Antibiotika

Ska börja med att gnälla lite över att jag åter igen är sjuk. Bihåleinflammationen tog omtag igår så nu är jag inne på andra svängen med penicillin, men den här gången var det dunder penicillin sa han.
Dom är ju jävligt försiktig med att skriva ut antibiotika för att man lätt blir resistent, men! Varför i helvete skriver man inte ut det värsta på en gång om man ändå ska skriva ut nå? Måste ju vara bättre att käka en rejäl omgång istället för två omgångar. Blir ju antibiotika i sammanlagt 19 dagar nu..

Antar att alla noterat att den underbara snön som kom för någon dag sen regnade bort i natt. Fy fan säger jag bara. Man ska inte behöva ta på ungen galonkläderna den 30 november! Bedrövligt.
Och jag ska till skogs idag oxå är det tänkt. Inte alls så motiverande. Fast jag mår som en påse skit oxå så vi får se mer fram på dagen. Jag har en hel del att göra på kontoret oxå idag faktiskt.
Typ registrera mitt andra kontrakt på 4300 m3fub som jag köpte igår!! =) Inte så pjåkigt va?!

Idag ska vi rensa ur lite hemma och köra skräp på tippen och hämta en säng som vi ska ha nere i källaren. Kommer bli super fint där nere. Och så kom mamma med ett nattduksbord igår oxå. Älskar att mammas och pappas lador är som en gigantisk loppis där man kan åka och kolla när man behöver nå speciellt.

På fredag ska vi jaga! Vi på jobbet alltså. Hoppas jag har piggnat på mig för jag vill verkligen med. Jag har fantastiskt roliga kollegor!!

//M

Björnvrål..

Det var inte så länge sen jag skrev om min växande björnfrossa här på bloggen. Nu vet jag varför oxå, det var bara inte för att, utan det var en riktigt känsla, en varning. För vad gör jag på fredag mitt på dagen? Jo väcker en björnjävel!
Jag hade en trakt på 12 ha som jag skulle banda in och det var granskog, så redan där börjar man ju bli nervös. Dom bor gärna på berg i granskog nämligen. Jag tutade flera gånger innan jag klev ur bilen, pratade med mig själv medan jag packade i ryggsäcken osv, och sen gick jag och Hímlis. Började på den kanten där jag hade störst chans att vindstöta området lite, men vinden låg inte riktigt på på det hållet.
Hur som helst så går allt skitbra och jag är i stort sett klar. Har kortsidan längst ner kvar att banda bara.
Och när man varit på samma trakt i nästan 2,5 timme så börjar man känna sig trygg, eftersom jag fört ett jävla liv och tror att det omöjligen kan vara ett enda levende ting kvar där inne.
Men så fel jag hade!!
Har kanske 75 meter kvar, då jävlar vrålar det till en bit upp i granskogen. Och jag behövde inte fundera två gånger på vad fan det var som lät. Kollade snabbt vart Himla var och hon var alldeles brevid mig, kom himla sa jag väldigt försiktigt och på skakiga ben började vi gå ner mot vägen. Jag gick faktiskt jävligt lugnt tills jag var helt säker på att jag inte hörde nå brak bakom mig. Då sprang jag, men bara en bit, för att springa på spaghetti ben var inte lätt.
Jag kom ner på vägen och då ringde jag Thomas direkt för han visste vart jag var osv.
Aningen skakis då vill jag lova...
Och idag ska jag till skogs igen. Fast inte till samma ställe! Och fan om jag går på björn idag oxå, då jävlar! Hoppas det är tallskog dit jag ska idag.

//M

Fullt upp

Och vips så var min jobbalmanacka smockfull. Därför är det ännu mer jävligt att det mörknar kl halv tre på dagarna nu mer. Är ju lite beroende av dagens ljus när jag gör majoritetan av jobbet i skogen. Och där vill jag INTE stå när det blir mörkt. Då lägger jag mig ner och dör helt enkelt.
Har ådragit mig en jävla björnfrossa oxå. Alltså jag är livrädd för att springa på björn. Jag vet inte varför det är värre nu än innan. Jag pratar ofta med mig själv när jag är i skogen i vanliga fall, men nu har röstläget ökat lite mer än vanligt. Innan var det mer normal samtalston så som "vart i helvete är den där jävla rågången någonstans?!" eller "hur fan har dom tänkt det här då?" Enkla frågor till mig själv liksom. Nu är det mer...utbrott, just för att skrämma iväg eventuellt jättehungriga och arga björnar som väntar på mig. Så nu låter det mer "FAAAN!!!" eller "VAD I HELVETEEE!!" varje gång jag snubblar. Himla står i regel som ett frågetecken en bit bort.
Dom ska ju sova nu nallarna, men ingen snö och inte kallt så dom är ju antagligen jävligt trött och less nu alltså. Och dom gör tydligen inte som jag trodde, som pappa uttryckte sig "släcker lampan och sen god natt". Utan nu är det ut och in ur idet och dom är väl inte allt för glad.
Jag förstår dom. Fatta att inte ha sovit sen i april. Tröttmössa!

Nu ska jag packa ihop dagens arbete och åka på folkan och kolla in lite utförsäljning. Fynda lite.
Och ikväll ska jag och Thomas lägga golv i källaren. Måste säga att vi utgör ett jävla bra team när vi lägger manken till.
Jag mäter (så han inte så ska få skulden när det blir fel och jag då tydligen kan bli arg) och han sågar.
Kommer bli så snyggt!!

//M

Potatis bilder

Denna evig sjukdomssprial tar slut imorgon! Då ska jag upp till hälsocentralen och se till att prover tas på Fanny så vi får reda på varför hon har feber två gånger i veckan.
Igår kväll hade hon 40,1 i feber... Man ska vara jävligt glad att 40 grader på en ettåring inte är samma som 40 grader på en själv.
Och nu imorse vid frukostbordet så blev hon jättesnabbt alldeles blå och började tok frysa... Jag klädde på tjockstrumpor och fleecetröja och sen satte vi oss och jag höll om henne allt jag kunde så hon skulle bli varm. Så efter några minuter så somnade hon. Det är så fruktansvärt att se det bästa i hela världen må dåligt. Det gör så ont i mig!
Så imorgon vlir det till att vara hemma igen. Känner mig inte direkt produktiv på jobbet. Skit jobbigt är det. Jag har massa planering att göra till skogs innan det kommer snö, och jag ske med på kundbesök osv osv. Jag blir helt knäckt av att inte kunna jobba. Men det är ju inte det att jag inte vill vara hemma med fisen när hon är sjuk heller! Det vill jag mer än gärna. Är svårt att komma på vad man ska sysselsätta henne med när man bara ska vara inne en hel dag. Man kan ju inte sli ihjäl två timmar med Aladin direkt.

Jagade igår. Var åter igen nära, men stannade även åter igen bara vis just, nära.
Tre älgar var det i såten vi jagade, men ingen hade lust att bli skjuten igår. Damn!
Fick iaf med mig världens finaste julgran hem!! Då snackar vi, skitfin gran alltså!! Tror till och med pappa blev avis faktiskt...=)
Ska se till att få upp den i veckan här och nästa helg då jävlar ska det pyntas!! Det ska vara så jävla juligt här så det är inte sant!
Mitt största frågetecken för den här julen är hur i helvete jag ska förankra granen för att Fanny inte ska dra ommkull den.. Kommer att vara tvungen att binda den åt alla jävla håll ju.
Jag sa det till Anna oxå och hon sa "ja det beror väl lite på vad man har för barn" Precis! Återigen, hur i helvete ska jag Fanny-säkra granen?!

Igår började jag och Thomas lägga golv i källaren. Kommer blir skitfint när det är klart. Sen om det är gjort precis så som det ska göras är ju en helt annan sak, men hittills ser det jävligt fint ut iaf. Ska väl fortsätta på kvällarna nu i veckan så blir det väl tillslut.
Blir skönt när det är klart så man kan börja använda gillestugan på riktigt och göra det till en del av huset. Nu är det bara passage till tvättstugan.

Nu har även detta inlägg skenat iväg... Någon fin bild kanske. Var ett tag sen nu.


Fisen plockar potatis i Risbrunn.


Nomie var oxå med så klart!


Alla var ju med så klart. Förutom Cattis då som jag vet antagligen fäller en tår när hon ser dom här bilderna.


Givetvis gofika på åkern oxå.


Nomie ville köra lite så hon fick ta upp en fåra.


Måste bara dela med mig av den här häliga bilden!
Jag och Cattis, bonnungar utan dess like. Geten hette Fabian och han fick Cattis som sällskap när jag skulle börja skolan. Så hon inte skulle känna sig ensam. Vet inte vad det säger om mig som sällskap riktigt.
Elak som fan blev han tillslut iaf. Vaktade typ Cattis. Resten fick springa när han kom.

Kallt.

Kan inte sluta påpeka hur fort tiden går! Nu är det fredag igen ju! Jag hinner inte med någonting. Och nu när julen närmar sig oxå, fort! Då är det dags att börja planera en månad framåt om men ska hinna med allt man tänkt innan jul.
Vi ska iaf har en rejäl bakdag när Cattis kommit hem. Vi systrar och alla barn! Julskiva i bakgrunden och sen jävlar ska det bakas!

Helgen är redan bokad med saker vi ska göra. Jag ska iväg och jaga lördag över dagen. Sista svängen nu för oss. Thomas ska lägga golv på lördag eftermiddag. Jag oxå för den delen. Vi får se hur det går...det är ju lätt påstår dom. Söndag ska Thomas försöka få ihjäl någon tjäder och jag och fisen ska till Risbrunn och stycka kött. Sen är det måndag igen. Ni ser, det går fort!

Och idag vet jag inte alls hur jag ska lägga upp dagen. Jag brukar alltid ha stenkoll, men nu var det mycket och allt 40 mil ifrån varandra typ. Igår var jag till Glissjöberg och planerade. Tre trakter som jag varit på innan så det var inga konstigheter. Likförbannat så var jag i skogen mellan 11 och 16. Fast sista haltimmen stog jag och surrade med en av våra entreprenörer och blev givetvis kallare än kallast. Jag var så nöjd att jag klätt på mig exakt rätt under dagen. Varken frös eller svettades, men så hängde jag utanför maskinen 30 min och sen var det kört. Vi hade 26 grder hemma igår och jag hade underställ och vanliga kläder iaf.

På söndag kommer det snö påstår dom! Jippie! Lite och det ska försvinna så det var kanske inte så kul ändå..

Nä, planera dagen var det...
//M

Polkatomte

Jag förstår verkligen om ingen orkar läsa vad jag skriver här för jag ser att det lätt blir väldigt långa inlägg... Men har man inget intressant att skriva om lite kort så blir det ett långt inlägg om massa skit istället.

Jag ringde hur som helst till veterinären igår och drog symptomen för dom och det slutade i en tid 12.45 igår.
Ingen livmoderinflammation som tur var, men en urinvägsinfektion för 2500kr. Ja, 2500kr!! Det är fan inte klokt om ni frågar mig. När man får specifikationen sen på allt dom gjort så ser man att sprutan hon fick kostade 45 kr men att ge den till henne kostade typ 230kr.. Då är det inte konstigt att räkningen slutar på 2500kr när dom ska ha betalt för varje steg dom tar.
Hur som helst så är hon ju försäkrad så jag får väl bort en tusenlapp iaf..

Igår kände jag smaken igen för första gången på nästan en vecka. Fy fan för att tappa smaklökar och luktsinne alltså. Mina skumtomtar med polkasmak började smaka lite när jag var inne på den nästa sista.
Drack ett glas vin i helgen, hade lika gärna kunnat tagit vatten. Svepte en kaffekopp för att få upp värmen i måndags, smakade inte ett skit. Väldigt tråkigt faktiskt. Gjorde ju go-mat i helgen oxå, lamm och grejer...Smakade inte någonting, så Thomas har fått beskriva maten för mig. Blir inte samma sak helt enkelt.

Såg på facebook igår att det var ett gäng tjejer som druckit glögg och gjort skitfina kransar att ha på dörren! Då ställer jag mig frågan; varför i helvete gör aldrig jag något sådant?! Varför! Jag tycker ju det är kul... Jag måste vara något av det lataste som går i ett par skor helt enkelt.

Idag är det planering som gäller. Jag och Himlis ska till Glissjöberg och banda ut några ställen. Riktigt skönt att vara ute när det är minusgrader så länge man har EXAKT rätt mängd kläder på sig.
Måste skynda sig att planera nu innan det blir massa snö, för jag funderar på att vägra helt att ta på mig nå skidor.

//M


Hälsocentralen.

Det har blivit en liten blogg paus då jag varit sjuk. Så vansinnigt tråkigt att vara sjuk alltså.
Men igår var jag på HC och fick penecillin utskrivet iaf så snart lättar det. Bihåleinflammation ramlade på i fredags..
Jag var ju först och främst på HC för Fannys skull. Hon vaknade som vanligt runt sju och gnydde lite. Gick in och tänkte ge henne nappen och när jag kommer in så ligger hon på tvären med ena benet utanför sängen. Inge konstigt med det, det har ju hänt förut om man säger så. Men när jag tog tag i det lilla benet och skulle ha in det igen så satt hon ju fast och benet var iskallt, hårt och svullet. Då har hon ju kilat fast det enda uppe vid låret så det har ju legat och stoppat blodcirkulationen...
Mammahjärtat fick ett hugg!! Lilla gumman! Hon hade ingen känsel i foten heller, men gick på det iaf. Stappligt dock. Så efter ett samtal med 1177 så blev det till att boka tid på HC. Det gick sakta med säkert tillbaka iaf så det var ingen fara.
Fanny är förresten den bästa patienten någonsin!! Doktorn får lyssna, klämma och känna och hon säger ingenting, bara tittar på. SÅ duktig!!

Farsdag har det varit oxå. Jag läste ju inte så noga i kalendern så redan för två helger sen trodde jag att det var. Därför blev det tacos förra söndagen och två chokladkakor i ett paket då. Men Fanny insisterade så vi fick köpa två snusdosor i söndags som hon slog in och gav till pappa. =)
Min pappa fick en jättefin ram med kort på barnbarnen från oss tre. Både han och mamma tyckte den var jättefin.
Cattis hade tagit alla bilder på ungarna, anna står ju för större delen antal ungar och jag köpte och gjorde ramen så den var från oss alla. =)
När jag hade kommit till Risbrunn då i söndags så satt jag och paratde med mamma och pappa när mamma plötsligt tvärt avbryter mig med frågan: "vad heter den där kaffemaskinen på reklamen?"
Jag svarar "tassimo", varpå mamma utbrister "HA!! 500 spänn Hjorth!"
"nä, vi slog aldrig vad" säger pappa och skrattar.
Disskussionen om dom har slagit vad eller inte pågår en stund, väldigt vuxen sådan dessutom: Joho, nä, joho, nä, joho, nä osv osv.
Efter ett tag frågar jag pappa vad han sa att den hette som hade fel. Då brister mamma ut i asgarv och pappa sprutar ur kaffet över bordet. "jag tänker inte säga!"
Jag ser att han skäms lite. Men mamma är inte den som är den så hon utbrister "CAFFISSIMO!!!"
Sen är det kört även för min del och skrattet tar aldrig slut!

Fan vad jobbigt det är att VAB:a alltså. Jag får panik och världens stress över att jag inte jobbar. Och då har jag ändå inte så mycket viktigt än på mitt skrivbord. Men det känns som jag skolkar...
Kollegorna säger åt mig att lugna ner mig lite, get used to it, typ.
Crister sa; "välkommen i småbarns världen! Nu kommer du inte vara frisk på 10 år"
Så skönt..

Jag är orolig för att Himla är sjuk..
Jag fick en varning sist jag var och vacinerade henne att nu är hon i den åldern då tikar ofta får livmoderinflammation. Man ska hålla koll på om dom dricker och pinkar ovanligt mycket. Sen blir dom snabbt hängig och är man sent ute så kan dom ju dö...
Nu kan jag givetvis inte släppa det där eftersom jag tycker att hon druckit och pinkat väldigt mycket sista dagarna. Ska hålla mig kall tills i eftermiddag sen får jag se om jag tar en snabbtid hos veterinären och kollar.
Hoppas det bara är jag som fått för mig nå..

Nu ska det skrivas ut kartor och så småning om åkas till Lillhärdal.
//M

VAB....igen.

Idag är jag hemma och VAB:ar. Fanny har feber igen och det är väl inte så konstigt när både jag och Thomas hostar och är tok förkylda runt omkring henne. Hon hade ju precis blivit frisk stackarn. Men hon är inte hängig iaf. Dom är förjävla febertålig de här små.
Dagen hittills har inte hjälpt mig med någonting. Jag har inte gjort en procent av det jag hade på schemat för idag. Och det sista som skedde nu var att Fanny gick iväg med Thomas kort till internetbanken en kort obevakad sekund och nu existerar det inte längre! Jag har verkligen kollat överallt! Ok, inte överallt eftersom jag inte hittat det än, men fan alltså! I alla skor, under varje matta, under alla hennes leksaker, i alla lådor hon kommer åt osv osv. Finns inte!
Fick ta alla mina slantar istället och betala golvet till källaren med dom.
Ska bli förjävla skönt att äntligen få in ett riktigt golv dit ner. Så man kan börja nyttja hela huset. Vi ska passa på att köpa en tv dit ner i mellandags rean tänkte vi, en matta eller tre sen så!

Jagade ju älg i helgen oxå....Hade kunnat gå bättre.
Jag satt i spöregs och blåst i ett torn utan radio. Den dog bara en halvtimme in i jakten. Då blir man genast väldigt utanför vill jag lova. Jag satt där och frös och frös, skakade verkligen och händerna hade tappat alla känsel sen länge. Då, när jag nästan funderat på om dom glömt hämta mig efter att dom avbrutit jakten så small det en bit in nedanför mig, och en kort stund efter kommer det två fina tjurar gåendes ut ur skogen. Perfekt, nu ramlar den ena ihop och dör här nere bara eftersom jag antog att den var påskjuten. Men nä...dom bara gick. Upp med bössan och siktar... Bara ett jävla sudd!! Har fulla kikaren med vatten och inget papper att torka med. Det hade jag torkat snor med och kastat bort. Två chanser fick jag, men kunde inte skjuta. Var ju på ganska långt håll oxå, men har det varit normalt väder och med en torr kikare har jag skjutit iaf en av dom två!! KNappt nå bitter alls!!
Men inte lika bitter som Lars som sköt bom.... Vi lämnar det där...
Och sen blev det inge mer den helgen heller så nu måste vi upp fler helger, fast bara över en dag sa vi. Mer lämpligt för min del. Måste ha oss en till, minst!

Nä, säg om man skulle ta tag i hela listan jag hade nu då så det har hänt nå här hemma när mannen dyker upp.
//M

RSS 2.0