Julklappstips

Alltså, vart har det här plagget varit hela mitt liv?!
Det bara skriker ju Marie Hjorth av hela jävla overallen. Blir inte det här världens största "måste ha plagg" snart så är det något som är tokigt.
Tänk er följande: Ni vaknar och ser på termometern att det är -30 grader ute...inne inte heller speciellt varmt. Det är söndag och ni har INGET planerat för dagen, max kliva upp och flytta sig till soffan...
Hur skönt vore det inte då att dra på sig en sån här?!!! (Eller på bakfyllan)
Finns i väldigt många utföranden och material.
Nästa månad ska jag lösgöra en tusing för en sån här iaf!
Så Cool!
www.onepiece.se
//M

Julfotografering

Idag var det lite för kallt tyckte jag för att släpa ut Fanny i vagnen så vi har hållit oss inne idag.
Inte åstadkommit allt för mycket heller... eldat alldeles för hårt så vid ett tillfälle var Fanny i bara blöjan och jag sprang omkring i trosor och linne.
Vi har tagit lite julbilder iaf.
Jag drog helt enkelt på Fanny en tomteluva och tog lite bilder. Önskar man hade en proffsig kamera. Då spelar det inte någon roll om man är lite halvkass på att ta bilder, dom blir liksom bra ändå.
Blev väl några bra iaf så nu ska jag sätta mig och leta fram ett gratisprogram på nätet som är typ som photoshop. Fanns några sidor rekommenderade i vi föräldrar tidningen sist som jag tänkte kolla in och se om man kan få bilderna ännu lite snyggare.
Fotograferingen började inte så bra....
hon var aningen för hungrig för att det skulle gå ändå... =)
Fick en hel del andra roliga kort på henne oxå...
Huuuur go som helst!
sköldpaddan min.
Hon hade lite clownfrisyr efter tomteluvan. =)
Nu ska jag photoshoppa lite.
//M

Feber och Shopping

En helg med feber och bussresa till Sundsvall är över. Behöver jag säga att det är skönt att den är över.
Så vansinnigt typiskt att man ska bli sjuk precis då det enda man har planerat på väldigt länge i väldigt lång förväg ska ske.
Hade lovat Viveka länge att vi skulle iväg till Sundsvall så 05,30 på lördag morgon ringde klockan. Inte ett dugg pigg var jag då. Fick kickstarta dagen med en dusch eftersom febern gjort att jag legat och svettats som en jävla lök på natten. Som tur var så var jag mycket piggare på lördagen än vad jag var i fredags...då var jag däckad hela förmiddagen.
Är lite besviken på min shopping faktiskt. Eller jag handlade det jag skulle men just inget mer! Jag bara tittade på kläderna och sen inge mer. Gick som runt i en bubbla. Ångrar mig lite nu på några fina kläder jag såg till Fanny. Men det är ju inte svårare än att klicka hem dom så här i efterhand... =)
Kl 07.00 gick bussen och vi var hemma 20.00 på kvällen. Fanny tyckte oxå att det var en tuff dag för hon orkade bara vakna en gång på natten och äta. =) Det tackade jag för.
Fanny skötte sig exemplariskt på shopping. Blev lite väl hungrig inne på H&M men då har dom ju ett fint familjerum precis vid H&M som ligger lite avskillt så hon behövde inte vänta länge.
Igår var det första advent!!! Nu har jag och Thomas varit förlovade i ett år exakt!! Tiden går fort alltså...
Julskyltningen drog vi av med en jävla fart igår. Som ni kände var det fan kallt ute. Ingen höjdare att ha skräpet i vagnen då. Och ingen höjdare för mig att vara ute heller så det så.
Idag har jag beställt golv till Fannys rum! Kommer kanske redan nu i veckan så nu måste det ske saker.
Tapet vet jag redan vilken vi ska ha, men jag vet inte om pengarna räcker just nu...får kanske köpa dom nästa lön för att slippa bli barskrapad helt runt jul. Blir man ju ändå tycker jag.
Men vi ska ju till tomteland till helgen så jag ska kanske be jultomten om tapeterna i julklapp. =)
Om en vecka är Fanny 3 månader!! TRE månader!
Jag begriper inte vart tiden tar vägen. Hon är ju redan stortjej ju...Mitt lilla skräp...
//M

Introduktion om mig själv

Född och uppvuxen i Risbrunn. Byarnas by!
Hade en helt underbar uppväxt tillsammans med familjen och alla djur, näst intill idyllisk när man tänker på den så här i efterhand. Men när man är 13 är det inte så jäkla hippt att bo i en by långt ifrån alla kompisarna och umgänget.
Att bo som vi gjorde på en gård med massa djur och hela tiden tätt ihop och inte alltid kunna göra som man vill har ju format mig till den jag är idag. Och ska jag vara helt uppriktig så tycker jag inte att jag är så jävla pjåkig faktiskt.
Jag i skolan när jag var liten var nog en sån som alltid ville visa mig duktig, men aldrig på så vis att jag skröt eller var högljudd om saker jag gjort bra och så. Men jag var duktig i skolan, jämt faktiskt. (nu skryter jag)
Jag var även den som hjälpte de små och utstötta. Låter säkert jävligt löjligt och superhjälteaktigt, men jag gjorde det. Kalla mig mobbare om ni vill, men jag dängde helt enkelt dom som var elak mot dom som inte kunde försvara sig! Nu pratar vi småskolan här så att alla förstår det. =)
Skinnet på näsan fanns redan som liten alltså och det har inte trillat av än. Jag var den enda tjejen i klassen till exempel som sällan fick bestämma platser själv i klassrummet...jag blev ofta placerad mellan de bråkigaste i klassen för att hålla ordning på dom, och det fungerade tydligen för lärarna använde sig av mig upp till klass 6 som ljuddämpare.
När gymnasiet kom var det aktuellt att lämna Sveg för min del. Tror det är någonting som de flesta som bor här känner någon gång, att nu måste jag iväg en sväng.
Hade inte den blekaste aning om vad jag skulle läsa för något på gymnasiet förrän det damp ner en broschyr om Torsta Naturbruksgymnasium i brevlådan.
Och vilken gymnasietid det blev!
Jag har nog aldrig lärt mig så mycket på så kort tid som jag gjorde då. Jag älskade varenda kurs vi hade och sög i mig det mesta. Gymnasietiden kom att bli en sjukt kul tid i mitt liv, med väldigt mycket kompishäng i tre års tid.
Träffade dom som kom att bli mina allra bästa vänner under gymnasiet, och genom dom, andra kompisar som tillslut ledde mig till min tre år långa tid i Funäsdalen.
Nä det är inte speciellt långt bort men ändå en helt annan värld.
En värld jag nu saknar otroligt mycket!! Mina tre år i Funäsdalen tillsammans med Kristoffer och alla mina vänner är den roligaste och samtidigt den jobbigaste tiden i mitt liv.
Tre år av fest, umgänge, resor och familj, men även av stress, sorg och olycka..
Just nu står jag så stadigt som jag aldrig någonsin gjort förut.
Med en dotter på snart tre månader, ett fint hus, underbar sambo och en störtskön familj, så är jag inte orolig för någonting just nu.
Jag har för många gånger i mitt liv oroat mig för framtiden så vansinnigt mycket så jag har förstört nuet och det ska jag aldrig göra om igen.
Nu njuter jag av min underbara dotter som jag fortfarande inte kan begripa är min och tittar på henne och undrar hur hon en dag ska skriva sin introduktion om sitt liv.. Jag hoppas jag får tid att vara med och forma henne till en fin liten människa som växer upp med bra värderingar och respekt för sin omvärld, precis som mina föräldrar gjort med mig.

//M

Saffran

Kära dagbok...NÄRÅ! Hahahaha!
(idiot)

NU blev jag riktigt färdig med dagens bakning. Pepparkaksmuffins(arna)(en) skulle ju ha frosting på oxå, och vi var osäker på om det var bra att frysa dom med allt klet på så det blev till att provfrysa en först. Och det gick ju fint så nu har jag frostat alla och haft in dom i frysen.
Vi gjorde lita havrekex idag oxå och en ny favorit för mig....kokostoppar (eller kukkustoppar om man pratar skånska) med saffran! Helt sjukt goda!!
Tror jag ska ge mig själv en jävla saffranskick sen för jag var på bolaget och roffade åt mig en flaska av årets starkvinsglögg och det är ju saffranssmak på den i år.
En liten kopp sån och en kokostopp till top model kanske. =)
Kylan har kommit till byn oxå. Bitit som fan ute nu kände jag.
Hoppas det är lite varmare imorgon så man kan ta en morgonpromenad utan att få känslan av att alla kollar på en för att man är ute och går med barnvagn trots att det är -20 grader ute..
I natt tog Fanny nytt sovrekord iaf.
Hon slocknade ju kl 18 igår kväll....03.20 (!!!!) vaknade hon nästa gång och ville ha mat. Sen tände jag lamporna kl 8 för att hon skulle vakna och äta lite.
Mina boobisar är inte van så långa matuppehåll än...It Hurts a bit..
Nästa helg så ska jag utsätta mig för nå fruktansvärt egentligen.
Lördag den 27 (löningshelg innan jul) november ska jag på bussresa med Viweka till sundsvall och shoppa....
Förstår ni hur vansinnigt mycket folk det kommer vara där!?
07.00 går bussen från sveg och 17.00 går den från sundsvall och hem igen... Känns som om jag kommer vara lite trött på söndagen. =) Blir det stora tålamodstestet för mig.
Läste precis på Sandra Wågers blogg att hon hade fått ett tips av någon på en sak som hon trodde sandra skulle gilla. Och jag gillade det oxå så jag tänker oxå ta den idén.
Trettio teman på lika många dagar heter det.
Jag ska alltså beta av en punkt varje blogginlägg.
1. Introduktion av mig
2. Min första kärlek
3. Mina föräldrar
4. Dagens måltid
5. Min definition av kärlek
6. Min dag
7. Mina bästa vänner
8. Ett ögonblick
9. Sånt jag tror på
10. Dagens outfit
11. Om syskon
12. Vad jag har i min väska
13. Denna vecka
14. Dagens outfit
15. Mina drömmar
16. Min första kyss
17. Ett favoritminne
18. Min bästa födelsedag
19. Något jag ångrar
20. Denna månad
21. Ett annat minne
22. Sånt som gör mig upprörd
23. Sånt som för mig att må bra
24. Sånt som får mig att börja gråta
25. För första gången
26. Min största skräck
27. En favoritplats
28. Om saknad och längtan
29. Aspirationer och framtidsdrömmar
30. Ett sista ögonblick
Sen hur jag tolkar saker och om jag lyckas få ihop mer än tre rader om dagens outfit, som oftast består av mysisar och en nerkräkt tröja, återstår att se.
Tyckte det verkade lite roligt.
Ska redan börja fundera på hur fasiken jag ska få till en introduktion av mig som blir intressant att läsa... =)
Top model och saffran!
//M

UT!

Åter igen veckans tråkigaste dag.
Hatar söndagar på allvar alltså.

Har iaf bränt av ett träningspass idag så det får man väl vara nöjd med. Men det var tungt idag...inte lika kul av någon anledning. Tror det är för att jag är så sjukt otränad...=/
Ska iaf ta tag i gymmandet på allvar till veckan. Kan fan inte hålla på så här. Baka, fika och gå brorundan i godan ro och tro man ska bli snygg!
Måndag betyder bakdag!
Och den här bakdagen är det gotta på schemat igen. Ska se till att inte äta så mycket av det i veckan iaf. Blir nog frysen på det mesta. Vi har inte bestämt vad vi ska baka än... Julen närmar sig med stormsteg och vad allt gott det innebär i bakväg. Saffrans kokostoppar ska jag göra iaf. INTE så avancerat men fan så gott.

Nu ska jag ta och bege mig till Anna en sväng. Skräp har redan däckat. Hon var sjukt trött ikväll. =)
Jag måste ut ur huset...Har inga leenden kvar att bjuda på här hemma ikväll, så för husfridens skull tar jag mig iväg en sväng...
Trevlig kväll på er!
//M

Pengar

Dags att gå och lägga sig egentligen men jag har faktiskt ingen lust.
Fanny har inte hört av sig EN ENDA gång sen jag la henne klockan sju, inte ens behövt in och ge henne nappen igen. Var nog badet som gjorde henne extra trött. =)
Idag har huset städats på riktigt! Mattorna har varit ut och ruskats och vädrats, golvet har dammsugits, NOGA, och skurats. Toaletten och köket har städats rejält!! Känns förjävla nice. Så imorgon har jag inte allt för mycket på schemat. Tänkte vatten-fysa lite på förmiddagen och sen åka till Risbrunn och jaga lite fågel tror jag.
Anna och jag gjorde sveg idag, faktiskt på längre tid än 20 min, och det fick oss att prata pengar så klart.
Kan tänka mig att några känner igen sig i att man kommer till den sjunde i månaden och man har redan fått börja vända på slantarna..
Jag har alltid varit det som varit den "slarviga" med pengar i familjen. Cattis kunde få en hundring i början på månaden och ha två i slutet, medan jag knappt han stoppa min hundring i fickan förrän den var borta.
Nu är jag dock mycket bättre på att hålla i pengar, men jag "slösar" på samma vis. Och det var det jag och Anna löste idag! Jag har aldrig slösat bort mina pengar. Slösar man lägger man pengarna på skit. Jag har däremot varit oförsiktig och inte prioriterat så jävla bra.
Man har ju alltid fått höra "spara pengarna nu", väldigt många gånger har jag fått höra det. Men det är ingen som sagt vad fan jag ska spara dom till!
Nu när man har familj och hus så fattar ju till och med jag att det är smart att ha en liten hög med pengar ifall tvättmaskinen eller något annat skittråkigt, men jävligt nödvändigt, går sönder, men annars. Spara till vad då??
Om jag vill ha den här tröjan nu, varför ska jag spara pengar och köpa den sen för? Det förstår jag inte.
Om jag behöver en jacka nu varför ska jag vänta till slutet av säsongen när den är billigare? Då har jag ju frusit i tre månader redan ju!
Man lever bara en gång faktiskt och det är ingen av oss som kan säga hur länge heller för den delen. Så vill jag köpa ett par jeans för tusen kronor NU så gör jag det nu. Visst blir jag tusen kronor fattigare men jag blir ett par jeans rikare.
Jag och Anna gick omkring idag och hittade så mycket fint. "åh en sån skulle jag vilja ha, åh den var fin, åh en sån där behöver jag hemma" men vi kom på oss på vägen hem...ingen av oss köpte nå.
Det var inte dyra grejer alltså. Man står och klagar över att man inte har nå fina smycken. KONSTIGT när man aldrig köper några. Har ju aldrig hänt att saker trillat ner i knät på en förut så varför skulle det börja nu liksom...
Så från och med nu ska jag köpa det jag behöver när jag ser det.
Självklart inte hela tiden då, jag är ju inte dum....faktiskt.
Nä, det är lika bra att spendera pengarna innan dom tar slut, för spenderar du dom på saker du vill ha så har du iaf  några grejer att peka på i slutet på månaden när du undrar vart lönen tog vägen.
//M

Får i riket

Att man inte begriper som liten hur underbart skönt det är att få gå och sova. Det ska med den sista kraften, in i det sista hållas vaken. Tror det är därför man sover så länge i tonåren sen, för att man tjurade som bäbis. =)
Idag tog jag och Anna en sväng till Björnrike för att fynda oss en varsin jacka på REA. Men det var jävligt klent med REA där så ni vet så vi blåste vidare till skalet istället. Lite större utbud där, men ingen lycka där heller. Eller vi hittade massor av fina jackor men ingen i rätt prisklass. 5500kr var inte vad jag hade att slänga på en jacka just nu.
Lovis skulle kunna hitta på ett eget språk och en egen värld. Eller kunna hitta på, jag tror hon har en egen värld. Hon försvinner så långt bort ibland alltså så det är inte sant. Iaf så sa hon nå roligt på vägen hem i bilen.
Lovis undrade om Anna mindes fåren i riket. Eller fåjen i jiket som hon sa. Öh...menar du diket? Ja fåjen.
Jaha, renarna i diket vi såg förut! =)
Ja det gäller att vara uppmärksam när Lovis pratar för så fel kan det bli. Får i riket = Renar i diket. =)
Anna och jag däremot behöver knappt prata med varandra längre. Jag lyckades veta att skräckfilmen hon menade när hon sa "house....öh..." egentligen var amnityville horror och den "senaste skräckfilmen" var paranormal activity.
Hänger kanske lite för mycket med varandra. =)
Har avfärgat håret idag oxå.
Ska jag vara helt ärlig så visste jag inte att man kunde göra det förrän härom dagen då Anna sa det till mig. Så från mörkbrun, nästan svart, till en ljusare brun.
Blev förjävla bra faktiskt. Målet är väl att om någon klippning fått fram min egen hårfärg så jag kan slänga in lite ljusa slingor och se hur man klär i det. =) Det som är det braiga med kort hår...det omsätts fort.
Förutom i somras då jag ville spara ut. På hela sommaren så växte det lika mycket som det gjort nu på bara fyra veckor eller nå sånt.. Endast för att jag svurit på att ALDRIG spara ut håret igen. =)
Men då kom vi på en annan idé. (Ja Proos, jag tar dig med mig i den här idén nu) Att i sommar så ska jag prova raka av mig allt hår. Snagga mig alltså. =) Du är ju knäpp tänker alla nu, men nej nej nej. Lyssna. Det tar typ tre veckor så har det vuxit 2 cm, och då kan man ju klippa en frisyr igen ju. Och tänk vad fint håret som växer ut ska vara. Helt nytt och fräscht! Och skulle det visa sig att jag har ett mega stort fult födelsemärke i skallen så tar jag väl på mig en mössa då. Ingen som kollar konstigt på en om man har mössa på sommaren nu för tiden ju. =)
Och sen är det lika bra att prova medan Fanny är liten så hon slipper skämmas om jag ser konstig ut.
Thomas har inprincip lovat att älska mig jämt iaf så han skiter jag i. ;-)
Nu ska jag kolla på bakom kulisserna av sista Harry Potter filmen. =)

//M

Kladdigt!

Då har jag avverkat ett simpass och solat 20 min.
Brunt fläsk är finare än blekt...
Den här dagen började med att Fanny drog på en räserbajs....i MIN säng!
Definitionen av en räserbajs är att den inte slutar förrän den når skulderbladen ungefär. Alltstå, en bra bit utanför blöjan.
När det var omhändertaget och vi skulle tvättas så blev jag kissad på. När jag fått på henne kläderna och skulle gå in i köket tar hon nytt rekord i att kräkas mycket. Dock inte på oss utan på golvet och större delen av mattan i sovrummet. En kladdig morgon skulle man kunna säga.
Men lite skit och kräks får en ju inte ens att rynka på näsan nu för tiden. Märkligt hur saker ändras.
Ska citera ur en tidning nu kom jag på...
Tidningen vi föräldrar hade en artikel som heter "50 saker du (inte trodde att du) kommer vara med om som förälder"
Måste bara dela med mig av några jag känner igen mig i.
1.Tänka onda tankar om om en barnlös person som är trött för att den "sov lite dåligt i natt"
2.Få kommentarer om dina bröst.
3. Komma på att du inte har duschat på tre dagar och tycka att det kan vänta en dag till.
4. Höra dig själv säga " Här luktar det bajs minsann!" med en sinnessjukt hurtig röst.
5. Uppleva det magiska med i att titta på ditt sovande barn - hur länge som helst!
6. Överväga att ha sex, men välja att bli klar med tvätten för en gångs skull.
7. Börjar lyssna på nyheter som handlar om föräldraförsäkringar och förskoleköer.
=)

Det är tusen grader varmt här hemma!!! INTE skönt. Speciellt eftersom det sista jag gjorde på badet var att sola 20 min..

Har storhandlat på dollar idag oxå!! Eller världens bästa pappa har handlat åt mig. Julpynt!! Det enda pynt vi hade innan fick plats i botten på en tom öllåda...Lite sorgligt. Och nu när man har hus ska det vara jul på riktigt! Ska visa för Thomas att julen kan vara huuur mysig som helst.
Vi ska ha gran och hela faderullan!
Så efter att det här inhandlades så får julen komma precis när den vill. =)
Och det är ju inte långt kvar tills vi får börja pynta iaf. Den 28 är det väl första advent? Då har jag och Thomas varit förlovad i ett år! =)
Mammas älskling! =)
//M

Härlig helg!

Åhå vilken helg!
Den började löjligt bra och slutar inte nå illa heller för den delen.
Cattis bestämde sig för att dra en fuling på oss alla här hemma och dök upp i torsdags till våran förvåning och glädje. Så hennes sista inlägg på bloggen vara endast för att vilseleda oss här hemma.
Grymt kul att se henne igen och få prata och skratta lite.
Helgen blev ju inte sämre av att Farfar, Björg, Mia och Micke kom på fredagen. Så det blev släkthäng på lördag då det var dop på Nomie.
Hon skötte sig exemplariskt i kyrkan! Inte Fanny då så klart...Där fick man för att man sagt att hon aldrig skriker. Men hon var ju trött och då låter man när man är 10 veckor gammal, och sen så är det inte barndop utan barnskrik.
Igår kväll var Jag och Thomas bara hemma och myste på. Blev en rätt tidig kväll som vanligt. Blir nog samma ikväll som det känns. Fanny var lite rosslig i halsen i natt så vi får se hur det låter den här natten. Hon sov nog som hon skulle iaf, men det var värre med mig som var tvungen att verkligen lyssna om hon andades efter allt snörvlande. Det är ju inte direkt så att hon harklar sig och puffar upp kudden själv..
Inte för att jag harklar henne heller då men....
Imorgon åter en bakdag. Matbröd av någon sort får det bli. Jag har skrivit ut två recept så ska Anna kolla efter några nu när hon fått sin flock med ungar i säng.
Vi ska ju även ge ut en kokbok, eller en bakbok rättare sagt. =)
För att föreviga våran älskade mormors alla recept. Hon var en riktigt bakmormor och mamma har nu två banankartonger med recept på bröd och kakor hemma i Risbrunn. Vi ska hämta dom, gå igenom dom och skriva ner dom för att sen trycka en bakbok.
Annas grymma idé och det ska bli sjukt kul att sitta och läsa igenom alla hennes recept. OM man kan tyda dom. Mormor hade så fin handstil så den är svår att läsa. =)
Anna har till och med bestämt namn på boken. =) Så när den är klar så får ni köpa den allihopa!!
Nä, mot soffan!!
G´natt!
//M

Bilder!

I mars fyllde jag år och fick en digitalkamera i present...NU vet jag hur skiten fungerar!
Det har aldrig gått att lägga in alla bilder på en och samma gång tills nu. En liten sketen knappfan var det som gjorde det!
Så nu ska jag lägga upp bilder jag har tänkt lägga upp jätte länge.
I går var det måndag och alltså bakdag.
Vi bakade ju matbröd sist så nu var det dags för gotta igen.  Bullar och två sorters kakor blev det. Ser ut som vi gör skit mycket varje gång vi bakar, men ha i åtanke att Anna har en flock med barn hemma, ja en hel drös faktiskt. Eller en KÖ kanske Cattis. ;)

Allt fikabröd vi gör nu har vi satt stopp för att trycka i oss. Eller jag har slutit en pakt med Anna idag...
Såg nå sjukt chockande kort på mig själv i morse på annas kamera. Dagen efter att vi kommit hem från BB. Jag ser ut att väga 300 kg. Och det passar mig INTE! Nä, jag ser förjävlig ut på många kort, men det här var det värsta EVER! Därför är det nu sagt som så att det är totalt och absolut godis förbud t.o.m julafton för våran del.
Fika får bara göras när vi har riktigt fikasällskap hemma. Alltså inte Lovis och Nike.
Så ni som får fikainbjudan av Anna Hjorth den närmaste framtiden...tro inte att hon vill ha er där egentligen, det är bara för fikats skull som ni blir inbjudna!
Så till jul nu så måste jag, jag upprepar, MÅSTE jag gå ner några kilon! Jag vet inte hur skev uppfattning man kan ha om sig själv, men jag hoppas verkligen inte att jag ser ut så där nu...
Blir till att simma, promenera och klämma in ett och annat gympass i veckorna nu. Hur man nu ska hinna det.
Jo det kan hinnas. OM Fanny sover som hon gjorde igår. Hela dagen typ. Hon var inte vaken många timmar alls och jag han göra allt och lite till.
Det hinns inte med nå gym OM Fanny bestämmer sig för att sova lika lite som hon gjorde idag...Idag har jag knappt hunnit med någonting.
Kl 14 insåg jag att jag inte hade sminkat mig färdigt...

I helgen är det ju dop.
Hela släkten kommer vara samlad och det är fan inte ofta.
Eller sa jag hela? Nä just ja...CATTIS BOR JU TUSEN JÄVLA MIL BORT!!! Alla kommer vara på dopen utom hon!! *gråtgubbe* *gråtgubbe*
Värdelöst. Jul då jävlar är hon iaf hemma två veckor och efter sommaren så får hon inte flytta längre än 30 mil, MAX! Å hör sen!
Man är aningen sinnesförvirrad när man ammar. Det är faktiskt forskat på och därför jävligt sant.
Läste precis Annas facebook status. "Om man sätter på sig båda strumporna på samma fot.. Hur focuserad är man då?" Antar/hoppas att det är Lovis hon menar, men det är fan inte helt säkert. SÅ disträ blir man faktiskt.
Anna konstaterade även här om dagen att tar man av sig alla kläder så får man lätt känslan av att man är naken... Nähä!
Själv gör jag matlistor jag inte kommer ihåg att följa, kollar konstant på klockan utan att egentligen fatta vad den är och undrar varje dag kl 16 varför inte Thomas är hemma än fastän han kvällen innan berättat för mig att han ska iväg på annat då, OCH skrivit det i ett mess under dagen så jag inte ska glömma bort det...
Är ju givetvis en massa mer dumma saker jag gör, men inte ens de kommer jag ihåg..

Hur ointressant det än må vara för er så tänker jag berätta att Fanny sov en hel natt här om natten. Eller till fem iaf utan mat.
Åh vad bra tänker ni nu, men nä. Det är inte bra.
05.00 hade Barbies stenhårda plasttuttar framstått som mjuk jämfört med mina!!
Det är högst aktuellt att trappa ner med saker och ting!
Nu ska jag slänga in lite bakbilder och någon fin på Fanny!


Här har det bakats havreflarn, chokladmuffins med dumle, mazariner och havrekakor..


Mmm...inget för nybörjare sa Sara. =)


Min fantastiska bak-kollega!


Min andra kollega. =)


Älsking nybadad. =)


Första riktiga flinet som fastnat på bild!! =)

//M

Stulen lördag.

Det var länge sen jag hade en dag över. En dag med absolut NOLL på schemat. Skönt tänker ni, men icke! Det är ju helt värdelöst!
Gissar på att det är bara för att det är röd dag idag och jag började dagen med den mest ensamma promenad man kan ta. En promenad genom sveg på en "söndag". I och med den så blev humöret helt annat.
Jag har inga pengar att spendera på nå som skulle göra dagen lite roligare heller... Boring!
Men nu är jag i Risbrunn iaf och slår ihjäl lite tid med mamma. Ska tigga mig nått kok med potatis här oxå.
Så den här lördagen ser jag som borta, stulen helt enkelt!
Igår var det Idol igen.
Måste bara få säga några saker om det.
Fan vad Linnea äger hela jävla tävlingen!!!
Fan vad Olle är snygg!!
Och Jay är bara bäst.
Bara för att Nomie ska döpas nästa helg så har jag bara "väntetid" tills dess. Hatar att tankegången går så för jag förlorar så sjukt mycket tid. Även om jag gör saker tills nästa helg så känns dom inte viktiga för att det händer nå nästa helg. Svårt att förklara, men mitt huvud lägger av bara för att jag har det att tänka på. Och det är ju inte så att jag är med och planerar nå direkt. Nä, jag ska bara sitta i publiken och sen ska vi fika. =)
Farfar och Björg kommer upp!! Lika så faster Mia och Micke!! Dom ser man fan inte ofta. =) Kommer bli en väldigt trevlig helg!!
Nu ropar Fanny från golvet. =)
//M

"me time"

Av någon jävla anledning så har Fanny bestämt sig för att gapa och skrika hela jävla kvällarna.
MÅTTLIGT IRRITERSAMT!
Låter säkert jävligt hemskt i mångas öron, men när jag uteslutit allt det kan vara så som mat, rap osv så stänger jag dörren och höjer på tv´n i 20 min.
Jag har inte tålamod för att dalta alltså! Max 20 min provar jag med att gå med henne osv men duger inte det heller då får hon skrika ett tag. Tillslut är hon så jävla trött så lagom till det att jag oxå lägger mig så somnar hon.
Jag vet att det bara är fjanteri eftersom hon är tyst om jag ligger i min säng samtidigt.
Så äre att ha småbarn!!
Tog mig en brorunda nu ikväll. Bara jag och Himlis. Ingen vagn. Helt konstigt kändes det. Och vilket tempo jag höll. =) Ska se till att få det till rutin. Promenera eller simma efter middagen då Thomas är hemma. Hur mycket jag än älskar min lilla dotter så är det skönt att ha en timme då man inte behöver vara på helspänn och ha koll och så. Lite "me time"

Himlis är förresten den största fegisen jag någonsin varit i närheten av. Eller så är hon blind hundjäveln.
ALLT på promenaden ikväll var läskigt, folk, bilar som stod still, stenar i diket och akta er för björken som står här borta!! Idiot. Måste ju ha kasst mörkerseende eller nå, vi går ju den där promenaden typ varje dag i dagsljus.
Har ni sett reklamen för svenska spel? Tror det är för svenska spel iaf.
Ett klipp i reklamen så är det här paret iaf på gym (spinningpass) och är sjukt oseriösa. Hon sitter på cykeln och äter korv med bröd och han har sänkt sadeln och höjt styret som en  HD motorcykel. Jag skrattar lika högt varje gång jag ser den! Önskar jag oxå vågade vara så där....skön liksom. Har ju varit nära någon gång att åka ut på olika bilfirmor och spela skit rik och provköra finfina bilar men inte ens det har blivit av. Är lite avis på dom som bara gör sånt helt spontant.
Skulle vara en gnutta (en liten en) jackass i oss alla. Skulle vara roligare då!

Nästa helg så ska Nomie döpas oxå. Därför har jag idag bakat Björsas favvo kaka och en kladdkaka som inte blev så kladdig. Ska slänga ihop nå mer oxå någon annan dag tror jag.
Pappa ska iaf sluta hälsa på mig och Anna på måndagar då vi har bakdag eftersom han hade gått upp ett kilo nu och genast skyllde det på oss... Tur jag och Anna rör på oss..
Vi ska baka fikabröd nu på måndag igen. Kom gärna med förslag på nå gott vi kan baka. Gärna nå som går att frysa in, annars äter jag upp allt själv om det står framme..
Nä, nu ska jag maila lillasyster!

//M

Fattiglapp

Om det är någon som vet varför min datorn inte känner av kameran, eller kameran datorn, längre än 10 sekunder så berätta gärna det för mig innan jag får nå fel!
Har bilder jag tänkte lägga upp, men det blev inget av med det nu då.
Idag har vi varit på 2 månaderskoll på bvc. Fanny är så fin sååååå sa doktorn. =) Visste jag väl..;-)
5500g väger hon nu iaf och är 58 lång.  Växer så det knakar verkligen. Hon kom i storlek 62 nu bara över en natt.

I helgen som var så åkte vi till söderhamn och hälsade på Farmor och "farfar" John.
Och så var Fannys kusin Molly där oxå. Alltid lika skönt att åka bort en sväng. Maten står på bordet och disken tas omhand. Man kan helt plötsligt sätta sig och kolla på tv mitt på dagen utan att må det minsta dåligt över det. =)
Sen gjorde jag en annan sak oxå...Jag red! PÅ en häst! En stor häst. =)
Det var väääääldigt länge sen jag red kan jag lova, men det var riktigt skoj. OM man nu bortser från det att jag inte tar mig fram mer än i ultrarapid just ju. Fy faan vad ont jag har i ljumskarna. I går var det arslet som gjorde ondast men nu har ljumskarna tagit över...Var en väldigt smärtsam torvenrunda imorse vill jag lova.
Jag pratade iaf med pållen innan jag satte mig i sadeln och förklarade för honom att jag inte har några muskler att hålla mig fast med så han skulle ta det försiktigt, och det gjorde han.
Jag klarade av både trav och galopp även om det antagligen var den flamsigaste ritten söderhamn skådat på flera år.
Som en smällkaramell så blev jag sjuk i natt oxå. Har sovit som en påse skridskor, eller rättare sagt inte sovit alls i natt så kl 7 imorse så bestämde vi oss för att det var morgon på riktigt för mig och Fanny. Det resulterar så klart i att jag är vansinnigt trött just nu och undrar varför jag sitter här och skriver när jag kan ligga på soffan och småsova medan Fanny sover och innan Thomas kommer hem... Jaja.. To late!

Den här månaden är en riktigt fattig månad. Ja jag vet, fattig är bara den som räknar sina pengar, och jag har verkligen försökt ge fan i att räkna slantarna jag har, men då tar dom slut så fort..
Och julen står vid dörren... Skulle ha varit på Dollar och handlat upp mig på lite pynt och annat crap innan pengarna tar slut på nå annat. =) Handlade iaf mat för tre veckor idag. Var tvungen att flytta ner saker till boxen i källaren för att det jag köpte idag skulle få plats... Förstår inte alls vad Thomas menar med att jag hamstrar...
Jaha, 5 min kanske jag hinner få på soffan innan det är dags att börja med middag. Som by the way är kallrökt lax med stuvade rotfrukter! Awsome!
//M


RSS 2.0