Nyböxan!

Envis jävla förkylning alltså! Gick över, nästan och sen kom det tillbaka. Man fortfarande bara i halsen. Jag blir hellre riktigt sjuk i tre dagar så är det bra sen, än att gå och vara smårisig i en månad.
Jag var upp på styggberget igen i fredgas, det kändes vill jag lova. Att bli andfådd var inte vad halsen och kroppen behövde. Men men..

Imorgon är det 1 November. NOVEMBER! Shit. Snart fyller jag ju för fan år igen.
Jag har iaf köpt tre julklappar redan (Ja det är redan för min del). Önskar jag hade massa pengar så jag kunde köpa mycket mer till alla. Är ju så kul att ge bort saker och få andra glada.

Lite trögt på jobbet just nu. Jag har inte fullt schema riktigt så jag får långa luckor på dagarna... Jag kan ju liksom inte ta mig för vad som helst eftersom jag inte kan allt än så det är svårt. Sen är det förkylningstider och älgjakt vilket gör mina kollegor lite svåra att få tag i när jag väl behöver hjälp.

Jag ska jaga nu till helgen oxå, men då är det sista vändan.
Det är riktigt jobbigt att vara ifrån fisen fyra dagar faktiskt. Tur att jakten är så kul så att det är värt det liksom.
Hoppas det är mer älg på markerna den här gången än sist... Vore kul att få skjuta en till faktiskt.

Var på modevisningen förra veckan som svagshandlarna hade på församlingshemmet. Jag Nike och mamma gick. Anna Lovis och Nomie var modeller. MYCKET fina modeller!!
Jag blev så inspirerad så i lördags när jag och ammam hängde så shoppade jag mit två par byxor. Ett par röda faktiskt. Skit snygga! Har sagt länge att jag vill ha röda byxor och nu blev det sant! Sen kom jag över ett superklipp på miniboden oxå. Ett par Jeans så var nersatt från 900kr till 200kr, och med en slant från ett gammalt presentkort så slutade dom jeansen på 103kr. Sånt gillar jag! Världens skönaste par jeans var det oxå! Nu kan jag böja mig frammåt utan att visa trosorna för hela världen. Ska nog göra det riktigt på en gång och faktiskt slänga de andra jeansen jag hade. Annars åker dom på en vacker dag igen.

Fick en riktigt gjut, jut, ljut....gjutjärnspanna av pappa idag så nu kan jag äntligen göra pankisar som ser ut som pankisar och inte scrambledeggs. Blir det till middag idag tror jag bestämt.

Har beställt Fannys första "skolkort" idag oxå!! Det var ju riktigt nice att man får redigera dom själva måste jag säga. Zoomade in rejält och tog hälften av korten i svartvitt.
Jag är inte helt nöjd med bilderna dock...men det är bara en strunt sak egentligen, men en sak jag HATAR!
Fröknarna har stoppat in tröjan på Fanny innanför byxorna och dragit upp byxorna rejält oxå... Inte min stil om vi säger så... Men det gick att zooma bort nästan. =)

Nä nu ska jag knata på banken och hämta lite pensionspapper...jo, men visst. Sånt man tagit tag i nu när man blivit med jobb. =)

//M

Julstök

Nu var det min tur att bli lite förkyld. Än så länge sitter det bara i halsen, men som det sitter och fan vad ont jag har. Låter som en sönderrökt gammal kärring som även druckit whiskey hela sitt liv. Och inte kan jag svälja heller, eller jo klart jag kan, men jag vill inte. Gör ont!
Hoppas det stannar vid halsont så jag inte blir snorig oxå för det orkar jag inte med. Måste jobba skiten ur mig nu under November så jag kan vara lite ledig när Cattis kommer hem i December. Och även kunna ha några dagar ledigt innan jul så man hinner med allt hemma. Pynta, städa, handla julklappar mat, hämta julgran osv osv.
Igår var det ju exakt två månader till julafton. Aningen overkligt.
Jag gjorde iaf en julklappslista igår och faktiskt så är den i stort sett klar. Nu gäller det bara att handla alltihopa oxå.
Jag och Thomas ska ta en natt på hotell i Sundsvall om några helger och då tänkte jag passa på att handla klart allt då. Plus att jag ska köpa lite kläder till mig själv. Typ Jeans! Prio ett på det!

I helgen som var var jag i stugan och jagade. Det var väldigt lugnt på markerna den här gången, men det bankade och sköts friskt runt om oss. Hoppas de kvarvarande älgarna springer in och ställer sig på vårat till nästa gång.
Vi hade iaf älgkontakt en gång, självklart kom den pringandes till mig. Eller hon stog inte långt ifrån mig när hunden (Volger) fick tag på henne. Men hon var så jävla förbannad på Volger och kom så fort så jag hade inte en chans att skjuta. Sen låg volger alldeles i hasorna på henne så det hade bara varit dumt om jag sköt. Hade inte blivit bra. Men fan så spännande det blir alltså. Pulsen stiger till max och man väntar. Det kommer närmare och närmare och så hör man att det börjar knaka...bara att lyfta bössan.
Jag blev lite actionskådis ett tag oxå för jag sprang en bit efter vägen där jag satt för att se om jag kunde få en skottchans till, men hon sprang inte över där jag ville. Men så kul det är!!

Idag är det löning!! Bästa dagen på länge för med den här lönen kom rese ersättningspengarna oxå. =) Gilla!
Men, jag kan ju inte go bananas bara för det. Måste ju lägga undan i förebyggande till bilen. Är ju reparationer och sånt som det ska täcka så lite får jag allt spara. Trist men sant. Skönt iaf att ha pengar som man vet finns i fall det skulle bli nå.

På torsdag ska jag tatuera mig oxå!! Jippie! Blir en text på underarmen den här gången. Världens bästa textrad dessutom! Nästa gång ska jag tatuera Fannys bäbishand någonstans. Jag har en liten vision om hur den ska se ut och vart den ska sitta så jag tänkte lämna in den visionen till Pontus så gör han den en miljon gånger bättre.

Nä, nu är det slut på fikat. Back to work!
//M

Volvo!

Ny vecka, men även denna en kortvecka.
Älgjakt från torsdag mitt på dagen och tills på söndag. Ska bli så kul!! Vi är bara fyra i laget, men det är dom bästa. =)
Vore ju löjligt kul om jag kunde fixa 2-0 till mig i min och Thomas älgtävling.

Helgen var lugn och beskedlig. Fanny var/är ju fortfarande lite förkyld så vi tog det lugnt. Åkte lite bil på lördag förmiddag och bara kikade. Thomas tvättade lite bilar och så. Sen blev det hemgjord pizza till middag med Sara och Axel.
Söndagen då bytte Thomas däck och köpte en ny (gammal) bil. Micran har liksom....börjat...ja. Ingenting egentligen, men det är inte en optimal familjebil iaf. Och vi måste ha två riktiga bilar nu när jag har första tjing på Hyndan i jobbet. Det blev en volvo 945:a. Det är en riktig bil de!
Sen var vi en sväng på lekparken oxå där Fanny stöp på näsan och fick fläskläpp. Grus i hela ansiktet...uscha!
Med andra ord en helt vanlig jävla helg!
Den här helgen kommer inte kännas som helg eftersom jag blir i stugan utan mina älsklingar, så nu kommer jag tappa tid i hjärnan. Alltså, när vi kliver in i November så tror jag fortfarande att det är minst två veckor dit.

November...fy. Vi är ju snart tillbaka till våren ju!
Nu börjas det...julklappar, pynt, julgran, julklappar, mat, släkt, julkort och ännumera julklappar.
Men i år har jag fan iaf råd att köpa några utan att behöva krypa på knäna till i mars.

Nu har jag jobbet klart för dagen...har inget mer att göra. Allt på listan har en fin bock efter sig så jag kan med gott samvete åka hem. Handla och laga mat.
Imorgon blir en dag i skogen igen. Älskar dagarna i skogen! Så länge jag hittar och inte springer på en björn. Men imorgon är jag i närheten av bebyggt område så då får jag iaf en falsk trygghet att luta mig på.

Ha de!
//M

Weekend, again!

Jaha, då var det fredag IGEN!
Blev liksom ingen riktig vecka det här när jag jagade i måndags och var hemma tisdag och onsdag med fisen.
Hon är piggare nu iaf. Den  rossliga halsen har gett med sig, men snoret lär man väl få dras med ett tag till.
Hon var super gnällig på dagis igår, men det var för att hon var helt igentäppt i näsan och inte kunde sova. Små barn blir inte så roliga utan sömn. Men idag var det annat när vi kom på dagis. Följer med henne in och surrar lite med fröknarna varje morgon och då brukar hon ju vara runt i kring och grejsa på. Imorse var hon tydligen hungrig för hon drog mot matsalen utan att säga hej då till mamma..Kom på mig själv att stå och hänga med fröknarna utan unge. Är liksom inte lika befogat då på nå vis.

Igår hade jag ännu en härlig dag till skogs, eller fjälls om man vill. Var strax nedanför vemdalsskalet och taxerade granskog. Anledningen till att jag specificerar granskog är för att det är förjävlig.
Alla vet ni hur en gran ser ut, right? Mm, tror ni då det är lätt att bara gå rakt fram till den och klava stammen??
NÄE! Det är det minsann inte. Du får klättra in, bryta dig in, sparka slå och skrika dig in till stammen. Jag hade en miljon rivsår på händerna och mössan var totalt kamoflerad (??)  i kvistar och barr.
Mitt tålamod fixar inte granskog.
Sen är det ju lite läskigt eftersom det är så tätt, man ser ju inte så jävla långt och vet inte vad som väntar bakom nästa hörn. Ja, jag är faktiskt lite björnrädd även om jag vet att den antagligen har hört mig typ en mil bort och lagt benen på ryggen om den är där. Men ändå, man vet alldrig. MAn kommer i fel vind så den inte hör och känner lukten av mig, man kanske klampar rakt på ett ide där den håller på att göra fint till vintern. Då är man ju rökt. Och min hund är ju inte mycket att lita på...försten där ifrån lär ju vara Himla.

Vad händer i helgen?? Jag är så sjukt sugen på att göra nå kul, men utbudet är ju inte så jävla digert här i svegstrakten.
En riktigt tjejekväll är jag väldigt sugen på oxå.
Vin vin vin och vin och smassa struntprat. Var sjukt länge sen. Måste ta tag i det snart, väldigt snart!

Ikväll får vi ett extra barn oxå. Fast bara till läggdags. Axel! Sara jobbar mellan 11-20 så jag ska hämta honom på dagis och så får han vara hos oss till läggdags, då åker jag hem och lägger honom där. Ska bli kul!

Nä, nu har jag ätit färdigt frukosten. Dags att kalkylera!
Trevlig helg!!
//M

Styggberget...

"Det härligaste med hösten är faktiskt, tycker jag, när mörkret och kylan sakta börjar krypa på. Man får klä på sig lite extra, men fortfarande inte bylsa på sig som på vintern. Luften är friskare än någon annan gång på året och man måste ha halsduk och mössa på sig när man går ut på morgonen. Man får börja elda i kaminen och tända ljus i hela huset.
Det bästa tipset för att verkligen ta vara på den här årstiden är att vara ute dom dagarna som solen skiner och bara ta in alla underbart vackra färger och skådespel naturen bjuder på. Andas frisk frisk luft för att i slutet på dagen få sitta i skenet av tända ljus och en brasa i kaminen med en kopp te och bara njuta!"

Så skrev jag för att vara med i en tävling som en kompis i Funäs har. Hon ska lotta ut presentkort på sin butik blomstergården och man skulle skicka in sitt bästa höstmys tips. =)

Sen sist har jag varit i skogen en del. Därför har det inte blivit nå bloggat.
Tog med mig pappa till styggberget utanför Hedeviken för att planera en avverkning. "Jahaja, pappa med sig för att få hjälp" tänker ni, men så var inte fallet!
JAG räddade dagen eller hela planeringen efter att pappa ställt till det. Nä, nu var jag orättvis. Men han var inte till mycket hjälp. Han har ju inte heller gått efter sån karta för att planera någon gång. Han har gått från punkt A till B för att hitta fram och det var en helt annan femma tydligen.
Hur som helst så blev det två hela dagar för att få till det riktigt och det blev bra i slutet.
Det var ju ett berg, ett riktigt barnt berg vill jag lova. Första timmen bestod av att klättra (jag överdriver inte!) rätt upp för att komma fram till trakten över huvudtaget. Kroppen fick bekänna färg och jag var helt säker på att jag förstört pappas redan dåliga kropp totalt. Men tydligen var det vad hans kropp behövde för han hade inte ett dugg ont i ryggen dagen efter.

I går var jag och jagade älg. Blev inget men det var spännande i stort sett hela dagen. det kryllar av älg tamefan. Jag stod och lyssnade på ko och kalv som lockade bara 200 meter från mitt pass. Sen kom hunden med en stor jävla tjur som vände 300 meter från mig och gick ut bakåt..skit!
Men vi tar dom nästa gång! Pappa och Lars är kvar i stugan och jagar, om man kan kalla det jakt på bara två pers. Leffe var sjuk så han kunde inte komma. Men om två helger är vi fullt mannskap och då!

Idag är jag hemma med sjukt barn. Thomas fick åka och hämta henne på dagis igår. Hon låter mer illa än vad hon är. Rosslig somfan i halsen, men vi var till hälsocentralen idag och fick lite slemlösande hostmedicin så nu kan det bara bli bättre. Hon är pigg annars. Lite dåligt tålamod, men det är det ju i vanliga fall oxå och det kommer tydligen från mig enligt Thomas...hm!
Får dåligt samvete att vara hemma nu när man kommit in så jäkla bra i jobbet! Vill verkligen jobba. Och när man tycker det är kul märker man inte av tiden heller. Är ofta hemma runt halv sex på kvällen, men det känns inte så, och tiden verkligen bara rinner iväg.
Torsdag har jag nytt spännande uppdrag. Räkna på ett fastighetsköp. Jag, lilla jag ska göra det! Hoppas jag hittar dit och räknar på rätt skog. =)

Nä, nu ska jag slänga ihop en ugnspankis, fläskpankis närmare bestämt, som är färdig till då Fanny vaknar.
//M

En vanlig dag.

Hur är det med flåset egentligen?? Inte OK!
Gick 3 km, i och för sig i kuperad terräng idag, med rejäl fart och det lät som jag sprungit 200 meter allt vad som gick. Chefen flåsade på bra han med så då känndes det iaf inte så jätte dumt.. =)

Vi har mest åkt bil idag. Hogdal och Härdal har vi besökt. Kollat lite vägmöjligheter i Härdal där jag var och gick vilse. Eller vilse var man tydligen bara när man var så borta att någon annan får hämta en så jag var tydligen bara lite förvirrad ett tag...eller 45 minuter.
Hur som haver så har jag iaf taxerat på rätt ställe. Puh!

Och imorgon är det en annan expedition på gång. Men har jag tur så kunde pappa följa med. Han ville självmant, det är inte för att jag är rädd att gå vilse! Faktiskt..
Ska bli kul med lite sällskap. Himla är ju inte så pratsjuk av sig...om hon ens är i närheten.
Väder blir det oxå så imorgon blir en bra dag, den oxå!


LILLA björnskiten jag gick förbi i berget där jag gick vilse! Nej, relativt färsk och på minst tre kilo.
Han höll sig borta iaf.


Min trogne följeslagare, även om hon är minst 300 meter bort hela tiden.


Som sagt, gör inte ont att vara i skogen sånna här dagar. =)


Och så mammas älskade ÄLSKADE lilla gofis!!! Och Axel!

//M


Skogen

Ett snabbt inlägg som fan. Ska strax åka till skogs. Behöver jag säga att jag älskar mitt jobb??
Imorgon ska jag iväg på en sån där farlig expedition igen....ensam på ett berg.
Jag ska banda ut en avverkning i hedeviken. Hedeviken, kom ihåg det så ni vet ifall jag inte kommer hem i tid.

Idag vaknade Fanny piggare än någonsin. Kl 06.00 så var det röj. Hon har en "kvickna i period" på 2 minuter ungen. Tur jag oxå sovit som jag ska och faktiskt oxå piggnade i ganska så direkt.

//M

RSS 2.0