Fixerad!

Jag har passat mig jävligt noga jävligt länge nu för att inte börja gnälla om hur trött jag är och att orken börjar tryta. Jag har inte sett att jag riktigt har rätten till det när allt går så bra i övrigt med graviditeten. Några av mina vänner som precis blivit mammor har inte haft det lika lätt eller vad man ska säga, så jag har helt enkelt inte tillåtit mig själv att klaga.
Men nu måste jag. Jag är trött, jag vill inte kliva upp på morgonen, jag hatar min hund mest hela tiden för att hon inte förstår vad jag vill att hon ska förstå, jag börjar bli förkyld nu, jag har svårt att böja mig ner, sover som en kråka på nätterna, totalt orkenslös fast det är massor jag vill göra, orkar inte gå nå längre sträckor, vill helst skita i allt och bara kolla på film tills det är dags för att åka. SOM det definitivt inte kommer bli aktuellt att göra förrän EFTER den 16 september..
Samtidigt som allt detta händer i kroppen och man känner allt det här så har jag inte lust att bara ligga en hel dag, för det är det absolut tråkigaste som finns! Himla får jag dåligt samvete för då jag vet att det bara är jag som är sur för hon gör oftast inge fel, så henne måste jag pussa var femte minut för att inte få kasst samvete.
Det är faktiskt jobbigt att vilja göra massa saker men man hälar helt enkelt inte med! Att inte orka är en sak, men det här med att inte häla med är en annan. För att inte häla med betyder att hur mycket man än provar att motivera sig själv så finns det inte på världskartan att man kommer utföra det man tänkt, för man HÄLAR INTE MED! Orkar man inte kan man bara sparka sig själv i arslet lite så fixar man allt att dammsuga iaf.
Jag har tex en plåt som ska diskas idag, det är den enda disken som finns, tar inte lång tid, men jag hälar inte med och det betyder att den kommer stå tills imorgon. Om inte Thomas diskar den förstås.
Något jag MÅSTE göra idag är att göra matlista för veckan och handla det...Jag orkar egentligen inte, men gör det ändå.
Var på MVC nu på morgonen och gjorde en koll igen.
Allt såg fint ut. Hade gått upp lite i vikt och magen hade växt någon centimeter.
Och bäbis ligger fixerad i startgropen nu oxå så det kändes ju bra. Barnmorskan tyckte även att det var dags att packa min väska till BB oxå så jag måste väl göra det då. Ringa till min mentor (Anna) och höra vad som är nödvändigast att ta med.
Nöjd förresten med att vi har 28 grader varmt inne. NÄEJ! Måste ha blivit nå tok sen rörkrökaren var hit och kopplade på värmen igen för nu har vi stängt av helt och elementen står fortfarande och sprutar ur sig värme. Och den räkningen vill jag INTE ha!
Göra matlista efter konsumbladet.
//M

Älgjakt!

Nu drar vi snart mot västra och en trevlig kräftskiva...OM Thomas behagar komma hem i tid vill säga.
Det är ju någon jävla jakthysteri åt karln så han var ju bara tvungen att åka en sväng nu på morgonen.
Ok, inga problem, men jag hade ju tänkt att vi åker så vi är där i lunchtid iaf....
När jag kliver upp så ligger Thomas mobil på matbordet! JÄVLIGT PASSANDE!
Att han forfarande inte fattar att jag åker utan honom om han inte är hemma i tid!
Dagen hade kunnat börja bättre om vi säger så, är så förbannat jävla förbannad nu så jag brinner snart av på allvar. Blir underbar stämning i bilen upp... Om han hinner hem vill säga..
Älgjakten är det som osar mest i luften nu (i mina kretsar då), och jag blir så sur för jag vill oxå jaga älg! Ut i skogen tidigt, småfrysa lite för att sen på en millesekund får svettningar när det brakar till i skogen en bit bort. Underbart!
Men näe, då ska man sitta här och vara tjock. =) Vilket jag älskar i och för sig, men fan om man kunde skruva bort rattarna sen och ge dom och bäbis till Thomas en helg.
Igår var jag barnvakt åt Nike och Lovis när Anna och Björn var på begravning.
Nike är ju våran nästa blivande älgjägare i familjen iaf. I nya jakttidningen var den en 40 sidors special om älgjakt. VÄLDIGT många frågor på dom sidorna kan jag säga. =)
Men hon är inte som alla andra 4 åringar som kanske tycker det är läskigt med blod och döda djur, men inte Nike. Hon har stenkoll på varför man skjuter dom och hur det går till. Och då menar jag att hon vet att man skär upp magen efter dom dött (och inte känner något) och tar ut allt "blod" för att man lättare ska få hem dom och för att man inte kan göra tacos av det. =)
Ska bli vansinnigt kul att ta med henne framöver. =) Tänk den dagen hon får vara med när dom skjuter...Vilken grej! =)
Jaha nähe... Kräftskivan är i ett tält ikväll. Risk för kyla.. Vad lämpligt eftersom jag inte har en endaste jacka som jag kan knäppa runt magen. Jo en och det är Thomas tunna regnjacka. Aningen förvirrad vad gäller klädesläget just nu.
//M

Nätshoppingväder!

Eftersom jag inte gör något på dagarna nu så blir mina inlägg förbannat tråkiga har jag sett.
Liva upp min tillvara någon!
Lina var ju faktiskt hit idag och åt lunch, åter igen med egen medtagen matlåda. Det är inte så att jag är snål på nå vis, men jag vet ingen som klara sig så jävla dåligt utan mat som Lina faktiskt. Matklockan åt henne ringer ungefär lika ofta som Melkers tror jag. Så när inte Melker äter äter Lina....mat mest hela tiden i Byvallen tror jag. =)
Thomas och Uffe var hem och åt lunch idag mitt på dagen och då satt Melker i babysittern och sprattlade och lät.
Thomas kollar på honom och sen säger han så här " att va så där liten må ju vara precis som att vara jävligt full de, kroppen gör inte som man vill, man tar sig inte upp från ryggläge, man dregglar lite och låter konstigt"
(??!)
Jag har varit full många gånger, det vet jag men aldrig så full! Men det har tydligen Thomas. =)
Underbar fundering från den blivande pappan. =)
Nu har jag kommit på ett annat ord för vädret som är. Nätshopping-väder. Sant, jag fick ett plötsligt sug efter att nätshoppa lite. En jävla tur att jag inte har nå pengar att bränna då annars har man väl köpt kläder man inte kommer i förrän nästa höst och dyra, men söta, saker till bäbis.
Blir så lätt att man slår ihjäl några timmar vid datorn en sån här grå dag, och då kan man ju hamna på vilka sidor som helst. Gärna om man sitter med en mammatidning framför sig och systematiskt går igenom alla webbadresser till varendaste litean annons i tidningen...;-)
Igår nämnde jag något om allt som skulle göras idag va?
Måste sluta med dom dumheterna nu verkligen. Låter ju som att jag aldrig får något gjort ju...Städningen är check iaf men resten...tåls att tas en annan dag. Elle?
Förresten så är jag inte så jävla sugen på att göra ett skit då jag fortfarande har världens hemskaste spänningshuvudvärk. Lättsamt att bli kvitt då man inte får ta ett endaste jävla piller mer än alvedon...!
//M


Crappy days!

Om jag någonsing skrivit att jag gjort lite en dag så är det inget mot för vad lite jag gjort idag.
Det är ju lätt att skylla på vädret alltså. Grått och regnit hela dagen, all energi (den lilla man har nu för tiden) tar slut i och med att man satt sig i sängen en sån dag. Jag vaknade och hade helt glömt huvudvärken jag hade igårkväll. Den trollade jag nämligen bort med en alvedon för att kunna leva igår, men den alvedonen hade gjort sitt i natt och i morse höll jag på att börja gråta av spänningshuvudvärk.
Frukost och morgon promenad och sen direkt hem till Anna för att lagas. Men jag blev inte helt lagad känner jag nu...svårt att bli det när man inte kan ligga på mage för en hel behandling.
Imorgon hoppas jag på att jag är pigg som fan för en hel del måste göras här hemma. Städas...köras bort skräp...åka på källsorteringen osv. Allt som är skittråkigt alltså.
Men kommer jag bara igång från morgonen (ska försöka ta mig upp innan 10 oxå) så är det inga problem. Plus att Himla ska åka med pappa till jaktstugan imorgon så jag behöver inte ta en endaste promenad imorgon, skönt!
Men vi får se....nästa inlägg skriver jag väl åter igen om hur lite energi jag haft och att inget blivit gjort.. =)
På lördag blir det kul. Då åker vi mot Flon och Funäs för kräftkalas.
Skoogs krog och villan1951 har en gemensam skiva, och det ska bli så sjukt kul!! Har till och med lyckats få med mig Thomas tror jag. Måste ju visa mina vänner från väst vem som är orsaken till kulan på magen. =) Alla vet att jag ska ha snart, men inte med vem.
Ska som sagt bli sjukt kul. Går inte att ha tråkigt med mina vänner där uppe faktiskt.
Sen tänkte jag passa på att hitta på nå nu innan man är allt för nära nedkomst...man vet ju aldrig säger dom.. Men jag vet, och det lär inte hända än på ett tag. =)
//M

Fångarna på fortet!

Igår som jag var så ofantligt seg och inte ville göra någonting...som en blixt från klar himmel så hade jag helt plötsligt skruvat ihop spjälsäng, burit in allt i sovrummet, bäddat och ställt i ordning.
Inte allt för svårt att hitta kraft till det då det är så vansinnigt kul!! Det blir ju snabbt mer och mer på riktigt nu...
Blev iaf helt kung med skötbordet inne i sovrummet. Inte förrän barnrummet är klart så hamnar skötbordet där.
Ska faktiskt ta och införskaffa mig en hink spackel så fort jag får några pengar och börja på lite smått där inne.
Förr eller senare så ska man väl börja boa på allvar och då är det ju kung om jag får för mig att spackla ett helt rum. =) Tänkte lägga upp bilder på det skötbordet och det nu, men jag orkar inte, plus att det är 90-tals nostalgi på stort vis på fyran nu. Fångarna på fortet börjar nu! =)
Nu äter Thomas nå igen! Alltså han är helt otrolig den människan! Vi åt middag typ nyss!!!! Jag hör hur det slamrar i köket... =) Mask är det första jag kommer att tänka på...nå fel hur som helst...
//M

Vecka 37..

Vet inte om det är söndagen eller om jag faktiskt är riktigt trött och skulle behöva lägga mig en sväng igen. Trött är jag hur som helst idag.
Kanske är bra att det är söndag då.
Våran dator håller på att säga upp sig som det verkar. Man får starta den flera gånger och verkligen vara snäll med den för att den ska fungera som vanligt. Funderar allvarligt på att köpa en sån där liten hårddisk och lägga över alla bilder och sånt på ifall den bara skulle somna in en vacker dag. Gråter ju floder om jag blir av med alla bilder!
I morse kl sju ungefär så fick min älskade vän Sara en liten pojke!
Hon har gått två veckor över tiden och blev igångsatt igår kväll. Han var så himla fin den lilla killen!!! Jag grät när jag fick mess i morse. =)
Nu är det liksom bara jag kvar med mage känns det som...ska se till att ha fullspäckade dagar nu annars så stannar nog tiden helt, speciellt nu när man inte har Sara att "vänta" på heller.
Igår fick jag ihop skötbordet iaf. =) Blev super fint.
Ska ställa in det i sovrummet nu och göra iordning det helt oavsett vad Thomas säger. Tänker ju INTE göra det när man kommer hem med ett litet skräp från BB iaf.
Skulle orken hålla i sig idag (knappast) så ska jag få ihop sängen oxå och göra i ordning den med. Känns skönt att ha allt check liksom. Tycker jag då, inte Thomas av någon jävla anledning.
Ser ni vad fiffig jag är som skriver de olika styckena i olika text nu eftersom bloggen trycks ihop. =)
Nä, usch vad trött och tråkig jag känner mig.
Skulle inte ens ha börjat skriva nå idag. Blä!

//M

Vill ha barn!

Jag vill ha min bäbis nu! Lina har varit hit med sin sötnöt idag och lika så Anna. Blir knappt nå sjuk alls.
Idag drog dagen över tiden på nå vis och blev skit seg. Jag brukar städa och tvätta på fredagar för att man ska slippa det under helgen så jag tog fart efter att pappa åkt här ifrån. (han kikade förbi på kaffe) Började förjävla bra men sen ringde Lina och sa att hon skulle komma förbi på lunch (hon tar med egen hit...) och efter det kom jag helt ur fas. Så det som brukar ta två timmar på förmiddagen åt mig tog idag mååånga timmar. Blev precis klar faktiskt.
Ska börja göra mat snart, eller nä klockan är ju bara fyra än. Kanske ta Himla på en sväng runt IP. Bra springskog för henne där.
Är fredag idag och jag skulle helst vilja klämma kioskmat och ta en påse ostkrokar till efterrätt, MEN det gör jag ju inte. Det blir istället kassler i Ugn med broccoli, annanas och ostsås. Fast ostkrokar måste jag ha nu!
Imorgon skulle solen skina säger dom. Hoppas för då ska jag sola nunan igen. Så skönt att vara lite solbränd.. Men det är ju inte speciellt varmt på dagarna nu så man får leta upp ett riktigt lä-hörn att sätta sig i. Sen imorgon kväll ska vi till Herrö och äta surströmming. Jag gillar det inte, men den otroligt speciellt doften är något jag bara måste uppleva minst en gång per år. =)
Nu kommer maken!
Trevlig helg!
//M

VHS

Aningen trött efter en dag i stan med pappa. Och då har jag inte shoppat kläder direkt. Vi skulle upp och köpa lite hallonbuskar och blåbär. Blåbär fanns inte...Men här i sveg hade dom upptäckte vi sen.
Iaf så var vi på barnens hus och jag köpte en "mobil" till barnvagnen och ett lakan. Ville köpa sååå mycket mer, men man får ju hejda sig. =)
Sen införskaffade jag oss nya torkarblad till bilen och en arbetströja åt Thomas. Tror han kommer bli imponerad av mig faktiskt.
Vi var i stan kl 10 prick och var hemma halv fyra, men det känns som om jag skulle ha gått omkring i tre dagar eller nå. Ska skynda och slänga mig i duschen nu innan jag somnar för kvällen.
Imorgon står alltså plantering på schemat. Pappa skulle komma och hjälpa mig att gräva. Han är så snäll min pappa. Jag gick med grästrimmern igår ju utan problem så jag fixar nog att gräva några hål, men men...
Sen måste jag komma igång med barn sakerna annars går hela helgen utan att det händer nå.
Igår när jag var till mamma och pappa (eller i förrgår) så tog mamma fram en VHS film som vi tittade på. Pappa som filmat allt möjligt från läääänge sen. Bland annat när Cattis fyller år. Typ 8 år kanske...och vi dansar. Fy faan vad vi skrattade alltså!! Jag stod talanglös i ett hörn och sjöng med istället eftersom jag inte kan göra två saker samtidigt.. Cattis där emot, hon dansar...på sitt eget vis kan vi väl säga! Hahahha! Grymt!
Sen är det ju lätt att skratta åt andra... Vilken jävla tur att man haft skinn på nästan alltså annars har jag varit mobbad i uppväxten. Kort, rakt avklippt lugg och skitlångt hår, en vanlig stor t-shirt instoppad i jeans som satt strax under armarna hårt åtdragen med ett skärp! Hallå! Jag skyller på mamma direkt! Och så var jag ju aningen rund oxå...Snyggve...nej!
Anna såg ut som vilken random fjortis som helst med tandställning. Hahahaha!!!!
Man kanske ska köpa sig en videokamera nu när man får barn...kul att ha ju. Mycket vi såg på filmen kommer man ju inte alls ihåg...många minnen.
Pappa var grov som fan, kolsvart hår och svart helskägg. =)
Snart har ännu en vecka gått....scary!
Torsdag...räknas väl nästan som helg va? Godissugen nämligen...
Och så en bild på min älsklingshund. =)
Hon sover så där...
//M

Underbara spishäll!

Äntligen, efter fem veckors väntan så har vi äntligen fått våran spishäll!
Nu blir det stekt och kokt mat framöver, och ugnspannkakan ska jag inte göra på jävligt länge.
Man blir väldigt begränsad utan spis. Jag menar, hur göra pulversås? Gör den INTE i vattenkokaren för det gillar inte vattenkokaren..
Thomas beställde älgskav det första han gjorde när han hörde att hällen kom idag så jag får väl vara en god "hustru" och göra som han vill. Är ju inte direkt äckligt med älgskav heller så..
Nu kl ett så ska vi ner på socialkontoret jag och Thomas och skriva på att han är pappa till det lilla knytet i min mage. Han och Uffe satt och pratade om det där när dom var hem och åt lunch här om dagen. Uffe tyckte det var knäppt att man kunde göra så, man borde ju få se ungen först, och sen borde man väl ha 30 dagars ångerrätt om det inte stämde. Nja... En signatur sen är det ett kontrakt som aldrig går att bryta. =)
Vet inte vad jag ska pyssla med resten av dagen. Det är ju lite regnväder ute så man har inga krav på att vara ute iaf. Är aningen baka sugen faktiskt. Ska söka på lite smått och gott på nätet tror jag. Sen så har jag ju fortfarande säng och skötbord att skruva ihop. Han inte med det häromdagen då jag skrev att jag skulle.
Var upp på MVC igår och mätte och vägde och så, och barnmorskan sa att det kanske var dags att packa skötväskan och så. Va?! REDAN! Glöm de. Jag sa det till Thomas oxå. "VA, är hon dum i huve?!" Men enligt alla runt omkring så vet man ju aldrig, det KAN ju dra igång tidigt. Yeah right, sure!
Så jag tänkte så här, om jag ger fan i att packa väskan eller göra i ordning någonting så kanske jag inte går över tiden alls, för på nå vis ska det ju jävlas jämt så att man inte har med sig nå kläder varken till sig själv eller bäbis på BB vore väl ett sånt tillfälle. Smart va? I know!
Hur som helst så hade jag inte gått upp någonting i vikt just den här gången heller. Vilket är lite märkligt eftersom jag förra veckan åt en godispåse per kväll...men det tackar vi för iaf!!
Nu har jag inga pengar att köpa godis för så till nästa gång har man väl lagt på sig som fan antar jag.
Nä nu ska jag ta fram smöret så jag kan göra en satts negerbollar iaf, det har jag längtat i flera dagar nu så det får bli en av sakerna jag bakar idag.
Och så ska jag nog koka mig en kopp te....PÅ PLATTAN!!!!! Hahahahaha!!!
//M

Sover som en påse skit!

Tung start på den här dagen. Sover ju inte som en prinsessa på nätterna nu direkt. Sängen börjar kännas för hård och raklång kan jag inte ligga får då blir det jobbigt att andas, samtidigt som jag inte får sova för mycket på sidan för då blir det protester ifrån magen.
Och i morse så skulle Thomas upp kl 5 så när hans klocka började ringa blev jag jätte glad för då låg jag vaken redan. Så mellan halv fem och fem var jag vaken imorse.
Tror att dom gjort bäbismagen bökig med flit så man ska vänja sig att vakna om nätterna. Hur som haver så vaknar man lite i uppförsbacke varje morgon och det är aldrig roligt.
Var upp på MVC nu på morgonen oxå och mätte magen och allt.
Blodtryck och blodvärden är löjligt bra och jag hade bara gått upp typ två hekto. Och lillans hjärtljud låter så bra så. =) Ska upp dit idag igen, men inte förrän kl två och då är det föräldra träff igen.
Blir en sommar dag även idag gott folk. Fast idag kan jag inte sola som jag gjorde igår. Har ju lite annat att pyssla med under dagen idag.
Jag och Himla var vid svegssjön i två timmar igår iaf.  Han tycker det är så vansinnigt kul alltså! Hon slet och kämpade som fan med all drivved som låg en bit ut i vattnet, och givetvis bar hon upp så mycket sten hon bara kunde från botten oxå. Egensinnad är det nya ordet på Himla nu... Thomas arbetskompis som sa det igår när hon tog en av alla stenar kan krattat ihop och sprang en bit med den och sen rullade hon sig på den samtidigt som hon skällde..."lagomt egensinnad den dära" Ohyes!
Jaha nähe, plocka undan lite i köket, duscha, montera skötbord, motionera hund osv...
//M

Sol och bad!

Undra om det kommer vara så här tätt mellan inläggen om en månad oxå?? Knappast.
Men jag ska iaf försöka, för jag tycker det är så tråkigt när folk helt plötsligt slutar blogga när man haft stenkoll på dom så länge. =)
Ännu en dag och ny vecka! Jag verkligen skiner upp när det blir en ny vecka. Jag får helt nya krafter. Helgen blir bara skit och ingenting om man inte planerar hela helgen. Och eftersom jag typ varit ensam hela helgen så blev det inte mycket gjort.
Nu har jag hunnit varit på promenad, diskat, dammsugit, plockat in tvätt och rensat kylen och klockan är inte elva än. =) I like!
Jag har ringt och bokat tid för att skriva på pappapapprena på socialförvaltningen oxå. På onsdag blir Thomas pappa på papperet. Coolt! Han har ju åldern inne för det liksom. Lite svårare att se sig själv som mamma..Jag som är "ung".
Och Anna kan inte förstå att jag ska få barn och att hon ska bli moster. Det var det värsta, moster. Det låter tydligen gammalt...Jag har ju bara varit det i sex år nu snart ju.
Cattis tror jag oxå har svårt att se att hon ska bli moster igen eftersom HON INTE ÄR HEMMA NÅGONTING! Hon har knappt sett mig med mage och Nomie har hon bara sett på bild. =(
Men snart kommer hon hem!
Det är sommar även idag faktiskt. Jag ska göra en shoppinglista nu och veckohandla sen blir det nog sol och bad idag för mig och Himla. Svegssjön låg nära till idag.
En bra bok till mig och en hel sjö till Himlis. Sweet!
//M

Plocka blåbär eller köpa blåbär?

Precis som jag trodde så blev det ju inte direkt många blåbär plockade igår.
Det är ju bara så vansinnigt tråkigt ju. Det ska bara finnas massor annars, nej tack.
Jag och pappa ska till stan i veckan så då ska vi köpa bär i Brunflo. =) Det är mer min kopp te de!
Idag blev det ju sommar igen, eller igår redan då man höll på dö av värme helt plötsligt.
Så fel att det ska bli varmt nu när man typ ställt in sig på att hösten är på G. Blir det en kanon dag nu så åker man ju inte till härjeåsjön och lägger sig iaf, det blir fel liksom. Jag är inställd på höst nu och vill ha skugga och max 15 grader ute.
Mest för att jag svettas som en jävla lök nu bara solen funderar på att titta fram.
Är det knallblått ute imorgon så tar jag med mig Himla och åker till nå vatten och lägger mig iaf, ska fan plåga mig igenom en hel dag med sol så jag får någon färg i nunan.
Vi svenskar, eller om det var nordbor, är dom som är mest fixerad av vädret av typ alla i hela världen. Vi har flest prognoser och uppdateringar osv.
Kan tänka mig det, har en av dom mest besatta i min egen familj faktiskt...Min mor, Helena Brändström. Hon har aldrig och kommer aldrig att ha en bra sommar. Alla somrar har varit värdelösa! Även om det varit en helt ok sommar så, nääe! Det måste vara klarblå himmel och inte mindre än 26 grader varmt, gärna vindstilla men inte kvavt, och det i minst fyra veckor i rad. Helst under hennes semester då annars gills det tydligen inte..
Knappt nå krav alls. =)
Idag går vi/jag in i vecka 36. Vilket innebär att det idag är exakt en månad kvar tills vi ska få barn. Eller få och få...lär ju få kämpa för att få se lillan.
Hur som helst så är en månad inte ett skit i våran tideräkning.
I veckan ska jag iaf sätta ihop skötbord och sängen för nu känns det inte som det är för tidigt för det.
Och ska jag rassa åkgräsklippare nå mer så kan den här ungen komma när som helst.
Plus att magen inte blir smidigare att handskas med direkt.
Det är en jävla tur att jag inte haft en enda krämpa under hela graviditeten för jävlar vad less jag skulle vara då.
Nu tröttnar man ganska snabbt på allt stånk och stön som den här magen bjuder på. Och då är det inget av de sköna stönet kan jag lova!!
Nu vaknar man varje gång man ska vrida på sig under natten, resulterar ju i solskenshumör varje morgon.
Man kan inte sitta som vanligt folk när ungen är vaken i magen, nä nu är det nerhasad-med-kudde bakom ryggen och-huvudet obekvämt-med-världens dubbelhake-stilen som gäller. Inte vackert!
Omtag minst en gång när man ska resa sig ur soffan eller från golvet (om man nu varit så dum så man satt sig på det).
Och så är det... Fyra veckor är en väldigt kort tid, och det kommer bara smälla till så är vi där, men dagarna på väg dit kan bli långa om jag inte ser till att ha häcken full hela tiden.
Hoppas Thomas kommer snart så jag får någon timme tillsammans innan helgen är slut. Hela förra och hela den här helgen har han varit och timrat upp den nya jaktstugan. Igår kom han hem halv sju...idag ännu senare som det verkar.
Och då vill jag bara vara sur för att han hellre timrar hus hela jävla dagarna än att hitta på nå med mig...
Nu verkar han dyka upp iaf.
//M

Blåbär; försök 2!

Idag blir det ett nytt försök med lite blåbär.
Är rädd för att det kommer vara mygg och fans alla påfund ute i skogen idag bara för att jag ska dit. Får se hur länge jag står ut. Är på riktigt solskenshumör idag oxå eftersom jag sovit som en påse skit i natt..
Så är det myggit så blir jag galen ganska så snabbt.
Det är iaf bär jag inte ska rensa för jag ska göra saft på dom jag plockar själv. Sen så är jag lat och köper rensade blåbär och gör sylt på. =) Pappas idé btw.
Jag och Anna insåg ju att vi måste anstränga oss som idioter om vi ska kunna vara hälften så givmild som våra föräldrar är.
Pappa kan ju svänga förbi med 2 kg lingonsylt om han hört att man nämnt att det tagit slut, eller en hög med rensade och torkade murklor eller något sånt.
Jag hatar verkligen att plocka bär...eller det var väl att ta i, men jag letar inte efter bären iaf, det ska bara finnas mängder överallt, då är det kul.
Så är det dåliga bärår så kommer inte mina barn att få nå bär av mig...eller så måste jag tvinga mig ut och plocka ett ton typ varje år iaf. Precis som min mamma och pappa.
Vi får se hur jag gör. =)
Återkommer om hur mycket bär det blev egentligen...skulle gissa på...rätt lite!
//M

ups´n downs..

Verkar vara någon form av varannandagsork jag har nu.
Igår for jag som ett torrt skinn och fixade med saker hela dagen lång. Halv sju igår kväll hade jag fortfarande så mycket ork kvar så då blev det en promenad till med Himla.
Men idag...idag har jag inte gjort ett jävla nå.
Klev upp som vanligt nio och åt en låååång frukost. Har några korsord jag brukar sitta med ett tag på morgonen, men nu är det helt jävla kört. Inte ett ord jag kom på idag. Och då är det kändiskrysset, svårighetsgrad två och lätta krysset, svårighetsgrad ETT!!
Hur som helst så dök pappsen upp därikring och ville ha lite kaffe, sen satt vi och surrade strunt ett tag.
Himlas morgonpromenad blev därför inte av förrän halv elva.
Då ringde jag till Skåne och henne pratade jag med i två timmar.
Inget som gjorde mig ett dugg piggare iaf eftersom jag la mig i sängen och pratade...
SEN tog jag mig ut en sväng igen. Cyklade en vända på sveg jag och Himla. Hyrde en film och hälsade på Thomas.
Ja, det är exakt allt jag gjort idag.
Appropå Himla...
Alltså...hon är så vansinnigt snäll och lydig. Eller det är typ fel att säga lydig egentligen, hon är mer duktig kan man säga. Jag behöver ju inte ha koppel på henne någonsin om jag inte vill. Hon springer lös brevid mig när jag cyklar på sveg, stannar utanför affärn när jag är in utan att gå någonstans osv.
Shit, då är hon ju lydig tänker ni, men nej nej!
En lydig hund hade inte gjort som Himla gjorde idag när jag stod på parkeringen till folkan och pratade med Thomas. Redan när vi cycklade ner mot ica så kände hon lukten av vatten eftersom det blåste från ljusnan...Och min hund skulle nog egentligen ha varit någon form av blötdjur om hon inte blivit skapt som hund..Hur som helst så såg ju jag det och sa till henne att hålla sig fot hela vägen till folkan. Men när jag stannat och pratade så blev det svårare..Hon gick runt och nosade lite ner för slänten som är där...jag ropade på henne en gång och då kom hon tillbaka. Nästa gång såg jag i ögonvrån att hon var ännu längre ner och hon travde rätt lugnt, men bestämt, mot ljusnan ...tills jag ropade "Himla kom hit" då jävlar blev det fart! Som ett vitt streck for hon rakt över campingen och rätt ner i ljusnan. Inget i världen hade kunnat få stopp på henne i den situationen...
Jag och Thomas ropade inga fler gånger eller gick inte efter heller så efter en minut då kom hon tillbaka i samma fart och la sig vid oss...nöjd var hon med sig själv som det såg ut.
En lydig hund hade vänt och kommit på inkallningen, en duktig hund tar sig ett dopp även om det innebär stryk och kommer tillbaka efter en minut ungefär...
Min hund är bara duktig.
Ser ni vad jag ser? =)
Det står en barnvagn på våran altan! =) Hihi...
Sjukt..
//M

Snutten.

Jag som skrev senast i måndags eller när det var att nu är det färdiglatat. Visst.
Jag är tröttare än någonsin och skulle lätt sova till elva om jag inte ställde klockan. Sånt som man inte vet när det är första gången man är gravid, för alla jag nämner det åt säger SOV för det blir det lite av sen.
Ett råd jag mer än gärna lyssnar på faktiskt.
Idag har dagen slagits ihjäl med att äta frukost onödigt länge till att börja med. Sen var jag duktig och diskade, vek tvätt, dammsög och plockade ur diskmaskinen som btw är det absolut tråkigaste i hela världen!
Mitt i mitt lilla ryck så trillade det in ett mycket trevligt mess. "Ho ho! Jag bakade lite igår, vill du ha en bit?"
Och inte är väl jag den som spottar på kakfatet så att säga så när jag gjort fint hemma så cyklade jag och Himlis till Anna och fikade i två timmar. =)
Kl 14.00 var det dags för första föräldraträffen. Det var riktigt skoj även om det är aningen stelt att sitta i grupp med människor man inte känner helt och hållet.
Vi andades lite ilag och pratade allmänt om själva graviditeten. Andningen är nå jag ska träna på iaf. Tror man har grym nytta av den om man är riktigt duktig. Tror man kan vända smärtan till nå bra på nå vis..vi får se. =)
Barnvagnen har jag inte hämtat än, haft för mycket att göra. HA HA! Nej, inte direkt.
Men imorgon ska jag nog hämta den.
Idag plockade jag upp sängkläderna jag köpt och slängde dom i tvätten iaf..tar små små steg som inte känns mega stora än, samtidigt som det är något i rätt riktning iaf. Snutten tog jag oxå upp och la i våran säng. Ska sova med den nu så den riktigt luktar mamma och pappa.
Mamma och pappa...sjukt!
Snutten redo att "sovas in". Vem valde tror ni?? =)
//M

Tillbaka till allvaret...eller?

Lina hade kommenterat mitt förra inlägg med de här orden: vad kul med bilder Marie, blir lite mer levande. =)
Jag som tycker jag skriver så "målande" i vanliga fall.. Men det är kanske mest svordomarna jag tänker på då, för när jag är arg och skriver nå så är jag oftast så jävla arg så det borde kännas ut genom skärmen hos er som läser tycker ja. =)
Håller iaf helt och hållet med Lina, det är fan så mycket roligare att läsa en bok med bilder än en utan!
Imorgon gott folk är det vardag igen.
Thomas börjar jobba 07.00 och jag...har iaf ett telefonsamtal jag ska ringa imorgon..
Sen då?? Jag kommer ju hinna bli knäpp av att vara ensam hemma hela dagarna om jag inte hittar på nå.
Jag ska upp i tid det har jag bestämt mig för iaf. Nu är det färdiglatat för i år!!!
Men jag måste ha nå att göra oxå.
Är ju som jag nämnt innan, LÖJLIGT sugen på att montera ihop barnsängen och skötbordet och så, men det känns lite knäppt på nå vis.
Barnvagnen ska jag hämta i veckan iaf!! Det kanske jag kan ha som mission imorgon, om jag hinner med vill säga. =) Då kan jag peta på den resten av dagen. ;-)
Och på tisdag ska vi på vår första föräldragruppträff. =)
Det ska bli väldigt kul. Är nyfiken på vilka mer som hamnar i samma grupp. Vet bara av tre andra..
Hoppas Thomas har tid att lösgöra sig från jobbet en sväng då...Kommer bli skitsvårt antar jag eftersom dom jobbar två stycken ihop som är beroende av varandra. Men hoppas!
Jag får väl lära honom andningen här hemma annars.
Är en del som frågar sig för om inflyttningsfest oxå... Har lite ångest över när fan vi ska ha den och vad det ska vara för variant av det hela..Jag är kass på fester!
Förslag?
Ska försöka få i en utemöbel tills dess oxå, annars får alla stå upp typ. Och en spishäll vill jag gärna ha tills då oxå så man kan laga någon mat kanske..
Vi har inte haft en spis sen vi flyttade in för fyra veckor sen eller vad det är.
Den brann ju typ när vi skulle koppla in den. Och inte för att vi kopplat fel utan det var nå annat som var fel.
Hur som haver så betyder det att vi lagat endast ugnsmat i fyra veckor nu!
Kokta makaroner och stekt korv har aldrig smakat så gott som det kommer göra första dagen vi får våran häll.
Halv 6...borde Thomas ramla in snart.
Mat? Godiset har jag redan ätit upp så det får bli nå annat...
Hm..Finns kanske lite Chips kvar om jag har tur. ORKA laga nå då!
//M
Cattis, min blogg gör lika som din. Trycker ihop all text efter att man publicerat. =/

Inte ett blåbärshelvete!

Fan vad jag hatar elektronik när den inte fungerar som den ska!
Notera att jag vet att det ska gå att göra på det viset jag försöker med, men icke!
Kamera och data helvete gör allt för att få mig på dåligt humör, och dom lyckas bra!
Vill åter igen lägga över lite bilder till datorn, men de 83 bilderna jag har på kameran får jag dela upp och lägga in på FYRA olika vis. Ytterst irritersamt.
Nu har jag väl fått in hälften iaf.
Tänkte lägga upp några här nämligen.
Igår tog jag nya vuxenpoäng genom att åka och köpa mig en bärplockare ju.
Hittade vi nå bär idag? NEJ! Inte ett enda jävla blåbär det var i skogen.
Vi åkte till Ensjön där pappa har jaktstugan. Han har ju sina bärställen där, men icke...tomt!
Nu några timmar senare fick jag ett mms på en hink med blåbär av pappa...Då finns det bär...i Risbrunn!
Säger som pappa sa idag "lite onödigt långt att åka för att fika".
Speciellt när det fanns i Bjunn...
Får plocka lite på söndag istället. Måste ha bär iaf.
På lördag är det flygdagarna i hede.
Jag har sagt (som med så mycket annat) att jag ska dit i flera år nu, men av någon jävla anledning (säkert tråkiga karlar) så har jag inte tagit mig iväg.
Men nu ska jag ta med mig magen och åka!
Dom påstår ju att det ska bli bra väder i helgen oxå ju. Är iofs inte så tråkigt ute nu heller. =)
Idag kom kläderna från H&M som jag beställde åt Thomas. =)
Jag blev lika glad som om det vore kläder till mig.
Allt passade hur bra som helst och Thomas gillade allt oxå faktiskt. =) Jag är såååå nöjd.
Men bäst av allt var ju startkittet med barbapappa barnkläder jag beställde. =)
Det ska packas ner i skötväskan när det är dags iaf. =)
Mosters älsklings Nike!
Så här såg det ut på ön vi bodde på i söderhamn. =)
Och det här är utsikten från bryggan.
Och det här mina vänner är vad den lilla kommer att få på sig första gången hon
ser dagens ljus. =)
Rätt jävla gulligt va!!!
//M

Bärplockare, check!

Vilken slappar vecka!
Har inte gjort nå så jag har inte haft nå att skriva om ens.
Idag har jag tillbringat dagen hos Lina och Melker. "mosters" lilla gofis! Han är så vansinnigt söt den ungen!
Kommer passa bra ihop med våran tös. ;-)
Igår så var vi duktiga och städade jag och Thomas. Damsög och skurade och allt. Sen färgade jag håret på mig själv. (ser äntligen ut som folk igen...typ) Medan jag väntade på att färgen skulle göra sitt så passade jag på att sno ihop en kladdkaka. Och vilken jävla tur att jag gjorde det, för precis när jag slängt in den i ugnen så ringer Anna och undrar om vi har nå matrester att bju hennes hungriga barn på. Dom var väldigt hungriga och Anna hade tänkt hälsa på utan att slippa gå hem först och göra lunch åt dom.
Visst, kom ni bara. Jag kan bjuda på fika sen oxå.
Sen när Anna kom hit och ungarna nästan ätit klart så sa hon, ja just ja, Helen och pojkarna kommer snart oxå.
Det var alltså världens barnkalas här igår!! =)
Jag absolut älskar att det droppar förbi folk bara ändå!! Så var det INTE i glissjöberg kan jag lova...
Men nu är det väldigt viktigt att man ser till att ha fikabröd hemma hela tiden, annars blir det ju pinsamt. =)
Sen när dom gick så totalt dog jag i soffan.
=)
Cyklade torvenrundan med Himla nyss och då passade jag på att ringa pappa och fråga om jag fick låna en bärplockare imorgon.
Tänkte att en dag måste jag kunna döda mig själv nu med att få ihop lite blåbär faktiskt.  Lär ju inte göra allt för mycket i morgon eftermiddag om man säger så, men så är det när man är tjock om magen.
Hur som helst så fick jag inte låna en bärplockare av dom! NÄHE!
Men det var inte värre än att dom oxå skulle iväg och plocka bär imorgon så jag fick hänga på dom.
Kan ju behöva ha någon i närheten som rätar upp en efter ett tag böjd som en mäla. =)
Så det är stora projektet imorgon.
Fredag så kommer Sara J och hälsar på läste jag precis på fejjan!
Det ska bli vansinnigt roligt!!
Måste jag nog baka nå imorgon igen...finbesök från västra är fan inte varje dag. =)
//M

Hemma bäst!

Frasen borta bra men hemma bäst är en mening jag skulle tatuera in alltså, för gud så bra den stämmer.
Vi åkte ju till Söderhamn i onsdags och kom hem igår, och jag riktigt längtade hem!
Idag är en dag utan planer.
Brorundan med mamma och Himla runt två tiden är väl allt typ. Thomas ska klippa gräsmattan. Lika bra det eftersom Björn är rätt säker på att vi kommer bli dom på gatan som grannarna stör sig på då vi inte klipper gräset i tid.
Jag har känslan av att det kan vara Björn själv som stör sig på att vi inte klipper gräset i tid...
Men till vårat försvar så har det faktiskt regnat de flesta dagarna och sen har vi varit borta!
Idag har jag vägt mig och mätt magen igen. =)
Jag är i vecka 34 nu...det betyder alltså att det är 6 veckor kvar... Ingen kommentar på det nu...(!!!!)
Sist var magen 29 cm och idag nästan 34!!! VA?? "ja, eller ska vi säga 33 kanske??" (det var två veckor sen jag var upp sist)
Men min lilla bäbis ligger ju med röven direkt under mina tuttar typ så det var inte konstigt att magen var stor idag. Röven där uppe, fötterna sparkandes på höger sida och händerna boxandes på kissblåsan. Skönt!
Jag hade gått upp ett kilo till nu. Varje hekto börjar kännas nu..
Och längtan blir bara större och större. =)
Får se om jag kan hålla mig den här veckan från att skruva ihop sängen och skötbordet och sånt. =)
Nä, dammtorka lite i huset kanske...såg det behövdes på sina ställen.
//M

RSS 2.0