inte gå och sova..
Om jag hinner imorgon så ska jag börja kolla på lite kläder på nätet. Klicka hem något löst sittande som man ser ut som folk i. Börjar tröttna på mysbrallorna nu.
Nu har Thomas gjort mysigt i huset. Och mys åt Thomas innebär att släcka ALLA lampor och tända ljus istället.. Jag gillar oxå levande ljus, men när man har svårt att hitta saker på vardagsrumsbordet så vet jag inte...

Fick hit sofforna från mamma och pappa idag oxå. Dom ingick ju i bilaffären vi gjorde i våras. Volvon mot micran och en soffgrupp. =)
Och nu har mamma och pappa fått sin nya soffa så idag fick vi deras. Den ska stå i gillestugan i källaren. Blev förjävla mysigt, om man bortser från ful-furun och den orange helteckningsmattan som är där...
Så nu blev det snabbt bestämt att typ på onsdag så ska jag åka till hede och köpa vit väggfärg och börja måla där nere. Awsome! =)
Hoppas bara att lusten håller i sig nu oxå då så man inte bara köper färg och sen inte gör nå mer.
Blir kul att se när pappa kommer hit och sover i sin soffa igen. Han har nämligen förbehållit (??) sig rätten att komma hit och sova en timme om dagen i soffan. =)
Åh, jag har verkligen mycket att göra nu ja....Ta tag i mig själv måste jag oxå göra ju. Rask promenad minst 5km varje dag är ju redan check iaf, men resten. Resten av lönnfeta mig måste oxå åtgärdas.
Men jag vet ju hur kass jag är på att göra övningar hemma...damn! What to do?!
Och inget godis...ännu svårare. Fast nu har jag inte haft nå pengar de sista veckorna så då har det gjort sig själv.. Men snart är det lön...
Mot soffan!
//M

Mys fredag!

Pang sa de bara så fick jag feber igår! Vilket mörker alltså. Ont i skinnet, ont i nacken ont över allt och så denna frossa. Men det visste jag ju att jag skulle få eftersom jag inte sovit så bra i två dagar nu.
Fanny bestämde sig i förrgår natt kl halv tre att bli pigg.
Och tro mig, när ens tio dagar gamla bäbis är supervaken så lägger man inte bort henne utan man tittar på henne oavbrutet tills hon somnar även om det tar två timmar, oavsett vad klockan är på dygnet. =)
Och i natt när jag verkligen behövde sömn så bjöd hon mig på det min lilla goding, två gånger vaknade hon och var hungrig bara innan det var morgon. Det tackar vi för.
Idag är det fredag!
Veckans bästa dag skulle jag nog vilja påstå. Fredagsmys har blivit standard här hemma och det älskar jag. God, men lättsam mat, lite godis och nå bra på tv. =)
Jag ska ta med mig Fanny och premiär handla idag. Tror jag ska handla på Ica bara för att det är mer folk där än på konsum...fler att visa upp för. ;-) Låter jätte töntigt, men helst vill man faktiskt att alla ska se ens lilla ängel. =)
Har redan fått hur mycket fina presenter som helst!! Kommer inte behöva köpa kläder på länge!
Och idag kommer större delen av Thomas släkt och hälsar på oxå. Tur jag bakade kladdkaka igår. =)

Ett riktigt mission har jag idag och det är BVC kl tre. Vi ska upp och väga igen fast det bara är fem dagar sen sist, men de hade inte tid förrän nästa torsdag annars och det blev för långt tyckte dom.
Ska passa på att åka på miljöstationen då oxå... Duktigt va? Vuxenpoäng som det heter.
Jag och Anna skramlade ihop så vuxna poäng i början på veckan så det nästan borde heta pensionärspoäng.
Vi KÖPTE bär men rensade dom själv. Nästan...
Eftersom våran pappa är den absolut bösta i hela världen så gjorde han ungefär hälften av alla bär åt oss utan att vi bad om det. Han dök upp igår morse med alla mina blåbär färdigrensade. =)
Cattis har lagt upp bilder på våra älskade föräldrar på sin blogg. Vill inte härmas men kolla på dom... Personifierar våran päron rätt bra. =)
Nu ska jag bära in lite ved och myselda lite så här på fredagen. =)

//M

Stor, stor kärlek!

Det är helt otroligt vad dagarna går snabbt fast man inte gör så mycket.
Kliver visserligen inte upp förrän nio tio på dagarna men ändå... Sen så äts det ju mins 30 min åt gången när det äts så där försvinner ju lite tid. Plus att det bajsas i tid och otid oxå så man måste byta, sen vill man ju liksom inte sluta titta på miraklet när hon är vaken. Hm... Time flyes. =)
Trivs fortfarande lika bra i mammarollen iaf.
Har funderat mycket på om man hade varit lika redo om man skaffat barn innan.. Om man växt in i det på samma vis då liksom. Har svårt att tro det för så här rätt kan det bara kännas nu tror jag. =)

Tänkte jag skulle dra helgen på BB i lite snabba drag om jag kan...
Den helgen så kom Sara, Ante och Axel (10dagar gammal) upp och hälsade på. Grabbarna skulle jaga fågel hela helgen, och hur inviger man en sån helg om inte genom att dra i sig en flaska whiskey och en låda öl.
Då vill jag understryka att Thomas inte varit full på väldigt länge, och att vi varit väldigt noga med att tänka på att det kan ju bli dags för BB när som helst...MEN inte den här helgen.
Kl 01.00 var iaf Thomas givetvis inte bara lite "på kanelen" utan riktigt jävla skit full.
Han vinglade in i sovrummet strax efter mig och slocknade i sängen med kläderna på. Ett tag låg han där innan han rullade ner på golvet. Eller som han själv sa, jag puttade ner honom på golvet.
Hur som helst blev jag väldigt arg på det eftersom han låg och sparkade på sängen så jag inte kunde somna. I all min ilska så samlade jag och stor-magen all kraft och slet upp karln i sängen igen.
Pulsen och ilskan fick lägga sig lite innan jag kunde slappna av och skulle sova.
MEN! Då hände nå som jag direkt förstod vad det var men inte riktigt ville tro på...Vattnet gick.
Jaha...hm..la mig igen och försökte somna om eftersom jag ändå inte kände nå så var det nog inte så viktigt.
Lätt att somna tror ni....Nä!
Ringde sjukhuset och dom sa att vi skulle åka in....Jaha sa jag och kollade på min sambo som låg i fosterställning och luktade whiskey...Hejja.
Började packa väskan i lugn och ro både till mig och Thomas. Sparkade på honom emellanåt och sa att vi måste åka på bb. Ingen respons förrän jag packat klart, klätt på mig och gjort allt färdigt nästan, då hörde han vad jag sa. VA?! NU??!!!
Sen for han upp ur sängen och skulle börja packa...ut i hallen, slet ur reservnycklarna till bilen ur nyckelskåpet och sa, jag kör!
Eller inte.
Eftersom han sovit i lite mer än en timme så pratade han hela tiden om whiskeydrickandet som "igår" fast det bara var två timmar sen han ställde ifrån sig glaset.
Jag körde iaf, men "det var bara att säga till så kunde vi bytas av". Jo.
Han somnade äntligen i svenstavik iaf.
kl 06.00 var vi i stan, och jag sa åt Thomas att ta några djupa andetag och hålla tyst när vi kom in. Han gjorde mycket bra ifrån sig trots att han faktiskt var full. =)
Där togs det CTG och kollade lite och sen fick vi eget rum kl 07.00 på lördag morgon.
Sen var Thomas Holmin så vansinnigt bakfull hela lördagen så det var nå hemskt! Hahaha, jag har ju kort, men vill inte hänga ut min älskling. =)
Jag hade iaf inga värkar just förrän på natten mot söndag. Innan då så hade dom sagt som så att om jag inte kom igång av mig själv så skulle jag få dropp på söndag mitt på dagen.
Och så blev det, men jag skyndade på droppet lite så strax efter kl tio så började värkarna ta fart på allvar.
Runt två tror jag det var så började det göra lite väl ont tyckte jag och ville prova lustgasen, men den skiten kräktes jag av. Det blev lite akupunktur istället och det fungerade rätt bra. Halverade värkarna iaf så jag han slappna av rätt bra, men sen blev det krångligt att ha nålarna i magen så då bad jag om ryggbedövning.
Och det måste jag ju säga var förjävla skönt! =)
Rasslade bara till så hade jag en slang i ryggen och 10 min senare så var jag som ny och uppe och gick.
Värkarna kände jag fortfarande, men jag behövde inte flåsa mig igenom dom utan kunde prata och så utan att bli besvärad.
Sen väntade vi liksom bara på att jag skulle känna krystvärkarna... Jag och Thomas fattade nog ingenting just då tror jag. Dom började plocka in barnkläder och massa grejer inför själva nedkomsten så att säga.
Öh, är det dags snart eller??
Helt konstigt blev det iaf, men tillslut så kände jag att nu vill jag fan hjälpa till så då satte en timmes krystande igång.
Och jag har tränat en del hårda pass i mitt liv men inget har varit så fysiskt jobbigt som att krysta. Det gjorde inte ont, men jag var ju svettig som om jag gymmat max i flera timmar! Man får ta i bra nog kan jag lova.
Men belöningen som kommer ut går inte att beskriva!!! Vilken känsla när man hör sitt barn skrika för första gången, och sen får henne på bröstet...då grät mamma Marie! =)
Thomas skötte sig utmärkt trotts hans rädsla för blod och ogillande av sjukhus. =) Jag hade inget behov av att ha han flåsandes i mitt öra under värkarna och inte behövde jag hans hand heller, vilket jag tror han är rätt glad över. =) Nä, det räckte att han kom och gav mig en puss lite då och då mellan värkarna. =)
Allt sammanlagt under de där dagarna vi var på bb så var förlossningen helt underbar egentligen. Smärtan man har under värkarna glöms snabbt bort, och jag skulle lätt göra om det imorgon.
Skäms ju nästan att berätta om förlossningen när det gick så jävla lätt. Gick inte över tiden utan fick två veckor innan. Inge krångel med någonting alls egentligen och pigg så här efteråt oxå.
Sen att Thomas var skit full första timmarna på bb kunde jag nog skratta åt endast för att jag inte kände en endaste värk eller så. Har varit annat ljud annars vill jag lova.
Eller jag hade lämnat honom hemma helt enkelt. =)

Nu ska jag lägga upp någon bild oxå. =)


Här har ryggbedövningen gjort sitt och jag har väl en sådär två centi kvar tror jag. =) Mår som en gud jämfört med innan. =)


Här är hon!!! Underbara lilla Fanny!



"Det har kommit en liten, liten människa för att möta stor, stor kärlek"

//M

En dotter!

Man trodde det skulle bli en helt vanlig helg men inte.
Den 5 september 17.36 föddes våran lilla dotter!
3110g och 49cm lång. Hon är så otroligt fin! Helt underbar!
Kärleken som finns i mitt nyblivna mammahjärta går inte att beskriva för den som inte har egna barn, så jag tänker inte försöka. Men jag vet att vad som än skulle krävas av mig så gör jag det för våran lilla tjej utan att blinka!
Hela förlossningen och allt runt omkring gick så ruskigt bra så jag skäms nästan.
Åkte in för att vattnet gick på natten mot lördag och fick värkförstärkande dropp på söndag kl tio ungefär. Hände ju givetvis massor tiden där emellan, men den historien tänkte jag återkomma med vid ett senare tillfälle.
Nu är man hemma till en vardag som aldrig kommer bli som den var förut. Och ni kan inte förstå hur otroligt rätt det känns. Även om nätterna blir långa framöver och tuttarna gör ont så spelar det ingen roll för det här var det mest otroligt underbara jag varit med om någonsin.
Våran dotter är det bästa som finns!
//M

Trevlig helg då!

Känns som om klockan skulle vara närmare middagsdags, men det är knappt lunch.
Måste bero på att jag var vaken kl 7 första gången och gav Himla mat eftersom hon skulle iväg och jaga på morgonen med pappa, och hon var jätte hungrig igår så jag har nog varit lite snål med maten de sista dagarna.
Hur som helst så var det första gången jag var upp och sen somnade jag inte riktigt nå mer tror jag förutom då anna ringde strax efter nio och ville ut och gå. Visst, jag var färdig och hos henne på 20 min. Fast jag går ju inte då jag tar ju cykeln nu för tiden. Men för den friska luftens skull var det riktigt skönt.
Nå annat som jag känner att fan vad skönt det skulle vara är ju att totalt döda sig själv på ett gym nu. Bara köra gärnet så man inte orkar gå eller höja armarna ovanför midjehöjd på flera dagar! Det skulle vara så befirande att få köra ett sånt pass. Men antagligen är man så totalt befriad från muskler nu så man dör väl efter uppvärmningen antar jag. Brukar vara så för mig...hoppar på i samma takt som jag slutade med. Alltså samma vikter som när jag var vältränad sist. samma uppvärmning som när man hade kondition osv. Värdelöst för självförtroendet kan jag lova.
Nä, bara magen försvinner och man börjar känna sig som folk igen så ska det nog bli rutin på lite raska promenader och så. Sen har jag och Anna sagt att en gång i veckan så får Thomas ha alla ungar, Lovis, Nike, Nomie och våran fis medan jag och Anna aningen är ute och springer eller gymmar. Inga problem sa han, men jag vet inte ja...JAG skulle gruva mig bra nog för det iaf. =)
Känns ju bra att man längtar efter träning iaf. Hade ju kunnat vara tvärt om ju, att man slappat ihop helt och inte sett skymten av någon motivation eller nå. Då är det aningen tuffare.
Kan inte någon hjälpa mig med min blogg??
Jag hatar den! Alla har så fina bloggar med bilder, färger och massa annat intressant krafs. Min sida måste ju vara den mest ointressanta i världen. =( Hjälp!
Träffade en kompis på OK nyss. "hur går det med magen, inte så långt kvar nu va?"
Jag: "Nä, inte mer än två veckor så det är spännande"
Han: "Veckor??!! Jag trodde månader ja.."
Det är Thomas jacka som gört. Svart förminskar ju säger man väl.
Nä, nu ska jag platta håret så jag ser ut som fokl när Sara och Ante kommer snart. Med lilla Axel och stora Tjoffe.
Ska se till att ta kort på både Tjoffe och Axel så ni får se vilka sötnosar. =)
Skriver jag inge mer i helgen nu så får ni ha de så bra i helgen så läses vi på måndag igen. =)
//M

Förkyld i örat.

Nu har Anna gått brorundan med Himla tis, ons och idag torsdag så jag är i det närmaste lite göralös på förmiddagen nu. Är ju i och för sig det som är meningen, men man är lite ovan.
Och idag ska jag på södra och räkna lite matte, hade jag inte haft det på schemat så hade det blivit en lång dag idag.
Jag hade ju några tentor kvar som hängde över mig som ett regnmoln här under sommaren, men som med mycket annat så försvann det molnet helt när vi kom in i renovering och flytt och allt som varit.
Men jag ska ju givetvis göra de kurserna iaf så jag ska börja med matten.
Igår kom Sara, Ante och deras lilla färsking förbi och drack kaffe i ett par timmar.
Fan vad små dom är alltså!! Deras Axel (som han antagligen ska heta) är ju bara typ tio dagar. Ett litet knyte bara, och så fin!
Fan vad jag längtar efter min egen nu! =)
På lördag ska jag fota magen iaf. Thomas tyckte hellre det än att göra gipsmage. Vi härmade Anna för mycket då. =) Kommer bli super bra iaf för fotografen som ska ta bilderna är kung!
Så kommer ju Cattis hem och ska hjälpa till med idéer till fotograferingen och förhoppningsvis hjälpa mig med mitt hår!!
Jag håller ju på att spara ut håret nu för Thomas skull. Och det har väl alltid växt super bra till nu när jag blev gravid och bestämde mig för att spara ut. Inte en jävla millimeter har det växt!!! Pratade med Cattis på skype förra veckan och hon undrade om jag var nyklippt! Efter flera månaders sparande!!! Alltså ser jag inte klok ut i håret nu för tiden. Det är ingen frisyr att tala om what so ever! =/
Tvär förkyld har jag blivit oxå så klart. Det är väl som med alla andra skulle jag kunna tänka mig i och för sig, men va faan! Jag har inte snorat ens litegrann på tio månader nu, men när man har två veckor kvar till datum då jävlar ska man bli kanonförkyld. Gör inte saker som att, gå upp för trappor, börja sig ner eller skynda sig, nå extra jobbigt alls just nu.
Idag sitter förkylningen i öronen oxå. Döv med ett litet ringande i ena örat. Så jag måste ha musik på hela tiden för att slippa höra ringandet.
Nu har det snart gått en vecka till. Shit.
Och helgen kommer oxå gå fort för Sara och Ante ska vara här i helgen. Ska bli väldigt skoj att umgås lite med dom. Händer ju inte allt för ofta när man bor 40 mil ifrån varandra.
Och lilla Axel. Jag ska gulla som fan med honom så han känner igen mig nästa gång vi ses. =)
Ante och Thomas lär man väl inte se så överdrivet mycket antar jag...fågeljakt.
På söndag har jag gått 38 hela veckor och går alltså in i vecka 39...vilket betyder att jag på söndag har en och en halv vecka kvar tills vi kommer till vårat datum!
Bara att hoppas på att bäbis har hört att det är dags att börja ta sig ut då så vi slipper vänta på henne nå mer.
Vill inte gå över tiden även om jag i bakhuvudet är ganska inställd på det.
Ska packa väskan i helgen oxå...har inte gjort det än. Känns liksom meningslöst att göra det innan man är säker på att man ska åka. Känns som man lurar sig själv annars. Fast, vad får man med sig för vettigt om vattnet gått och man inte packat??
Köpte nya mysbyxor igår att ha på mig när jag åker hem iaf. Lite snyggare än dom med målarfärg på som annars är de enda som är bekväma just nu. =)
Nä, diska upp lite här hemma så det är check iaf.
//M

RSS 2.0