Vilse i pankakan...eller på berget.

Igår var en spänande dag.
Frågar någon hur det gick svarar jag: först ja, sen nej, sen ja igen, sen nej och sen ja.

Jag skulle till skogs och taxera igår. Två mil ut i skogen från Lillhärdal.
Gick fint att hitta dit trots att sista kilometrarna att köra var efter skoterled..
När jag hade tittat på första trakten så åkte jag vidare. Slog på en tvärnit (inte så tvärt eftersom jag körde c 5km/h) då jag såg en björnbajs. Inte så märkvärdigt i vanliga fall, men den här var stor, alltså stor! Jag snackar 4kg bajs nu! Båda mina skor i storlek´39 fick lätt plats i (nej, jag klev inte i den för att mäta).
Kändes ju sådär tyckte jag, men ska man jobba i skogen så delar man ju den med de dom bor där.
Hur som haver så tog jag mig till trakt nummer två, och det var inge svårt för det gick en gammal skogsbilväg rakt igenom den. Men tredje trakten låg ca 400 meter ifrån vägen jag gick på.. Gick ju givetvis fel där direkt men det var lätt fixat efter ett tag. Höga knän på en riktigt stor myr och upp för en brant backe sen hittade jag skogen jag skulle till. Det är förvånandsvärt svårt att hitta en fullvuxen skog på 15 ha i skogen..
Gjorde det jag skulle där och gick sen tillbaka till vägen jag kom ifrån. Då skulle jag ta 10 provyto där oxå, och då var jag hur lugn som helst eftersom jag hade vägen att förhålla mig till. Gick 80 steg mellan varje provyta och svarade där emellan på mess från pappa där jag skrev "ja nu går det bra, har full koll på vart jag är och vart jag ska"
Tre minuter senare var jag vilse.
Hittade INTE vägen igen!! Gick och gick upp och ner för det där jävla berget, men nä. Ingen väg!
Frågade Himla om hjälp, hon visste inte heller.
Jag visst ju liksom åt vilket håll jag hade bilen, men jag snöade in så in i helvete på att hitta vägen igen så det blev stopp i huvudet.
Äh, jag går högst upp så kanske jag ser vart jag gått. Visst.
Kom till en ungskog jag sett fast inte från det hållet... Och innan dess så hade jag gått på ett alldeles nyutrivet björnide oxå, så jag tog och gick RUNT ungskogen istället för igenom.
Kom runt på andra sidan, där var det ett hygge jag aldrig sett. Jaha...
Åt något jävla håll har dom ju skotat ut virket så jag gick basvägen som skotaren haft och tillslut kom jag ner på vägen. Äntligen!
Jag hade missat att komma ihåg att vägen jag gått på svängt rätt skarpt och när jag var och tog provytor ovanför vägen så svängde vägen iväg och jag hittade den inte igen.
Hoppas vi får våra Gps'er snart...

Var ju som sagt 23 grader varmt igår och det blåste lite lätt uppe på berget där jag var så man har ju kunnat gå vilse i värre väder. Gjorde inte ont att vara i skogen igår vill jag lova. =)

//M

Skolfoto

Dagarna springer iväg. Snart är även denna jobbdag över. Sitter och väntar på Chefen som ska se över min första egengjorda kalkyl...typ egengjorda iaf.
Han ska använda den i en riktig affär. Hoppas den duger och att jag taxerat bra nu då.

Idag har jag hunnit vara ner till Mora och varit i skogen med min kollega Per.
Super trevlig kille verkligen. Lättsam och snäll.
Vi var ut på ett kundbesök och knatade lite i skogen. Trevligt!

Nu har jag kalkylen kvar för dagen och sen blir det hemgång. Fast jag ska passa på att gå på miniboden innan jag åker hem. Det var massa billiga kläder där sa Anna.
Och kläder går det ju en hel del nu när fisen är på dagis och intar alla sina måltider på egen hand. Eller på hela kroppen rättare sagt.. Har en rejäl bunt med extra kläder som ligger i hennes fack och som känns som att den ska räcka en hel månad, men max en vecka.
Och imorgon ska Fanny ta sitt första "skolfoto"! Sitt allra första!!
Har känslan av att hon kommer se ut som ett gigantiskt frågetecken framför kameran. Är bara när man sätter en mobil i fejjan som hon grimarserar.

Huvudvärken har inte släppt än så nu är det diklofenak och alvedon som gäller. Har en känsla av att det har övergått i en inflammation nu. Och faktiskt så hade jag tänkt springa både igår och ikväll, men med sprängande huvudvärk blir det inget av. Men sen SKA jag! MÅSTE! Så här kan jag bara inte ha det!!
Blir en cykeltur ikväll med Himlis så hon får röra på fläsket iaf.


Passar på att slänga in en jaktbild eller två!
Det här är kon jag sköt när vi var iväg sist. Och pappa ville väl inte vara sämre så han sköt en tjur.



Förbannat kul med jakt alltså! Hoppas jag får tid att åka iväg nästa jakt oxå.
Borde inte vara helt omöjligt med tanke på att jag får ta ut min överitd när jag vill...=)

Imorgon ska jag besöka min första egna kund!!!
Pappa visserligen, men ändå!! =)

//M

Pära, päla, POTATIS!

Äntligen tog jag mig lite dator tid!
Kom i en rejäl svacka på eftermiddagen med huvudvärk och tröttheten från helvetet. Men en Ipren och en dusch ordnade till det direkt.

Jag har suttit och kollat igenom alla mina bilder på datorn efter fina naturbilder.
Jag har närmare 1000-1500 bilder men förvånadsvärt få bilder på naturen. Eller jag har en hel del men inte som duger till tävlingen jag ska ha dom till.
Eller tävling. Weda gör en kalender varje år med bilder från oss som jobbar. Så jag tänkte jag skulle få med någon där. Men problemet var ju bara att dom jag har som är fina duger nog inte för att dom är tagna med för klen upplösning. =( Vi får se. Roligt om någon kom med iaf.

Idag har det plockats potatis i Risbrunn. Precis som vi gjorde när vi var små. Hela familjen (förutom Cattis då förstås tyvärr), hundar och ungar. Jord och smuts överallt och sen gofika på traktorvagnen.
Fanny tyckte det var riktigt skoj att kravla omkring i jorden. Hon är lite för mycket rookie för att gå i kuperad terräng än så hon kröp. Tror jag fick naglarna fri från smuts i duschen nu ikväll faktiskt.

Imorgon bär det av mot Mora igen. Möte hela dagen.
Det är intressanta möten vi har, men det spelar egentligen ingen roll hur intressant det är för efter lunch blir man förjävla trött alltså. Det är det som är jobbigast...timmen efter lunchen.
Tisdag ska jag nog oxå till Mora. Följa med på kundbesök. =) Spännande.
Ska lära mig det bästa av alla mina kollegor nu för att kunna bli bra jag oxå så småningom. =)

Hm, filmdax nu tror jag, men det blir nog som vanligt inte hela filmen. Löjligt trött idag.
Ha de!
//M

I´m back!

Nu har jag fått tillsägelse av Cattis att fortsätta blogga för hon har inte koll på mig annars, så jag gör väl det då.
Fast jag vet inte riktigt vad jag ska fylla bloggen med nu när jag jobbar... då jobbar jag ju mest.

Exakt en månad har jag varit på mitt nya jobb nu och VAD jag trivs! Snacka om att det inte kunde bli bättre alltså! Alla kollegor är hur snälla som helst, inget knussel utan raka rör och sen är dom super trevlig allihopa. När man kommer till en helt ny grupp männsikor, ungefär 30 stycken så brukar det ju i regel finnas iaf en som man inte riktigt klickar med, men än så länga har jag inte träffat någon sådan på företaget.

Jag har åkt väldigt mycket bil så här i början och vad jag förstår blir det inte mindre framöver heller. Den här veckan har jag åkt 101 mil till exempel. Röven blir inge mindre men möjligen plattare...
Hur som helst så är det ju en sån stor del av jobbet så det är bara att vänja sig. Kul är det iaf.
Jag har varit på massa kurser och träffat massa nytt folk. Skit kul att vara en del av det här.
Längtar tills då jag får börja köpa virke på allvar. Tänka första kundsamtalet...vad nervös jag ska vara..

Första dagen på jobbet var som julafton. Packade upp grejer till kontoret och så. Telefon, dator, dataklave osv. Har en rejäl bunt med instruktionsböcker jag skulle behöva plöja igenom, men tiden till det har inte dykt upp än.

Idag har jag kontorsdag iaf. Ska göra en kalkyl på en avverkning för första gången. Känns som det kan bli ett ex antal minuter i telefonen med mina kollegor idag..

Hemma är det som vanligt, fast lite bättre nu när jag oxå drar in pengar. Det är faktiskt skrämmande hur allt beror på pengar. Men nu är vi tillbaka ovanför ytan igen och jag kan inte med ord beskriva hur jävla bra det känns. Nu behöver inte Thomas dra hela lasset nå mer. Det ska han fira med en whiskey ikväll sa han... =)

Fisen har hunnit bli ett år och lärt sig gå!! Stora tjejen nu! Hon är bara så himla härlig alltså. Bara bus hela tiden. Hon låtsasskrattar och skriker som ett monster med hes röst. =)

Nä, kalkyl var det. Frukosten är över!
Tjing, //M


RSS 2.0