Ordning och reda.

Att vara sjuk är inte min påse chips direkt. Det är såååå tråååkigt!
Jag hatar att bara ligga inne, och själva magsjukan är ju inte speciellt rolig i sig, men just det att man betraktas som pesten själv och inte ens får gå utanför dörren är det värsta.

Jag åkte på en omgång jag oxå igår, men det gav med sig till kvällen så nu är jag nästa lika pigg som vanligt. Fisen har ätit lite dåligt, men annars så är hon precis som vanligt hon oxå.
Blir jobb och dagis imorgon för våran del.

Nu har jag passat på att få undan lite jobb medan fisen sover. Hade några grejer som brann lite i knutarna, men nu är faran över.

Nu ska jag sätta mig och göra en matsedel för hela månaden. VARJE DAG! Nu jävlar ska det bli ordning på det här med pengar och räkningar och utgifter!
Sen har jag väldigt svårt att se att jag har fantasi att komma på maträtter för en hel månad.
Men som sagt, nu ska det bli ordning.

//M

Magsjuka..

Timbuktu var kung!!
Jag hade riktigt roligt i fredags. Men man får ju betala för det efteråt så klart. Inte i bakfylla den här gången för jag drack typ ingenting, men i trötthet. Somnade halv fyra och vaknade av mig själv halv sju. Jävligt dumt.
Han dock sova 45 minuter i soffan med Thomas i lördags kväll, innan Fanny blev spysjuk...
Jo, vi är hemma idag med magsjuka. Fisen är väl ok nu, hon spydde hela natten i lördags så då sov jag inte ett skit. I natt har hon inte kräkts någonting, men nu börjar jag känna oroligheter i magområdet. Ska hitta på något att pyssla med nu så jag inte tänker på det så mycket. Då kanske det försvinner...
Synd bara att vi gjorde världens städryck igår så jag har inte ett hörn att städa i idag. Men jag funderar på att dyka in i alla Fannys urväxta kläder och sortera dom. Grejen är ju bara att det är ett projekt som kan ta sin tid och blir jag magsjuk mitt i blir det liggandes ett bra tag.
Vi får se.
Nu får jag inte blogga mer för fisen...

//M


Timbuktu!

Imorgon efter jobbet drar jag mot Funäs, älskade Karro och Timbuktu!
Ska bli jävligt kul att gå ut och roa sig lite med en fin vän.
Synd bara att det är på fredagen. Man är ju så härligt supermör efter en jobbvecka. Ett glas vin och sen sover man ju helst. Därför tänkte jag strikt ransonera alkoholintaget och endast drick öl. Ingen vinskalle alls på lördag med andra ord. =)
Thomas och Fisen får ha fredagsmys för sig själva den här fredagen. Men Thomas borde vara nöjd ändå. Jag köpte nämligen 5 kilo räkor igår som han kan smaska på. =)



Man vill bara älska Jason!

//M

"Ursäkta, skulle jag kunna få beställa ett kilo lokalsinne?"

Vilken skidtur det blev idag. Och allt tack vare mitt otroligt dåliga lokalsinne. Jag tänkte ett tag att sånt här får man ju fan räkna av på lön alltså!
Jag skulle till ett ställe jag varit på förut, i somras. Det ligger alldeles efter järnvägen mellan ytter och överhogdal.
Jag vet vart jag parkerade bilen sist och då fick jag gå en bit till höger när jag kom ut på järnvägen. Därför körde jag ju nu lite längre för att komma mer rakt på området jag skulle till. Till och med lite för långt så jag skulle behöva gå till vänster när jag kom upp på järnvägen.
Inte så svårt!
Men vad gör jag när jag kommer till järnvägen och ska skida iväg? Jo, jag skidar mig iväg till höger!! Alltså åt helt fel jävla håll! I typ två kilometer dessutom.
Jag vet inte exakt vad jag tänkte just då, men tydligen tänkte jag knappt någonting.
Hur som helst blev det ett par kilometer på skidor idag och jag känner redan av att träningsvärken kommer att infinna sig ganska snart i mina stackars obefintliga triceps.
Tackar dock för att det var strålande sol och jävligt lättsamt att åka utefter järnvägen!

Trevlig helg!

Nu är det fredag och jag har tagit mig lite lunch och passar på att göra ett snabbt inlägg oxå.

Jag har fått undan bra med småsaker på jobbet idag. Sånt som lätt blir uppskjutet av någon anledning. Tror det är för att jag inte vet exakt hur man gör vissa av sakerna.
Nu när jag börjat köra några objekt så är det precis som att det är dag ett på kontoret igen. Det ska betalas ut pengar och fakturor ska konteras. Och jag är helt lost!
Ett helt nytt system igen, och jag fattar noll och ingenting. Tur man lär sig reltivt snabbt iaf.

När jag gjort en bock vid varje punkt på min lista så ska jag ta och göra helg. Så jag hoppas inte att någon punkt drar ut på dagen längre än jag tänkt.
Idag eftermiddag ska vi till Sara och Ante och äta tårta för idag blir Sara 26 år. Det innebär att även jag blir det snart...26...år...GAMMAL!
Sen blir det tacomys till middag och antagligen en tidig kväll som alla andra då man jobbat.
Jag börjar misstänka att jag sover för många timmar per natt, för jag är inte ett dugg pigg på morgonen oavsett om jag sover 8 eller 10 timmar. Kanske ska prova med 7 timmar bara..
Lördag så ska vi på storön och kolla vad dom hittat på där för roligt. Hoppas det är skapligt väder bara. Jag vet att det ska vräka ner snö, men det behöver inte komma förrän på eftermiddagen tycker jag.

Nä, nu ska jag slänga i mig resten av pajen, och fortsätta jobba. Jobba i vad som kan se väldigt rörigt ut, men icke, det är total ordning på det här skrivbordet så ni vet!
Och sandras blogg i bakgrunden öppnade jag för att slippa ta kort på en kalkyl jag höll på med.



Trevlig helg!

//M

Prao!

Vilken skitdag!
Ingenting har gått åt rätt håll. Jag har bara fått suttit och sopat upp mina egna dumheter och misstag. Så jag kan liksom inte ens bli arg på någon mer än mig själv...
Ett ex antal timmar har jag suttit i telefon, och P-O den stackarn har fått dras med mina frågor hela dagen då han har varit den enda som svarat typ.
Men en rolig sak blev det idag med faktiskt.
Jag fick i uppdrag att ringa en tysk man som ringt till ett annat bolag flera gånger men inte lyckats göra sig riktigt förstådd, och sen har killen på det andra bolaget inte de bästa engelska skillsen heller som det lät. Och P-O ville inte ringa. Så då landade det på mig istället.
Jag ringde och mycket riktigt så kunde tysken inte uttrycka sig så bra, så jag bokade en träff med honom istället så jag var dit för en timme sen.
Skittrevliga!! Dom har ett hus i Mosätt som dom älskar och vill flytta till permanent. Han livnärde sig på att arrangera jakter och hade ett stort hägn med kronvilt.
Alltid så sjukt kul att träffa trevliga människor. Och i det här jobbet är det verkligen en salig blandning av människor. Mest glada och trevliga, men det finns ju andra oxå. Fast jag har inte råkat på någon riktigt hemsk än iaf.

Hemma rullar det på som vanligt. Thomas funderar på jobb byte, ska inte säga för mycket för allt är inte klart än men vi hoppas det går bra.
Taket håller på att rasa in så vi vänta på offert från en snickare för att se vad det kalaset kommer att kosta...
Nästa helg hoppas jag på att det blir Eriks och Timbuktu för min del, eller fredagen iaf. Och sen får vi se om det blir en sväng till Röros på lördagen. Känns sådär att gå med barnvagn bland en miljon människor på de där smala gatorna, så vi får se om vi kanske lånar ut fisen i så fall. Tråkigt det oxå på ett sätt så klart, men än kanske hon ändå inte har maximalt utbyte av en tripp till Rörosmartnan.

Nu, packar jag ihop onsdagens värdelösa jobbdag och åker hem!
Imorgon ska jag ha en prao elev med mig!! Ska bli skit kul!

//M

Ny vecka, nytt flyt!

Jo då, det håller i sig. Det går skitbra på jobbet och varje gång jag får med mig en till markägare i vindfällskörningen så blir jag skit glad. Sen om det bara är 60m3 spelar ingen roll. Känns som jag vinner högsta pris varje gång. (undra hur jag mår dom gångerna man inte har flyt...)
Men nu har jag snart gjort mitt för idag. Ska ringa ett sista samtal strax och sen åka och handla lite.
Thomas är ju sjukskriven än och det blev fisen oxå idag. Feber, IGEN!
Hon kommer får ett jävla immunförsvar när hon blir äldre om hon ska hålla på så här.

Sen till något tragiskt. Ni har väl hört om lavinen i Hamra... Han som åkte med avled i morse..
Så jävla tragiskt.
Jag kände han inte så, men jag vet väl vem han är jag jag känner jätte många som är fruktansvärt ledsna nu.
Så onödigt. Han var en jättefin kille, super snäll.
Han och en till skulle se till att spränga där lavin faran var som högst, men dom han inte innan lavinen gick och dom sveptes med..
Gör ont i hjärtat att veta att en flickvänn har förlorat sin kärlek och att barn har förlorat sin pappa.
Fruktansvärt.

//M


Mitt jobb i bilder.

Behöver jag säga att jag älskart?!


Och pappa har följt med dom dagarna jag har behövt skoter. Han kör dit jag pekar. ;-)

Himlis är ju så klart alltid med. Hon är min närmaste kollega.


Det kanske inte är riktigt lika kul alla dagar, men fortfarande roligt. =)

Fullt ÖS!

Jävlar vad morsk jag varit den här veckan! Jag har fått hur mycket som helst gjort och jag har köpt virke och träffat folk. Ja, allt har gått bara bra liksom!
Hoppas det håller i sig ett bra tag framöver.
Men det känns att jag jobbat. Jag har lagt mig innan halv tio varje kväll och helt seriöst inte orkat resa mig ur soffan efter att jag lagt fisen på kvällarna.
Jag förstår vad min kollegor menar på nu när dom säger att det är lätt att jobba ihjäl sig med det här. Det är ju liksom aldrig något slut med det man gör. Man ska ju köpa virke i en strid ström hela tiden. Det kommer liksom inte en dag när man inte har något att göra.
Men det är kul, oj så kul det är!!

Det går inte lika bra för Thomas dock... Han är sjukskriven två veckor nu. Han har gjort illa ena fingret. Haft sönder något i en led så han kan inte jobba. Tror ni han är nöjd med det? Inte speciellt.

Ikväll eller imorgon kommer Karro och ska bo hos mig!! Hon jag och Sara ska ha tjej-helg! Det ska bli så sjukt kul att hon kommer och bara ska häng med oss. Annars träffas man ofta när det är massa annat styr man ska göra eller vid någon evenemang av nå slag. Men inte den här gången.
Kylan kom ju med besked så det bli nog badhuset imorgon för oss. Lär ju inte vara ensamma där direkt har jag en känsla av.
Var länge sen jag var dit med fisen iaf. Hon har ju varit smygförkyld sen i november typ. Men nu är vi friska allihopa.

Nu ska jag lägga över lite bilder från jobbtelefonen sen maila lite sen är det helg för mig med!!

//M

RSS 2.0