Framtidsplan.

Idag är en lite jobbig dag. Vet inte varför och den var inte det från morgonen. Blev på lite dåligt humör efter badet, men jag ska försöka sova bort det nu strax.
Jag Fanny, Anna och Nomie och Lina och Melker har varit på badhuset idag. Så kul att bada med dom små. Lite värre fart på Melker och Nomie då...Fanny skvätter ju iaf lite nu och det är jag glad för. Innan låg hon helt still och bara lyssnade. Så nu är det inte lika självklart att mascaran sitter kvar för min del.
/
Imorgon är det fredag, IGEN! Vart tar dagarna vägen?? Och den här veckan har varit den mest oproduktiva på jävligt länge alltså. Jag har haft all tid i världen att göra massor (saker som inte kostar pengar då) men inte gjort ett endaste dugg!
Kan vara för att jag känner mig som en jävla hushållerska nu när jag har nada pesetas och måste fördriva dagarna med att dammsuga och diska... Ska bli ändring till veckan hoppas jag.
Är antagligen inge rikare då, men jag ska se till att ha saker på schemat iaf.
Veckorna går nog rätt fort oxå för att man oftast bara räknar veckan som om den bara har fem dagar. Jag gör nog det iaf, för efter fredag då är det ju helg och man skiner genst upp lite, hittar på nå och så, så lördag och söndag räknas inte som dagar riktigt. Sen är det ju måndag och inte alls så långt till helg igen.
/
Har börjat finurla på vad fan jag ska ta vägen med mig själv om jag inte får jobbet jag har sökt. Känns som om det är aktuellt att ha en plan på nå vis.
Ska kolla upp lite skogsutbildningar på allvar nu faktiskt och se om det finns nå schyssta lösningar så man kan läsa på distans. Känner mig rätt opepp på att behöva flytta på mig.....men måste man så måste man.
Det är absolut inge fel med att ha ett jobb man trivs med, men som kanske inte var det man hade tänkt, men jag vet att jag blir inte nöjd med det helt enkelt. Jag måste ta mig dit det var tänkt en gång.
Det här jobbet jag har på G, eller har sökt iaf, är jobbet med stort J. Skulle jag få det så är lyckan gjord, men man kan ju inte ställa in sig på det liksom så därför måste jag göra en plan. Framtidsplan.
/
Men till att börja med ska jag slänga mig på soffan och hoppas jag får blunda tio min.
Hatar att lägga mig på soffan för att sova och så blir det inte att man somnar innan man måste upp igen för då är man så sjukt mycket tröttare än när man la sig.
//M

Förbannade jävl........hundsfa....!!!!!

Till er som ser mig och min hund på sveg och tänker, "Oj, vilken lydig hund det är det där" till er vill jag säga att ni kan få henne! Imorgon kan vi ta bytet! Hon är så jävla slut i huvet ibland så det är ett jävla mirkael att hon begriper något över huvudtaget!
INGEN kan få mig så irriterad och förbannd som min oerhört tröga hundjävel!
Nu har hon sinkat mig inprincip hela jävla brorundan. Jag får stanna och vänta på henne eftersom idioten tydligen inte kan springa brevid eller framför mig längre!
Och folk som man springer förbi eller möter uppskattar inte alla att det fem minuter senare kommer en ensam lös hund och travar förbi. Även om hon inte stannar och hälsar på varken hundar eller människor så finns det ju alltid någon som kan sura ur, så då måste jag vänta in henne vid varje möte..........Jag kokar!
Pappa var som passande snart i sveg när vi kom över broarna så jag skickade ett mess att han kunde stanna när han såg mig så skulle han få en sak. Jag slängde in Himla i bilen och sen sprang jag hem.
Hoppas dom behåller henne ett tag, mamma tycker ju att hon är söt iaf.
Jag klarar mig utan hund ett tag känner jag nu.
//M

Lite bilder

Åh vilken kväll! Vilken rolig kväll jag hade i lördags!!!
Tror inte att jag var den enda som hade det heller, alla verkade nöjda.
Jag var skit nervös innan jag klev ut på scen, men när jag väl tog första steget så hade jag stora svårigheter att inte le med det bredaste av smile. Sjukt kul!!! Tyvärr tog ju Anna död på den uppfattning man hade om hur man sett ut genom att filma hela grejen och visa mig igår. ;-)
Motivtionen till träning tog fart.. Men skit i det, såg ni hur snygga vi var i sminket då?! Riktigt coolt. Tror jag ska köpa mig sånna ögonfransar själv faktiskt.
Resten av kvällen var oxå sjuklt kul! Bästa partysällskapet ever kom ju och hälsade på mig i helgen så att komma i feststämning var ju inte nå större problem.
SYND bara att jag har aningen svårt för skitmusiken som spelades på disco golvet. Jag var laddad som fan att dansa hela kvällen, men så blev det inte. MEN det spelade väl inte så stor roll för jag hade skit kul iaf!
Internet är segare än fan själv just ikväll så nå bilder kanske jag inte får till, får se. Verkar som brickamasten har blåst ner...
/
Måndag igen och eftersom mitt liv var planerat till i lördags så kom vardagen med lite av en chock. INGET på listan att ta i tu med! Blev en liten genomgång av Himla på eftermiddagen. Nu är det bara badet som felar. HAr skjutit på det ett tag nu eftersom det är stopp i avloppet nere sen jag badade Tjoffe, och jag HATAR avlopp och drar ut på det hela så Thomas ska göra det någon gång.
Det ska ju vara lite tråkigare väder i veckan säger dom så att fortsätta med vårstädet är väl kanske en plan. Träna ska jag definitvit göra den här veckan oxå.
Något jag vet att jag INTE ska göra är att använda mitt kort. Jag den ordningssamme, men glömske, har ju glömt att planera föräldrapenning den här månaden. Nästa har jag gjort för, och för sju dagar i ferbruari som jag fick nu...1700kr. Lagomt att leva på under en månad.
/
Nä, nu lägger jag upp lite bilder istället, från stugan på sportlovet och allt möjligt.
Fanny i pulkabacken.
Småkusinerna i stugan.
Nomie
Goast!
Näst goast. Himla alltså..
Så såg jag ut i lördags!
Och så här såg Fanny ut till middagen...och sen under resten av kvällen oxå. =)
//M

Vårstäd!

Hur kan jag få så in i helvete med saker kvar att göra på kvällen när jag gör ett schema i huvet på allt som ska göras och börjar med det ganska så direkt på dagen?
Nu har jag disk och tvätt kvar och klockan är snart åtta.....och här sitter jag vid datorn. Undra om det blir gjort. Tvätten är ju iaf torr och disken går ju ingenstans...tyvärr. Kan ta det imorgon.
/
Tänkte ut och springa ikväll oxå, men jag gruvade av mig i den här jävla stormen. Blåste ju igår oxå men då klädde jag på mig bra när jag begav mig ut, och givetvis så blev det typ paus i stormen då så jag svettades ju som en lök innan jag var hemma.
Går iaf skit bra att springa, och nu kommer det gå ännu bättre när jag idag har inhandlat ett par nya springskor! Dom jag haft har jag haft sen jag bodde i Funäs och det är ett par år sen. Så när jag provade de nya så insåg jag hur totalt slut mina gamla är och hur jag misshandlat mina fötter sista tiden jag sprungit.
Skorna köpte jag iaf på sporthuset på halva priset, så istället för 1100:- så 550:-. Sånt gillar jag skarpt.
/
Fyllde ju år igår så jag fick en slant av mamma och pappa då som jag köpte skorna för, men nu blev det ju en slant över på dom så nu är frågan vad fan jag ska bränna dom pengarna på.
Jag och Thomas har börjat göra en lista på allt här hemma, stort som smått, som ska göras framöver. Och jag vill lova att det finns ett ex antal ställen att slänga in en femhundring.. Vet inte vart jag ska börja bara.
Jag fick massa annat fint oxå när jag fyllde år, sponsring till en ny mobil, choklad, bodybutter, ett superfint grytunderlägg av Nike, en matta och av Thomas ska jag nog få slantar till min tatuering. =)
Kanske ska gå och boka en tid imorgon...
/
Fanny fisen är förkyld. Inge feber eller så utan snorig som jag vet inte vad. Det är ingen ände på allt snor, går en miljon filter till sugen. Men jag klagar inte för hon sover hela nätterna i alla fall och är knappt nå gnällig på dagarna. Blir lite tröttare lite fortare bara. Hon somnade till och med på golvet idag...det har hon inte gjort sen hon var liten/mindre.
/
Ihelgen är det rosa violen och jag, som många fler tror jag, är sjukt taggad!
Var till Proos här om dagen och gjorde mig riktigt snygg i håret!! Helt jävla tokblekt är det, och det blev as tufft om jag får uttrycka mig så. Passade mycket bra till min frisyr. Ska slänga in en bild, men en annan dag. Brickamasten har blåst omkull som det verkar, internet är inte snabbt idag.
/
Påbörjade vårstädet idag. Känns bra att ha tagit tag i den nu på riktigt faktiskt. Ska ta ett hörn i taget som mamma säger och göra det riktigt jävla tokrent här hemma, en gång för alltid.
Började i köket idag, höll på i fyra timmar innan orken sinade. Han nästan klart alla skåp. Ska ta resten och fönstrena där imorgon... OM jag inte blir fast framför tv´n med Nike som jag tror jag vara med mig imorgon. Hon lär ju ska se Trassel, disneys nya film. Skitbra!
/
Nä, disken kanske.....eller.....tvätten kanske. Vi får se, sätter mig i soffan och funderar på saken.
//M

Landet lagom

Såg en jävligt bra film igår. The social network, filmen om skaparen till Facebook.
Inte direkt ett jätte avancerad idé att bli miljardär för, synd bara att man inte är den kreativa....eller världens smartaste dataprogrammerare som Mark är.
Se filmen iaf, riktigt bra.
/
Har ni sett den reklamen som går, som jag nu inte ens kommer ihåg vad det är dom gör reklam för, där dom pratar om hur lagom vi är i Sverige.
Vi jobbar lagomt mycket, är lagomt kära och sticker ut lagomt mycket.
Är inte det lite tråkigt? Att Sverige är det enda landet i världen typ som har ordet lagom ens. Vad fan är lagom?! Varför är vi inte bara aningen eller. Är vi lite för fega för det, rädda att bli kallad konstig..
Jag säger som Hattmakaren i Alice i underlandet, "vi har tappat våran myckenhet".
Jag tror inte det är en bra sak att tappa. Man ska vara mycket tycker jag. Av bra saker då förstås.
Men jag får passa vad jag skriver här för jag har blivit utpekad som en person av dubbelmoral, så jag vet att jag kanske inte är mycket hela tiden, men för det så tycker jag att folk ska kunna vara det utan att behöva tänka efter.
Och jag menar inte att man ska synas och höras mest som person då utan, man kan vara mer än lagom på andra vis. Svårt att få fram vad jag menar känner jag nu, men det är lite väl mjäkigt tycker jag nog. Landet lagom behöver lite mer jävlar annamma!
/
Idag skiner inte solen, och jag min knäppis, tycker det är skit skönt. För då kan jag utan att bli sol-stressad sitta inne och blogga medan Fanny sover, ha på tv´n tidigt på eftermiddagen och ta bilen till ICA istället för att gå "i det fina vädret". Det är ju ingen som tvingar mig att vara ute när solen skiner, men jag blir alltså helt jävla tullig av att sitta inne fina dagar. Därför tyckte jag att det var helt ok med en mulen fredag....snöig fredag var inte lika ok...
/
Nä nu ska jag packa ihop ungen och åka på ICA för att se om det finna lite fredagsmys till oss.
//M

Rosa violen!

Idag har jag haft så lite på schemat att jag glömt att göra det lilla jag tänkte.
Ska sätta mig och skriva en lista nu, som jag tycker är så skoj, så jag har någon koll på vad jag har framför mig egentligen.
Blir nog tyvärr en del städ imorgon.
Tror veckan hittills har varit så oproduktiv pga solskenet faktiskt. Lite elakt att skylla på den nu när den äntligen kommit fram, men jag blir så vansinnigt stressad av att vara inne när solen skiner så jag mår nästan dåligt. Men jag har inget att göra ute heller, men jag kan liksom inte bara vara inne. Så då blir det bara skit av allt på hela dagen istället.
Thomas kom ju hem igår och tyckte det såg FÖRJÄVLIGT ut här hemma. Då hade jag inte dammsugit och det stod väl tre koppar på diskbänken.... Förlåt, jag ska genast skärpa till mig.
/
Snart är det helg igen, och lite crazy som jag är så tror jag att jag ska ta mig ett glas vin redan nu för att...ja, bara för att helt enkelt.
Skrev igår att jag längtar till den 26, och idag längtar jag om än ännuu mer! Det är inte bara en vanlig jävla röjfest utan ett happening med ett mål, en mening! Det är för en god sak. Och med mat och underhållning och allt så kommer det bli en grym kväll. Det är jag övertygad om. Se bara till att boka biljetter nu direkt för det är sista bokningsdag nu på fredag. Så sätt fart!!
/
Nu börjar sveriges mästerkock! Måste se!
//M

Me and my drum!

Våren är väl förjävla härlig! Eller är det vår egentligen, blåser isbjörnar ute och det var - 17 när jag vaknade i morse... Inte så jävla vårigt ändå. Därför har jag idag med gott samvete varit inne. Tog en långpromenad med Anna, pappa och Sara på förmiddagen så mitt friksluftsintag för dagen är check. Jag ska dessutom springa torven ikväll igen så då får Himla ut en sväng till. Om hon nu hälar med att följa. Hon tycker ndet är så vansinnigt tråkigt att behöva springa efter vägen. I skogen så kutar hon som en tok, men nu håller hon sig tio (störiga) meter bakom mig och ser piss jävla skitless ut. Kul hund.
/
Jag är lite festsugen ja. Har känt det ett bra tag nu, men det är liksom inte nå läge för att dra ett party när som helst. Man vill ju gärna att det ska vara lite mer folk i farten och gärna en happening ute oxå. Långt mellan dom här i Sveg tycker jag. Och när det väl blir nå, ja då har folk inte festat på fyra månader så då jävlar går alla all in och blir skitfulla. =) Men är det fest så är det ju fest.
Jag tar sikte på den 26 och rosa violen iaf. Hoppas bara det är många som bokar och ska äta oxå så det blir lite stämning!
/
Pappa var hit och filéade en lax åt mig idag så nu ska jag göra lite Fanny mat av den tänkte jag. Ska se till att ha egengjorda fiskrätter till henne i frysen för dom man köper på burk är inte speciellt goda tycker jag. Märker stor skillnad på henne när hon äter hemmagjord mat eller köpt. Mycket mer Mmmmmmmmm ljud när det är hemlagat.
Och jag har ju tid att laga mat på så. Fast snart så kan kråkan äta samma som oss så det så.
/
Sitter och letar lite ny musik till min spotify lista, men jag är ju så jävla dålig på att komma ihåg vad låtarna heter så än så länge har jag bara hittat en. =) Swingfly- me and my drum  Det går bara inte att sitta still till den låten alltså! Sjukt bra!!
//M

Fejjan

Det skrivs väldigt mycket crap på facebook av så väldigt många.
Jag har 315"vänner" så jag kan utan att skämmas klaga lite på allt jävla gnäll som är från folk.
I DONT CARE om du är snorig IGEN, jag skiter oxå i om du tycker allt är piss, men framför allt så ger jag blanka fan i om du hunnit diska, dammsuga, lagat mat, handlat, joggat, jobbat, duschat, klippt dig och tre ungar, tagit en miniweekend, bakat, hälsat på vänner och sovit och allt detta på bara en endaste förmiddag. Jag kan inte med ord beskriva hur störd jag blir på sånna staturuppdateringar på älskade fejjan.
FINE, jag har säkert gnällt över feber någon gång jag med, men jag berättar inte för 300 pers att jag måste snyta mig. (sånt gör jag här på bloggen där jag verkligen kan berätta mer ingående om hur snorig jag är)  Försöker hitta på något roligare oftast även om det är svårt.
Och de här uppdateringarna om hur jävla duktig man är...kom igen! Skaffa ny karl om du inte får tillräckligt med "vad duktigt du är" hem ifrån.
Av allt crap som skrivs så hade en kompis lagt upp denna på sin status idag, och det var fint så den tar jag hit.
Jag har burit barn i magen, sovit med dem på bröstet mitt.Jag har kysst små tår, torkat bort tårar.Jag har blitt spydd och kissat på, tillbringat sömnlösa nätter för å få dem till att sova,men jag vill inte byta för allt i världen! Jag har långt ifrån någon modellkropp, men när jag ser mej i spegeln ser jag en MAMMA, och det finnes ingen större ära eller välsignelse! Stjäl denna gärna om du också är en STOLT MAMMA
/
Nu är vi i Söderhamn jag och familjen min. Fanny sover ute i vagnen och Thomas i sängen... Solen skiner och det är skit fint väder, man fan vad det blåste kallt. Jag är helt och hållet genomfrusen nu så solningen får jag ta när jag kommer hem då jag kan klä på mig på allvar och pressa.
/
Jag var ju ut och sprang i förrgår för första gången. Gick hur jävla bra som helst, och i mina mått mätt så är det att orka springa hem ifrån mig och torven hela vägen till salab innan vaderna krampar ihop. Jag är så sjukt nöjd! Inget fel på joggingflåset, utan brist på muskler.
Ska bege mig ut och kuta här oxå snart så jag kan må bra med mig själv ikväll.
Ska ta ett bad med fanny sen ikväll innan hon ska lägga sig. Blir en fin avslutning på dagen. Vi stora ska tydligen se schlager och äta tacos.
Jag är inte så mycket för schlager ja... Lina och Perra är väl bänkad antar jag? =)
/
Nä, kolla barnet i vagnen tror jag.
//M

Joggingdax!

Så skönt det kan vara tt åka bort bara tre dagar och sen komma hem igen. Gör underverk för själen verkligen.
Men det höll på att gå åt helvete riktigt eftersom bilFAN inte behagade starta när jag skulle åka från Funäs. Anna och ungarna hade åkt före eftersom jag tog en snabbfika med Karro innan jag skulle åka.
Men trots att jag satti bilen nästan en timme för att se om den skulle starta, och blev kall, så behöll jag mitt lugn faktiskt.
Skulle ha åkt kl halv två, men jag kom iväg kl 16 istället och då i lånad bil.
Världens bästa pappa har idag åkt till Funäs fram och tillbaka med bilen jag lånade och hämtat hem min bil. Det var ju onödigt att jag skulle sitta och åka hundra mil i veckan tyckte han så det kunde han lika gärna göra. Det faktum att han ska åka tur och retur till sundsvall imorgon och fram och tillbaka till jaktstugan på lördag spelade heller ingen roll. Då slapp han ju iaf montera garderob enda tills på söndag.
/
Vi hade det löjligt skönt i stugan iaf. Anna och jag kopplade av totalt och la oss som senast halv tio tror jag. Tjejerna var oxå lugna och harmoniska tycker jag nog. Sen att Lovis checkade ut från våran värld i bilen i Hede och checkade aldrig in nå mer under tiden i stugan är ju en helt annan sak.
Nomie och Fanny tyckte oxå det var skönt med sportlov. Fanny har gjort allt i sin makt för att hänga med i kusinernas framfart, men det har mest resulterat i en del armviftning.
Nomie upptäckte Fanny på riktigt där uppe oxå. Hon har nog inte sett henne som ett levander ting innan verkar det som för nu när Fanny pratar och rör lite på sig så blev Nomie helt till sig. Klämde, petade och nöp med ett frångade AH?!
Vi hade spa hemma ena kvällen och Nike älskade det. Salt scrub, hårinpackning och sen målade vi nagellack. Tjejerna gjorde sig fina eftersom dom skulle på disco tisdag kväll..
Har aldrig sett så förväntansfulla ungar/unge (Nike då iaf som faktiskt befann sig i Tänndalen rent mentalt =) ) Nike tog på sig discokläderna redan kl 12 på dagen.  Lovis hade inte lika bråttom med det då, men när vi väl kom på disco så röjde dom på som bara den! Kan nog inte understryka att Lovis även då var någon annanstans. =)
När vi tagit oss ut från parkeringen på Hamra utan att backa på något barn (Anna har ju backsensor så det är lugnt), då hör vi hur Lovis snyftar i baksäter och säger så här...."mamma, vet du, att, man gråter faktiskt när man lämnar det bästa stället i hela världen"
Tror discot var godkänt. =)
/
Idag är det lugnt på loftgatan. Sara, Axel och Tjoffe åkte till stockholm för att packa och grabbarna jobbar så jag och Fanny har det väldigt lugnt här hemma. Jag har hunnit göra ett riktigt städryck till och med. Eller det är inte så svårt att hinna med saker nu för tiden när man vaknar kl 06.00 på mornarna. Det blir långa sköna dagar faktiskt.
Nike kommer snart och ska hänga med oss så då ska vi gå en sväng på byn tror jag. Måste ju köpa tandkräm till Fannys två tänder.
/
Ikväll ska jag springa gott folk, och det ska jag göra varje dag nu ett bra tag framöver! Och jag har satt Thomas på att se till att jag gör det oxå. Inga undanflykter längre. Nu ska kilon bort, bums!
Ska ta med springkläderna till söderhamn till och med så jag inte fuskar en sekund!
/
Nä, nu ska jag gå och gosa med världens härligaste unge!
//M

Irriterad faktiskt.

HA HA! På söndag packar jag och Anna oss iväg med ungar mot Tänndalen och ska tillbringa ett par dagar där i sportlovets tecken! Känns extra bra nu när jag är så förbannat less på allt vad rutiner och vardag heter.
Bara att hoppas på helt ok väder oxå nu då så vi kan vara ute och leka med alla barnen, och så att Fanny får inviga sina solbrillor. =)
Jag fick precis höra att potatismoset jag lagat var det äckligaste Thomas någonsin ätit. Och grejen är att jag redan är så jävla trött och less på allt gnäll att jag inte ens tände till och blev arg. Förlåt för att jag tog mig tid och skalade potatis, kokade den och gjorde eget hemmagjort potatismos istället för pulvermos (vilket Thomas då tycker är godare egentligen). Det var dessutom HANS fel att det blev annorlunda då han inte behagade komma hem med mjölken i tid.
Ibland undrar jag varför jag anstränger mig och gör det där lilla extra som vanligt folk brukar uppskatta...alltså varför?
Nä, en vecka eller två på en exotisk varm plats där bara jag och Fanny skulle vara, ensamma och bara ha hur roligt som helst. För vi har det hon och jag. Kul ihop, hon är den bästa av alla. Go och glad jämt, och TACKSAM!
Här, här vill jag vara nu och två veckor frammåt, minst!
Just nu kollas det på fredag den trettonde på tv´n. JÄVLIGT fin onsdags film så här i åtta snåret. Elle? Bara för att någon idag är pigg och orkar vara vaken längre än till halv åtta så ska det kollas på film, och helst inte på någon som alla vill se. KNAPPT nå irriterad just nu alls!
Åker som sagt till tänndalen i början på nästa vecka och nästa helg så åker vi nog till Söderhamn och hälsar på lite. Alltid lika skönt att åka dit och bara vara. Bara det att man inte behöver diska eller fundera på att handla eller komma på middag gör ju att man släpper allt och slappnar av på ett vis man aldrig kan göra hemma.
Jag och Sara har precis varit på visning av Pomp DeLuxe barnkläder.
Vansinnigt fina kläder alltså, det mesta ville jag ha själv faktiskt, helst att jeans kläder som fanns. Storlekarna börjar inte förrän i 80 så Fanny får vänta till sommaren innan vi shoppar loss. Och det passar superbra eftersom det var väldigt mycket super somriga kläder o form av tunikor, klänningar och shorts.
Nä, nu ska jag kolla om man kan se nå spännande tv programm på datorn istället.
//M

Something new!

Man märker på att det börjar dra sig mot våren nu. Folk har annat för sig än att blogga. För min del blir det sällan för att jag inte har en enda intressant sak att skriva om. Dagarna går och går i samma spår, dag ut och dag in.
Vaknar (åt helvete för tidigt om ni frågar mig), äter frukost, går en långpromenad, kommer hem, dammsuger, duschar, Fanny vaknar, ger henne mat, sen ska jag ha mat, sen är det en timma där jag oftast inte gör något vettigt eftersom det bara är en timme. Sen ska Fanny sova igen vid två, ut och går med hundarna igen oftast om det inte är nå viktigare att prioritera, sen kommer Thomas hem vid fyra och då surras en timme bort direkt, fem ska fanny ha gröt och jag ska börja med maten, kl sex då äter vi och sen är det dags att kvälla Fanny och efter det så sitter jag i soffan för då är det kväll.
Nog för att rutiner är skönt, men det får fan finnas en gräns alltså!
Jag vill göra nå nytt!!!
//M

RSS 2.0