Så mycket bättre

Nu kryper Fanny!
Äntligen! Jag har väntat länge på nästa steg nu faktiskt.
Och allt som behövdes var en myra.
Myran som kröp på farmors golv när vi var där på kalas i helgen utlöste det hela. Fanny blev så till sig och ville ha den myran att hon tog ett par krypsteg frammåt. Och igår så tog det bara fart. =)
Jag och Thomas satt med fåniga leenden på läpparna när det bar iväg. Stolta!
Blev ju viss skillnad ganska omgående när hon nu tar sig dit hon faktiskt vill. Innan så bara hamnade hon ju på ett ställe och fann sig i det. Men redan i morse i sängen var det slut på ron. La henne på rygg, hon vände runt och kröp iväg mot kabeln till sänglampan... "Aj aj!" har inte riktigt gått in än..

Imorgon ska vi till jaktstugan och storstäda.
Jag pappa och Fanny, och hundarna så klart. Ska bli så kul. Alltid lika kul att städa på ett ställe som är rejält skitigt för det blir så fint då vad man än gör.
Pappa skulle packa lunch och alltihopa så det kommer bli en kanon dag.

Onsdag är det studenten för dom som är i den åldern och har skött sig i skolan.
Fan vad najs alltså, student. Jag hade ett stort jävla smile hela min studentdag. Det gick inte att få bort. Helt klart topp tre på bästa dagar ever!
Jag ska iaf ut på byn och se om dom som tar studenten här är lika glada.

I fredags var jag till Maria och fixade håret. Vilken underbar känsla att få klippa sig när man är långhårig.
Det har verkligen växt som ogräs sista tiden, och nu när jag ska spara så gör ju det ingenting.
Passade på att färga det hemma själv på kvällen så nu är det tillbaka till mörkt.
Jag gillade det ljusa oxå, men jag är mycket mer hemma i mörkt! Sen är det inte lika projekt att hålla det mörka mörkt som det ljusa ljust heller.
I like!

Kan ju släng in någon bild på min lilla skatt oxå. =)
//M

Morfar!

Snart, alldeles snart kan jag börja leva igen.
Ja det låter dramatiskt men det är sant.
Jag har massa ärenden att göra, jag ska baka, klippa mig och färga håret.
LÄNGTAR!!
Pappa erbjöd sig att ha Fanny idag. Markberedaren är trasig så han kan inte pyssla med det så då ville han låna Fanny lite idag.
Gärna för mig. Till och med jag tycker att jag är tråkig nu för tiden så jag kan bara tänka mig vad Fanny tycker.
Nu kom morfar!
Tjing!

Klipp klipp

Jaha, vad händer idag då? Inte så värst mycket. Jag passar Nomie just nu, hon sover så det är inte allt för jobbigt. Fanny sitter och leker på golvet för sig själv så snällt så.
Hon har blivit lite förkyld kråkan min. Eller bara snorig än, men det är väl kanske förkyld de.
Kl tre i natt var jag upp och gav näsdroppar och sög rent näsan. Som tur var var det enda gången, igår var det fem gånger som jag var vaken. Fanny var inte vaken alla fem man jag ligger och lyssnar på hennes småsnarkande och evigt vridande och vändande på sig.
Igår lyckades jag försöra kläder. Tvätthelvete!
Det var väldigt länge sen jag gjorde det. Flera år sen, men igår var det tydligen dags igen. Jag tvättade som vanligt tyckte jag, men något mörk klädesplagg bestämde sig för att färga lite extra mycket igår. Så en t-shirt åt mig och två klädesplagg till Fanny blev förstörda.
Fattar inte varför det inte kan bli en riktig färg när man tvättar fel! Nä en riktigt sunkig "jag har tvättat fel" färg blir det. Och varför finns det inte ett medel man kan använda på kläder man tvättat sönder som gör dom fin igen??
Imorgon är det frisördags! Som jag längtar. Bara för att jag fick tid i början av veckan så har håret varit extra fult hela den här veckan. Det går inte att göra någonting med det. Kanske anstränger jag mig inte till max heller, men det är verkligen extra fult nu. Men efter kl ett imorgon är jag fin igen.
På lördag är det 80 års kalas för min älskade farmor! Släkt jag inte sett på länge dyker upp och det kommer bli hur trevligt som helst.
Tänkte hinna riva av lite trädgårdsloppis innan på förmiddagen och få ner lite plantor i min rabatt. Den gapar väldigt tom just nu. Två stackars buskar står det där bara.
//M

Intervju, check!

I torsdag var jag på intervju.
Shit vad nervös jag var alltså. Hansvetten from hell vill jag lova, men det släppte ganska så snabbt när jag blivit intervjuad av första personen.
Men nervositeten återkom då det var dags att bli intervjuad av VD:n för företaget. Han hade lite mer annorlunda frågor. Sånna som karriärguiden.se inte hade kunnat förbereda mig inför. Men som det lät på dom så svarade jag nog rätt bra även på dom som jag själv knappt visste att jag gav svar på.
Sen var det en intervju med eventuellt blivande kollegor. Verkar vara ett störtskönt gäng som jobbar tight ihop. Vet att jag skulle trivas så sjukt bra där alltså!
Hoppas hoppas!

Nu är det bara en vacka kvar att härda ut. Härda ut i eländet.
På fredag ska jag klippa mig och färga håret. Nu blir jag mörk igen, och ska försöka hålla mig till det ett tag.
Har aldrig någonsin längtat så mycket efter att klippa mig. Nu har det skenat iväg riktigt rejält och är helt crazy hela håret. Det är en enda stor kalufs nu. Ingen ordning. Men på fredag.
Och så får man ju lite påfyllning i plånboken på fredag oxå. Väldigt efterlängtat även det så klart. Ska nog sätta mig och skriva en lista på allt som MÅSTE köpas och sen rangordna den i prioritering om vad som är viktigast.
Jag vill nog gärna sätta en etta framför alla grejer, men om Thomas tar sig en kik på listan oxå så blir det nog annat.

I veckan ska jag nog få Fanny fotad oxå. Mathilda Blomdahl är snäll och ska göra det. Ska bli så kul med riktiga bilder på skruttan som man kan förstora och sätta på väggen.
Jag har ju en vision om en hel fotovägg här hemma så jag får väl sätta fart med den om det ska bli av någon gång.
Mamma var tydligen oxå på  gång med ett fotoprojekt. Hon skulle köpa en jätte stor ram och sen göra ett kollage med bilder på mig Anna och Cattis. Och inte med vilka bilder som helst utan med skolkort!! Enda från lekis och uppåt. Fint..

Nu har jag precis duschat med Fanny och lagt henne och jag har känslan i kroppen av att jag har sprungit tusen mil och sovit ingenting. Så trött är jag ikväll.
Och godissugen som bara fan. Blir alltid det efter att ha ätit tacos. Måste vara för att det är så salt. Kan hända att det blir en cykeltur till OK med Himlis för att stilla begäret.
Är sista veckan med vanlig mat oxå nu för min del.
Jo, nästa måndag är det no return för min del. Bantning på gång.
Ja jag vet, träna och ät rätt. Och det ska jag göra. EFTER att jag kommit igång och gått ner några kilon. Jag måste ha ett rejält psykiskt övertag innan jag kan motivera mig för nu på slutet har det gått trögt med allt, eller trögt, det har stått still helt enkelt. Så nu ska jag göra ett ryck med en riktig bantningskur för att få den första kickstarten och sen sakta gå tillbaka till vanlig kost, nyttigare och mindre portioner. Det är ju snart dags för bikini ju!
Jag brukar inte ha nå problem med att ge mig fan på en sån sak som att äta rätt och träna men det har varit mycket annat nu och då hmnar en sån sak som träning, tyvärr, åt sidan.

Tv soffan here I come!
//M

Trädgårdsarbete, I like!

När våren äntligen är här, (och väldigt snart sommaren, enligt almanackan) och man äntligen kan vara ute och hålla på med allt som ska göras så översvämmas jag av känslan att jag inte kommer hinna med ens hälften.
Fanny kryper inte än, tack och lov på ett vis, för då kan jag faktiskt sätta henne på en filt i trädgården och springa runt som ett torrt skinn innan hon lessnar och få lite gjort. Men som det ser ut så är det inte allt för länge till det går. Och hur ska jag hinna allt då? Inte sover hon så länge på dagarna nu heller. Annat var det förut när hon kunde sova fyra timmar på eftermiddagen, då han man med lite.
Får ta att släppa lite på alla måsten känner jag om jag ska hinna uppleva den här sommaren.
Trädgården är så gott som check iaf. Nu ska det bara planteras, och det ska jag se till att ha gjort innan Juni. Den 28 är det trädgårdsloppis utanför blomsteraffären och där tänkte jag köpa på mig lite rabattväxter.
Är vansinnigt roligt att hålla på i trädgården, det blir ju så fint. Om rabatterna blir bra återstår att se... Vet inte exakt hur gröna mina fingrar är. Växterna inomhus lever iaf.

Det drar ihop sig för intervjun oxå.. På torsdag är den. Vet inte riktigt hur jag ska ladda upp för den, men. Ni kan väl hålla tummarna för mig då iaf?
Jag kommer iaf börja gråta om jag skulle få det jobbet vill jag lova.

Igår kom Sonja och Ove på besök så Fanny fick present. En Villervalla body och ett presentkort på miniboden. =) Det tänkte jag sätta sprätt på imorgon. Och så har jag fått i uppgift att sätta sprätt på Thomas presentkort på gränganz oxå. Inte mig emot. Gör inte så mycket att det inte är till mig själv jag shoppar, bara jag får köpa nå!!

Vädret sätter sina spår som vanligt. Vill helst sova hela dagarna, men eftersom Fanny pratar högt och tydligt från sju på morgonen så blir det inte att jag gör det. Och tur är väl de kanske. Men sova typ två timmar längre en morgon är lite av en önskan just nu.
I helgen som var jobbade jag på badet så då blev det ingen sovmorgon. Söndagen började med ett dopp i bassängen.
Nä, tv´n ropar på mig..
//M

Behöver jag säga det? SOL!

Nu är man människa igen, nu när det är sommar ute.
Solen skiner och känslan av att orka hur mycket som helst har infunnit sig!
Helt otroligt vad man får saker gjort. Huset är städat INNAN morgonpromenaden runt broarna, rabatterna är check och redo för plantering (dock Thomas förtjänst), jag har gjort klart runt alla buskar ute och planterat lite blommor.
Solen ska tydligen skina imorgon oxå säger dom så då tänkte jag ta en timme och bättra på brännan jag skaffade mig idag. Ingen bränna att skryta om direkt.. Hade linne på mig hela dagen tills halv fyra då tog jag på mig en t-shirt, och vad får ja?! Jo, nians jävla bonnbränna! Inte snyggt, så den ska bort imorgon.
/
Jag ska på arbetsintervju den 19 maj...är så vansinnigt nervös redan nu. Vill inte ens tänka på hur nervös jag kommer vara 09.00 den 19:e...
Jag har blivit kallad en andra gång nu så vi får väl se. Nu är det allvar på riktigt! Jag ska läsa på lite om hur man ska bete sig på intervjuer och läsa på omföretaget jag faktiskt söker hos, så jag inte framstår som ett pucko om en fråga om dom hoppar upp.
Men jag vet hur det kommer bli...jag blir nervös, svettas, stammar och blir otroligt flamsig/fjantig.
Jag kommer dö! Det är dessutom typ tre intervjuer i en. Först av (eventuellt) blivande kollegor, sen av personalansvarige och en person till, och efter det VD:n för företaget. Innan den andra intervjun har jag redan haft så många blackouts så jag knappt kommer att kunna presentera mig vid nästa.
Jag har ALDRIG varit på en riktig intervju förut så kom gärna med bra tips om vad man ska tänka på.
/
Till helgen ska jag jobba extra på badet. Ska bli skoj som fan. Skönt att jobba lite.
Jag såg till att säkra vedförrådet till vintern i söndags oxå. Eller vi, Thomas var oxå med.
Var ju till Risbrunn i onsdags oxå och skulle kapa upp allt...började med att få ett vansinnesutbrott på motorsågen som inte startade. Eller ett vansinnesutbrott...typ tusen utbrott.
Pratar med pappa på telefon, som säger "efter fem drag så startar den."
Jasså, du säger det. Fem? Inte 75?? Inte 205??
Sågjäveln startade icke!
Jag drog, jag skrek, jag sparkade och slog omkring mig, jag skrek lite till och jag grät.
Sågen hade skurit och fungerar inge mer.
Anna fick massera min totalt sönder ryckta axel dagen efter.
/
Skruttan växer och blir stor tjej!
Afterski 1000 var lika underbart som alltid.
//M

Jag hade glömt..

Vilken helg vilken helg!
Fredag: Helens 30 år fest. Och vilken fest!
Jag hade verkligen glömt hur kul det kan vara på ett kalas! Mat, trevligt sällskap och en jävlarns massa dans.
TROR att största delen av kvällen bestod av just dans faktiskt. Och nej, ingen fin dans alls heller om jag minns helt rätt. Utan ös, helt enkelt ös bara. Och när man öser är det sällan det är schysta moves man kör. Det är allt på samma gång helt enkelt.
jag dansar väldigt sällan snyggt annars heller, men något säger mig att det var extra fult i fredags. Iaf från mitt håll. Jag och Cattis dansade i otakt så pass att vi kraschade och det resulterade i ett brännsår på mitt ena knä. ett sånt gympagolv brännmärke. Gör sjukt ont. Men det var det värt!!
Lördag: INTE lika kul på ett vis. Bakfull som bara den. Jag hade glömt hur det kändes att vara bakis, och så här i efterhand känner jag att jag kommer undvika det så mycket som möjligt framöver.
Körde upp (!!) på afterski 1000. Cattis och Emmis var med i partybilen...Som inte alls var en party bil utan mer en bakis bil. Det blev lite party när vi fått i oss en korv på OK i Funäs. Då började det ordna till sig. För dom som började om alltså. Själv mådde jag pyton tills typ fyra på eftermiddagen. Men vad gjorde det när solen strålade från en klarblå himmel, med flera tusen festpersoner på det allra bästa humöret. Man bara måste älska afterski 1000!!

Nu är det en ny vecka utan fest för min del, utan nu är det mycket på agendan igen. Veden ska tas tag i i veckan, på onsdag rättare sagt. Då ska Cattis vara barnvakt åt djävulsvalpen och min ängel Fanny. Under tiden då ska jag kapa ved som en jävla dåre så att jag och Thomas kan klyva till helgen. Tur det bara är typ fem kubik vi ska ha, men jag ska hjälpa pappa kapa lite oxå.
Sen tog vi faktiskt tag i rabatterna här hemma i söndags och grävde ur alla dom så nu är det bara att börja om på nytt i dom. Kommer bli så fint tillslut. Thomas skulle fixa med det i veckan efter jobbet, och när det är check ska jag plantera. Jag och mina gröna fingrar....får se hur det tar sig..
Till helgen ska jag till stan och köpa utemöbler, hälsa på Fabian och köpa leksaker till Fanny. Hon är skit less på de grejer hon har.
Imorgon är det bad med Fanny som gäller. Lina och Melker och Sara och Axel ska oxå med. Tror Fanny kan börja matcha grabbarna i att skvätta nu faktiskt.

Fanny har gaddar på gång oxå. Hon har nog rätt ont i dom som det verkar iaf på kvällen. Hon vaknar och skriker typ två gånger efter att hon somnat, och hon blev inte tyst ikväll förrän Thomas tog nappen och gnuggade den mot överkäken.

Lovade ju bilder oxå...har fortfarande inte haft tid att lägga in dom på datorn. Jag har heller inte lagt över de gamla bilderna från förra datorn till den nya som jag skulle göra för tre veckor sedan. Burken står fortfarande här och skräpar. Har ju typ kort att framkalla från 8 månader tillbaka och sätta in i album.
Nä, nu blir det en dusch efter vad som kändes som den plågsammaste springturen EVER och sen sängen...eller en kopp te kanske.
//M

RSS 2.0