HÖST!

Nu är den här, och det är ett faktum, hösten.
Den kom i förrgår för er som missade den.
Kände det direkt jag klev utanför dörren kl nio. Sa det till Fanny oxå.
Hur mycket man än gnäller över att sommaren är kort och dålig så är det ju så här. Vi har väl aldrig stadiga 27 grader varmt och alltid sol? Det här är ju Sverige! Vi ligger på den norra delen av jordklotet så jag förstår inte vad alla gnäller för.
Den här sommaren har varit super tycker jag. Varm och en hel del sol ändå.
Och när sommaren är över kommer ju hösten och den som alla andra årstider är ju riktigt härlig på sitt vis.
Våren är en nystart, sommaren är skön och hösten är väl ändå förjävla mysig.
Det blir kallare, man får klä på sig lite. Det mörknar och man kan tända ljus på kvällarna och få maximal myseffekt igen. Inte långt kvar förrän man får tända sig en mysbrasa i kaminen.
Sen har vu ju fågeljakt och älgjakt oxå för oss som är intresserade av det. Mysigt även det!
Vi får hoppas på en fin höst bara. Lång helst. Så att inte vintern kommer i början av november och stannar.
Nej, soliga svala dagar med en liten kall bris. Vackra färger och den friskaste luften på hela året.
I love it!

Med hösten kommer ju oxå Fannys ettårsdag.'
Ett år....jag vet att alla säger det men det går fort alltså. Det gör det även utan barn, men när man har en liten som växer och gör nya saker varje dag så blir det ännu mer påtagligt att det verkligen går undan.
Jag tycker jag minns dagarna på BB som igår, och hur det var när vi kom hem.
Och nu blir hon ett år! Dagis om en månad...det är ju stora barn på dagis och nu ska min lillfis börja där. Sjukt.
Hade varit kul att kunna se sin egen utveckling under det här året oxå. Men för mig är det lite svårt. Någonting måste ju ha hänt med mig för man förblir inte riktigt den samma när man fått barn. Jag hoppas att jag vuxit åt rätt håll och inte för fort om ni förstår hur jag menar. Vill fortfarande vara 25.
Man tycker det var alldeles nyss hon såg ut så här..
Men som jag sa...tiden går fort!
//M

Little miss sunshine!

Långt mellan inläggen nu men det blir väl så när det är sommar antar jag.
Och solen skiner ju rätt ofta nu och varmt är det så då vill man ju inte sitta inne. Inte jag iaf.
Jag pysslar med allt som går att göra utomhus sånna här dagar. Igår till exempel åkte jag till Risbrunn och rensade mina blåbär som jag och anna plockade i måndags. Eller, mamma rensade typ allt då jag var tvungen att ge fanny mat och sen lägga henne. Hade en hink blåbär, men hade jag skulla rensat dom själv så har jag inte varit färdig än. Mamma och pappa har ju byggt en rensningsannordning som fungerar riktigt bra.

Fannys rum börjar ta form oxå. Nu är mattan check oxå! Det blev förjävla fint vill jag lova.
Hade god lust att låta henne sova där i natt, men det är lite väl mycket eko för det än tyckte jag.
Upp med gardiner och in med en matta och lite leksaker, sen så.

Imorgon kommer Cattis äntligen hem!! Ska bli så vansinnigt skönt att ha henne hemma en vecka.
På lördag åker jag, anna och Cattis till Tänndalen över natten. Bara vi tre! Inga barn. Jag ska inte ens ta med Himla faktiskt. Det ska bli så roligt. Var ett tag sen det bara var vi tre någonstans vill jag lova. Minns inte när senast.
Sen ska jag och Cattis ha ett Harry Potter marathon hos mig så vi är riktigt med i handlingen när vi ska se sista filmen på bio. Jag kommer vara nervös för att se den. Man har ju läst böckerna och sett filmerna under ganska lång tid nu liksom.

Funderar stark på att åka på bilbingo imorgon oxå. Mamma vann ju 3000:- förra veckan när vi var dit, men jag vill samtidigt vara i Risbrunn när Cattis kommer hem...
Det är ju 40 000 i potten på bingon och bara för att det är bingo så får jag för mig att jag lätt kan vinna det. Vet inte varför jag tänker så men det känns så nära på nå vis, och 40 papp tackar man ju inte nej till.
Vi får se.

Ska ta en promenad nu som det verkar. Himla sitter och stirrar på mig som...ja. Kunde hon prata så skulle hon vara världens tjatigaste hund.
Ska till svegssjön och sola och bada sen hade jag tänkt så då får hon vara hemma. Hon fick vattensvans förra veckan och det är inte riktigt bra än, och sen vet man ju inte om alla uppskattar att man har hund med sig på badstranden även om Himla sköter sitt.
Härjeåsjön passar henne bättre där man ligger med 200 meter emellan. =)

Fanny är förresten knappt nå busig nu heller. Bara otyg, speciellt de sista två timmarna av dagen. Då springer (läs kryper) hon mellan de tre olika sakerna hon inte får vara vid. Himlas vattenkopp, tv´n och alla kablar hon kan hitta. Kl 19.00 när hon lagt sig döör jag i soffan alldles svettig.
//M

RSS 2.0